Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER JE MALO NERVOZAN

Dačić nastavlja da
kritikuje policijske funkcionere!

Autor: Beta | 09.11.2012 - 22:57:00h | Komentara: 6

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i večeras je oštro kritikovao istupe u javnosti pojedinih policijsklih funkcionera i poručio da to više neće biti moguće.

"Ja sam ministar unutrašnjih poslova. Policijom rukovodi direktor policije. Po zakonu o policiji on je obavezan da me informiše o radu policije. Moje su instrukcije obavezujuće. Ništa ne treba da mi bude. Ni moj prijatelj, ni moj čovek, ni član bilo koje stranke. Samo ima da radi svoj posao", rekao je Dačić posle premijere ekološkog filma u Skupštini grada Beograda.

Glavni pregovarač - Ivica Dačić

Ljut na policijske funkcionere: Ivica Dačić | Foto: A. Isaković

Na pitanje novinara o situaciji u policiji, Dačić je rekao da sada gotovo svaki načelnik policijske stanice u Srbiji daje izjave u javnosti što "stvara ružnu sliku o ministarstvu unutrašnjih poslova i policiji".

"U prošlom mandatu sve je policija informisla prvo (šefa kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića) Miodraga Rakić pa mene", rekao je Dačić

"Postoje jasno utvrdjeni državni organi koji rukovode radom policije i bezbednosnih službi. Ili će biti tako ili ovo više nije država. Ovo je država. Ne mogu, dok ja rešavam pitanje s Tačijem ili pitanja oko Kosova, da se sada neki policijski činovinci, načelnici, utrkuju da daju izjave ovde po medijima", rekao je Dačić.
On je dodao da je nemoguća situacija da se u nekim akcijama prisluškivanja ili skidanja listinga nadju telefoni predsednika, premijera ili potpredsednika vlade.
Dačić je rekao da se verovatno misli da će se kao i u prethodnom periodu tražiti razlike medju političkih partijama, ali da "apsolutna saglasnost postoji izmedju SNS-a i SPS-a, Aleksandra Vučića i mene u bespoštednoj borbi protiv kriminala i korupcije".
"To više tako ne može. Znači, u prošlom mandatu sve je policija informisla prvo (šefa kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića) Miodraga Rakić pa mene. Mi smo doveli do toga da oni misle da su jači od države, jer opstaju u svim sistemima. Nije moguće. Apsolutno više nije moguće. Ja sam ministar unutrašnih poslova. Meni ima da referišu šta rade", rekao je Dačić.
Premijer i ministar unutrašnjih poslova je poručio da "mora da se zna red" i da "zakon postoji da bi se ograničavala moć", dok je "ovde reč o zloupotrebi".
"Kad je neki problem, kad je nešto loše, ja puškom moram da ih teram da daju

"Mi smo doveli do toga da oni misle da su jači od države, jer opstaju u svim sistemima.", poručio je Dačić.

izjave - onda sam ja odgovoran. Je l' tako? Onda ja ovde pred vama dajem izjave, a kada treba da se svađaju i kada treba da sada nešto govore o sebi, onda su svi spremni da daju izjave i da ih plasiraju kroz neke medije. To tako ne može da funkcioniše ili ja neću biti ministar unutrašnjih poslova, ali mislim da će pre biti
ovo prvo", rekao je on.
Dačić je rekao da on kao ministar, ministarstvo i parlament predstavljaju civilnu kontrolu rada policije. "Nas je narod birao i niko nije jači od naroda", dodao je.
"Ja sam podržao policiju. Dok ja nisam došao, nisu smeli da daju izjave u javnosti. Dok ja nisam došao, policija nije bila na drugom-trećem mestu po popularnosti u Srbiji. Ali ovo je prevršilo svaku meru. Ovo nije sada politčka partija ili parlament pa da da svako ima pravo na repliku. Ovo je hijerarhija. Na čelu policije je direktor policije. On mora da da ovlašćenje ili da se meni obrati ako neko iz policije želi da se obrati javnosti", zaključio je Dačić.
Poslednji komentari
  • lela Vreme: 10.11.2012 00:34h

    Svako ima pravo na svoje politicko opredeljenje i da bude simpatizer ove ili one stranke ali to ne treba da utice na profesionalno obavljanje posla kojim se taj neko bavi narocito na mestima kao sto su MUP,sudstvo,zdravstvo.....tu pristrasnost treba najostrije kazniti i tek kada se iskorene takve stvari mozemo da kazemo da zivimo u postenoj zemlji!

  • Aleksandar Vreme: 10.11.2012 09:22h

    Bravo Dacicu, ma zavedi red u ovoj drzavi, jer mora da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Ne moze svaki policajcic da se izivljava i zloupotrebljava polozaj. Stavi svakog na mesto koje mu pripada i smenjuj ko ne postuje zakon i hijerarhiju. Kao Putin brate. Ti i Vucic ste poslednja odbrana i spas ovoj drzavi. Samo napred, imate podrsku postenog naroda i pojacajte svoja obezbedjenja, jer ste vi jedini ugrozeni od strane mafije i tajkuna, a ukinite svima ostalima obezbedjenje, izuzimajuci i Predsednika drzave, i njega morate cuvati, a ove ostale nece bre niko ni da primeti a imaju oni i svoja licna obezbedjenja tako da ne moraju pare da se trose i za njih. Samo napred, uspecete ako tako nastavite. I hvala bogu da je dosao neko kasvetan i koji ima m... Pozdrav, rodoljub

  • pero Vreme: 10.11.2012 09:49h

    Dali je kriminal isplata policajcima svakog meseca na crno po deset hiljada dinara.Jad i cemer u Srbiji oni koji se bore protiv nazoviga KRIMINALA I SAMI SU KRIMINALCI

  • Dr.Djoric Vreme: 11.11.2012 01:33h

    Dali se pise odvojeno,prvo ,a drugo ko te pita kako se isplacujes,imas cast,vaspitanje poziv i odgovornost,radi il ostavi.Kuvaj rucak,pazi decu ne moras da se u kriminalu obres,stvar izbora.

  • Milena Vreme: 11.11.2012 01:38h

    Aleksandre,gde ti zivis, sa koje planete dolazis.Gde napred ,gde ce nastaviti,a gde uspeti.Ogrezli da ne znaju kud ce i sta ce.Dobro je da ima takvih na drogama kao sto si ti,jel nemam drugo objasnjenje tvog komentara.Nadam se da si o.k uradjen naravno,sta drugo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP