Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVAC OD TAKSI ĆE IĆI U ŠVAJCARSKU

„Južnim tokom” upravlja ofšor kompanija

Autor: Ekipa Alo! | 23.05.2013 - 02:36:00h | Komentara: 8

Izgradnju “Južnog toka” kroz Srbiju, koja treba da počne krajem ove godine, predstavnici poslednje tri vlade Srbije najavljuju kao posao veka jer će Srbija godišnje zarađivati čak 200 do 500 miliona evra od tranzitnih taksi.

Novac od taksi će ići u Švajcarsku

Novac od taksi će ići u Švajcarsku | Foto: FoNet / EPA

Međutim, prema istraživanju redakcije “Insajdera” TV B92, postoji mogućnost da novac od taksi najpre ode u Švajcarsku jer je zajedničko srpsko-rusko preduzeće koje treba da gradi gasovod u Srbiji registrovano u ofšor zoni u švajcarskom gradu Cug.

Kako navodi “Insajder”, to znači da Vlada Srbije neće imati direktnu kontrolu nad profitom tog preduzeća, koje nema ni svoj poslovni prostor, već samo jedno poštansko sanduče.

Ministarka energetike Zorana Mihajilović priznaje u intervjuu za “Insajder” da Vlada neće moći u potpunosti da kontroliše firmu registrovanu van teritorije Srbije.

- Ono što baš ne mogu da razumem je zašto je u Švajcarskoj formirano to preduzeće, zašto baš u jednom gradu u kojem su formirana sve tako neobična preduzeća. Kad imate mnogo tih preduzeća, ćerki kompanija, tako je praksa pokazala, ne mora da znači da će to da bude ovde, onda one uglavnom služe za ispumpavanje novca - rekla je ministarka.
Poslednji komentari
  • vova Vreme: 23.05.2013 07:23h

    ma u srbiji sve sto se radi i gradi je pranje para narko mafiji.zato nikog i nehapse za silna muvanja iz predhodne vlasti jer su svi uvuceni u korupciju i predhodna a narocito sadasnja vlast.pogledajte nam ulice,stalno se popravljaju i stalno rupa do rupe,zar mislite da je to slucajno !

  • da i ja kazem koju Vreme: 23.05.2013 08:16h

    Da li je offshore ili ne, to ne znam, ali nije tacno da nema svoje prostorije. Licno sam bio u prostorijama Juznog toka u Zugu radeci na projektu Severnog toka. Nord stream takodje svoje kancelarije ima u Zugu i samo su jedan sprat iznad ovih gde je South stream. Dakle, ovo sa samo postanskim sanducetom nije tacno.

  • Nikola Vreme: 23.05.2013 08:54h

    Oni su većinski vlasnici i mogu rade šta hoće, oni diktiraju pravila!

  • zoran Vreme: 23.05.2013 08:58h

    Bravo za ministarku, kako je samo skapirala da niko u Srbiji ne radi za dobrobit naroda vec za svoju korist.

  • Aleksandar Vreme: 23.05.2013 10:07h

    Ubi nas neznanje! Pobogu ljudi, pa u Cugu su registrovani mnogi svetski svetski giganti. Cug nije ofsor zona, vec svajcarski kanton sa najnizom stopom poreza. Gasprom je uvek imao firme u Svajcarskoj za sve zajednicke projekte gasovoda. Nordstream (ili ti severni tok) ima takodje sediste u Cugu i zgrada od cetiri sprata bas i ne lici na postansko sanduce. Sta je tu neobicno? Neobicna je ministarka, jer zena ima kompleksno neznanje iz vise oblasti. Ili je zena iskreno zacudjena zasto nje nema tu. Neverovatno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP