Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JOŠ UVEK MIRNO!

Jake policijske snage
obezbeđuju mesto izložbe!

Autor: Milan S. Prelić | 03.10.2012 - 15:25:00h | Komentara: 0

Kontroverzna izložba fotografija švedske umetnice Elizabete Olson Valin, na kojima je Isus Hrist prikazan u ženskoj odeći, otvorena je u 18 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD). Na samom događaju i u okolnim ulicama nije bilo incidenata, a izložbu obezbeđuju nezapamćene policijske snage (njih oko 2.000), koji su pod punom opremom za razbijanje demonstracija.

Kako saznajemo policija se tu nalazi od kasno sinoć. Ispred ulaza su parkirana dva patrolna vozila i tri marice. Kapija ovog centra u kojoj će biti održana sporna izložba će biti zaključana do njenog početka. Na samu izložbu neće biti moguće da se uđe bez pozivnice.

Aktivisti pokreta Dveri po okolnim ulicama prolaznicima su delili letke protiv ove izložbe i Parade ponosa.

Paviljon Veljković

Paviljon Veljković u kome se nalazi CZKD | Foto: ALO!

Podsećamo da je danas i patrijarh srpski Irinej zatražio od premijera Ivice Dačića da zabrani održavanje najavljene "Parade ponosa" i izložbe fotografija, za koju smatra da je svetogrđe. Dačić je u međuvremenu zabranio održavanje Parade ponosa. 

Izložba je, kao što je planirano, otvorena u 18 časova, a i dalje protiče bez incidenata.

Možda tuže i premijera - članovi Dveri

Možda tuže i premijera - članovi Dveri | Foto: Dušan Milenković

Dveri će tužiti organizatore izložbe, a možda i Dačića!

Član rukovodstva "Dveri" Vladan Glišić izjavio je večeras da će ta organizacija podneti krivične prijave protiv članova Organizacionog odbora Parade ponosa i da razmatra i podnošenje prijave protiv premijera i ministra policije Ivice Dačića zbog održavanja izložbe fotografija švedske umetnice Elizabet Olson Valin "Eče homo" koju je taj pokret ocenio skaradnom i antihrišćanskom.
"Protiv organizacionog odobra odnosno Gorana Miletića i ostalih iz organizacionog odbora pokrenućemo krivične prijave, kao i protiv direktorke Centra za kulturunu dekontaminaciju Borke Pavićević, gde se održava izložba", rekao je Glišić novinarima u u blizini tog centra koji je okružen kordonima policije.

Dverima zabranjeno da podignu štandove - Vladan Glišić

Dverima zabranjeno da podignu štandove | Foto: Dušan Milenković

 
On je naglasio da će svi biti procesuirani kada Dveri dođu na vlast.
Dveri, kako je dodao, razmatraju i podizanje krivičnih prijava i protiv onih koji su kao službena lica omogućili, koristeći službeni položaj, da se "ovako nešto učini".
"Procenjujemo da li će protiv ministra (Ivice) Dačića podneti krivičnu prijavu i njega procesuirati kad dođemo na vlast", kazao je Gašić.
Predstavnik "Dveri" Boško Obradović je pozdravio odluku države da zabrani Paradu ponosa i rekao da je država time pokazala svest protiv ideologije homosekualizma.


Policija je, kako su rekli, pustila samo delegaciju tog pokreta da se okupi na uglu Svetoizara Markovića i Birčaninove, ali ne i ostale članove koji je trebalo da "sprovedu svoju akciju".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP