Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BUDIMIRA PLAVŠIĆA TENISKI UGOĐAJ U PARIZU STAJAO OKO 500 EVRA

Funkcioner se provodio na Rolan Garosu

Autor: I. Žigić | 02.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 6

Dok građani Srbije, pritisnuti krizom, jedva sastavljaju kraj sa krajem, Budimir Plavšić, načelnik odeljenja u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede, uspeo je da priušti sebi zadovoljstvo da proteklog vikenda gleda uživo, u Parizu na Rolan Garosu, meč Novaka Đokovića, za šta je bilo potrebno izdvojiti najmanje oko 500 evra!

Budimira Plavšića  teniski ugođaj u Parizu stajao oko 500 evra

Budimira Plavšića teniski ugođaj u Parizu stajao oko 500 evra

Kako se može videti na fotografiji do koje je „Alo!“ došao, Plavšić se u subotu smešio sa tribina tokom trajanja meča osmine finala, između Novaka Đokovića i Australijanca Tanasija Kokinakisa. Kako su karte za taj meč koštale od 230 do 390 evra, u zavisnosti od mesta, te da je za povratnu avionsku kartu od Beograda do Pariza potrebno oko 250 do 270 evra, ovo zadovoljstvo Plavšića je koštalo najmanje 480 evra. I to ne računajući smeštaj i ostale troškove.


Voli da putuje

Budimir Plavšić i ranije je bio na putovanjima koja su upitna. Naime, kako mu ministarka nije odobrila put na konferenciju Svetske organizacije za zaštitu zdravlja životinja u Moskvi, on je uzeo godišnji odmor i otputovao.

Iako nam je, kada smo ga pozvali, Plavšić potvrdio da je protekle subote bodrio Đokovića sa pariskih tribina, nije želeo da ulazi u detalje. Iz Ministarstva su pak za „Alo!“ naveli da Plavšić tokom prethodnog vikenda nije bio službeno u Parizu.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“, ocenjuje za „Alo!“ da je upitno kako jedan državni službenik može sebi da priušti ovakvo zadovoljstvo.

- Takav put košta, i to ne malo, te se postavlja pitanje kako jedan službenik može sebi da priušti da „skokne“ do Pariza da odgleda meč. Inače, prema našim informacijama, plate načelnika u ministartstvima kreću se od 100.000 do 120.000 dinara.
Poslednji komentari
  • CIRINELA Vreme: 02.06.2015 07:41h

    Ako je čovek otišao o vlastitom trošku čemu ovakvo prizivanje na linč. Naš bivši predCednik Boris Tadić je išao o našem trošku sa svim obezbeđenjem pa niste digli toliku graju.

  • boco Vreme: 02.06.2015 11:10h

    pa sta, jel bi za sve trebao vas da pita di da ide, nije on od jucer da nema neku ustedjevinu ili da je bez para, imam kolegu koji ima platu oko 500 eura mesecno i koji je stedio godinu dana da ode da gleda noleta, uspeo je da dobije karte za cetvrt finale, nece ici na more oce da odgleda taj mec, tuzan je bio jer nije mogao da kupi kartu za polufinale ili finale, ali sad kad novak igra sa nadalom gledace istorijski mec, a moze i da proda kartu za mnogo vece iznose za koje je kupio jel bi i on trebalo da vas pita jel sme nesto ili ne.

  • PA-ŠTA ! Vreme: 02.06.2015 11:25h

    Šta je tu čudno. Čovek verovatno ima primanja oko 1000 eura,pola toga može da odvoji za neko svoje zadovoljstvo jednom u 2-3 godine. Da je dao za trubače ili neku drugu muziku verovatno bi ga proglasili carem ? Medijima treba mali razlog da naprave veliku frku zarad popunjavanja lista !

  • jesha Vreme: 02.06.2015 11:56h

    A tek sto ce da se provodi kada krene biznis sa cincilama i farmama krzna! Mi, kao, ne znamo zasto spremaju izmene Zakona o dobrobiti zivotinja...

  • Gradimir Katic Vreme: 04.06.2015 08:11h

    Svi gore navedeni, koji su ostavljali ove komentare "pa sta ako je", :pustite coveka", "stedeo..." su d***uvlakaci doticnog gospodina "funkcionera", zaposleni u Odeljenju za zdravstvenu zaštitu, dobrobit i sledljivost životinja Uprave za veterinu. "Funkcioner" svake godine ima preko 200 dana službenih putovanja po inostranstvu (i isto toliko dnevnica). Eto tako! https://ec.europa.eu/europeaid/sites/devco/files/perdiem-rate-20150318.pdf

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP