Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UČITELJSKI FAKULTET U JAGODINI

Dekan na kolenima molio za pomoć!

Autor: E. A. | 14.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 9

Sretko Divljan, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, kleknuo je juče pred prepunom salom u jagodinskom kulturnom centru i zamolio Vladu Srbije i predsednika Skupštine grada Dragana Markovića Palmu da pomognu u obnovi ruiniranog objekta stare Učiteljske škole.

Zgradi Učiteljskog fakulteta treba obnova

Zgradi Učiteljskog fakulteta treba obnova | Foto: RAS

- Prošlo je 20 godina od osnivanja učiteljskog fakulteta i 115 godina od prve muške gimnazije. Dozvolite mi da u ime nauke, u ime svih studenata ovde kleknem i zamolim Vladu Srbije i Dragana Markovića Palmu da nam oprave staru Učiteljsku školu - rekao je Divljan na svečanoj akademiji povodom proslave 20 godina postojanja i rada fakulteta. Marković je rekao da je fakultet dobio sve što je tražio od Skupštine grada, ali da on ipak nije ministar prosvete i da nije u Vladi.


- Ja ću da prenesem ono što se desilo ovde. U ovom trenutku ne mogu da obećam, ali ću pokušati da se izborim kao što sam se i do sada borio - obećao je Palma. Povelja je uručena i rektoru Univerziteta u Kragujevcu Slobodanu Arsenijeviću. “Misija učitelja je važna. Oni treba da vaspitavaju nove generacije. Zato bih zamolio gospodina Divljana da klekne tamo gde treba da klekne da vi kada završite imate posao”, izjavio je Arsenijević. Divljan mu je na to odgovorio da će kleknuti gde god da treba.
Poslednji komentari
  • makedonac Vreme: 14.12.2013 09:37h

    Koliko znam g-din Divljan je magistar nečega..pa to li je ponašanje jednog akademca i način neprihvatljiv i nedostojan za čoveka na toj funkciji? Postoji drugi način za ostvarivanje ovog opravdanog cilja a ovaj gest je trebao da skrene pažnju javnosti, na žalost negativno! Na potezu je ministarstvo prosvete.

  • DSV Vreme: 14.12.2013 11:56h

    @makedonac! A STO NE RECE KOJI "NACIN" .Palma vodi 300 njih u Bec ,300 njih u ITALIJU a ne krpi fasadu u njegovom gradu ,JA LI CU JE KRPIM majke mu ga spalim ! Seje pare I LEVO I DESNO kad nestane a on ZAGRABI IZ BUDZETSKIH REZERVI N! Alo Makedonac sta je tebi ?????

  • misa Vreme: 14.12.2013 12:06h

    Imam jedan izvanredan savet za gospodina Divljana: - vodite vase studente u "Akva park" ili pak "Zooloski vrt" pa im drzite predavanja. Svakog dana slusamo predike gosn Palme kako Jagodina ima sportske terene, sale za kulturu, skole, uzdignutu privredu i poljuprivredu, a nemoze da popravi jednu skolu. Slusamo hvale kako je jos njegov tata bio pametan pa je "na Sajmu automobila prodao osam bikova pa kupio novu "volgu". Pa gde je sad ta nasledna pamet da popravi jednu skolu ili je dusevno mrzi pa joj ne okrece glavu. Sta treba? po svoj prilici da gradjani Srbije grade Jagodinu a Markovic ubira politicke poene.

  • Mica Vreme: 14.12.2013 13:14h

    Hahha, ne zna se ko je gori: Da li ovaj nabedjeni genijalac Divljan, da li Palma, koji samo ulaže u marketing. U Jagodini je užas živeti, a silom prilika poznajem rad na fakultetu, koji sam isti završila. Ovaj fakultet bi trebalo zatvoriti jer služi samo prikupljanju para.

  • Srdjan Vreme: 14.12.2013 15:49h

    @misa Obnova jedne visokoskolske ustanove nije u nadleznosti grada vec resornog ministarstva. Palma nema nikakve nadleznosti sa tim vec drzava Srbija osnosno ministarstvo prosvete.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP