Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PORUKA

Đukanović upozorava premijera Vučića

Autor: Tanjug | 17.06.2014 - 21:40:00h | Komentara: 10

Predsednik crnogorske vlade Milo Đukanović upozorio je danas srpskog premijera Aleksandra Vučića da "rukopis" pojedinih napisa u beogradskoj štampi veoma liči na onaj iz 2003. godine, a premijer Vučić, uz zahvalnost za brigu, poručio da je srpska država jača od onih koji bi da je sruše.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić

 - Sve ono što se pojavilo u javnosti u poslednjih deset dana, i što se atmosfere tiče, moj kolega Đukanović nije daleko od istine. Onima koji to rade ja niti mogu, niti hoću da ih upozoravam, jedino molim da ne potcenjuju državu, jer će reagovati brže i snažnije nego što mogu da zamisle - rekao je Vučić.

- Varaju se svi oni koji misle da će kroz različite bezbednosne strukture i probleme uspeti da sruše državu Srbiju i da pobede državne organe - istakao je premijer u odgovoru na pitanje Tanjuga da prokomentarie reagovanje svog crnogorskog kolege na napise o njegovom navodnom planu da "udari" na nezavisne medije u Srbiji.
- Država je mnogo jača. Videćete u veoma kratkom vremenu pred nama - rekao je Vučić i dodao da je zahvalan Đukanoviću na brizi koju pokazuje.
On je primetio da je u Srbiji uvek bilo nešto teže baviti se politikom nego drugde, ali, našalio se, "kod nas to jeste veća čar".

Milo Đukanović

Milo Đukanović | Foto: AP - Darko Vojinović

 Premijer je naglasio da Srbija i Crna Gora imaju dobre i prijateljske odnose, na najvišem i najboljem mogućem nivou od kada je Crna Gora nezavisna drzava.
"Imam dobre i prijateljske odnose i sa predsednikom Vlade Đukanovićem i zahvalan sam na brizi koju pokazuje", istakao je Vučić.
Predsednik Vlade Crne Gore izjavio je ranije danas, povodom napisa u beogradskoj štampi da priprema udar na nezavisne medije u Srbiji, da te konstrukcije zapravo ne "ciljaju" njega i da veruje da će premijer Srbije Aleksandar Vučić pravilno dešifrovati rukopis tih tekstova koji veoma podseća na onaj iz 2003. godine.
- U pitanju je najobičnija glupost i to, naravno, nema nikakve veze sa istinom - istakao je crnogorski premijer u ekskluzivnoj izjavi za Tanjug.
- Čini mi se da je to izraz obnovljene nervoze bezbednosno-medijskih struktura, uzrokovane reformama koje Srbija sprovodi. Čak verujem da ova konstrukcija nije prevashodno namijenjena meni. Vjerujem da će moj kolega i prijatelj u Beogradu Aleksandar Vučić pravilno desifrovati rukopis koji veoma podsjeca na onaj iz 2003. - upozorio je Đukanović. 
Beogradska štampa objavila je, pozivajući se na neimenovani izvor, da crnogorski premijer priprema udar na nezavisne medije u Srbiji, koji, pored ostalog, uključuje diskreditaciju tih medija, etiketiranje nazivom "medijska mafija", pakovanje lažnih afera i sudskih procesa, te pretnje i prebijanja neposlušnih novinara. 
Poslednji komentari
  • Josip Vreme: 17.06.2014 21:59h

    Vucic je covek koji ima snagu da sve sto je zapoceo sprovede do kraja i u tome ga nece spreciti nikakve pretnje. Njegova snaga se vidi u masovnoj podrsci gradjana Srbije. Dobro je da postoji ovakva komunikacija izmedju lidera susednih drzava jer je vreme da se koordiniranim akcijama kriminal sa Balkana otera zauvek.

  • Горислав Музикравић Дрнч Vreme: 17.06.2014 22:16h

    То НАТО пакт преко Ђукановић Мила упозорава Вучића, Србе и Србију. Није ово тако наивно.

  • Smederevac Vreme: 17.06.2014 22:28h

    Dobro bre, dokle da šaka jada odlučuje o 7 miliona.... Dokle bre da im se povlađuje? Po Đukanoviću treba frontalno i svom snagom. Dosta mi je više crnogoraca!

  • MiloMir Vreme: 18.06.2014 03:49h

    Sve pljačke i lopovluci u Srbiji imaju pozadinu u Montenegru ili su povezane sa montenegrom, a ko vlada montenegrom ko car? Svi koji opljačkaju Srbiju mogu slobodno da se šetaju po montenegru. režim Montanagra i kumovi žure u NATO, smeta ima Rusija, muzu Srbiju..... Sve je jasno odakle vetar duva i ko nam mrsi konce.

  • Podgoricanin Vreme: 18.06.2014 07:55h

    @Smederevac , ako si pazljivo procitao tekst vidjeces da "saka jada" se ne trudi da odlucuje o 7 miliona. Zasto bih ja odlucivao i trudio se da odlucujem u kuci moga brata. Odlucivacu u svojoj kuci i to je sasvim normalno. Sreca pa si u manjini sa tako ogranicenim razmisljanjem. Meni je licno dosta takvih kao sto si ti. Pozdrav

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP