Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALI MI TO PLAĆAMO!

Kablovski operateri zbog kataklizme u Srbiji napravili presedan: Ispravno ili ne? (ANKETA)

Autor: Dnevno.rs | 21.05.2014 - 15:56:00h | Komentara: 16

Televizijski kanali i radio stanice emituju program koji je u skladu sa danom žalosti. Međutim, ovoga puta kablovski operateri odlučili su da povodom katastrofe urade nešto što nikada nisu.

RRA

Većina kablovskih operatera u Srbiji ukinula je strane zabavne kanale kao što su FoxLife, MTV, 24Kitchen i mnogi drugi, uz objašnjenje da njihovi programi nisu u skladu sa danom žalosti.
– Postupali smo u skladu sa proglasom RRA, ona određuje sadržaj naših kanala – treba izbaciti sve što je humorističko, zabavno, muziku i slično. Mi, nažalost, ne možemo da utičemo na programsku šemu stranih kanala, pa smo bili pimorani da isključimo one za koje pretpostavljamo da će emitovati program koji nije u skladu sa danom žalosti – rekao je za portal Dnevno.rs Marko Popović iz slube za odnose sa javnošću kablovskog operatera SBB.

 

RRA je izdala preporuku. 

– Zvaničan proglas ne postoji. Ništa nije nikome naređeno. Juče smo kontaktirali sa kablovskim operaterima i predložili im zakon koji tretira stvari vezane za dan žalosti. Kablovski operateri su postupili u skladu sa zakonom. Na osnovu svoje savesti oni su ovoga puta odlučili da urade nešto više. Ovo je tragedija neverovatnih razmera i kablovski operateri odlučili su, sa punim pravom, da ukinu ove kanale – istakao je Goran Karadžić, zamenik predsednika saveta RRA.
Na društvenim mrežama mnogi su negodovali zbog ove odluke, uz opaske da oni kablovsku televiziju plaćaju i da treba sami da odluče šta će gledati privatno, u svojim domovima. Interesantno je da su operateri isključili i kanale koji se dodatno plaćaju kao što je HBO.

Goran Karadžić iz RRA odlučio i da pošalje poruku svima onima koji se žale na nedostatak kanala koje mesečno plaćaju.

– Operatori su kompanije iz Srbije i za njih važi dan žalosti. Mislim da su postupili dobro, i da gledaoci koji se bune treba da shvate da u svom životu ponekad i mogu da se odreknu zabavnih programa na koje su navikli. Neki ljudi su izgubili sve, pa pojedinci mogu i da izgube tri dana omiljenog kanala – rekao je on.

Poslednji komentari
  • Milan Vreme: 21.05.2014 16:29h

    Molim samo objašnjenje zašto se HRT1 i HRT2 svrstavaju u "zabavne programe"? Prate i oni situaciju kao i RTS.

  • Tatjana Vreme: 21.05.2014 16:52h

    Da li ima podataka o pruzanju finansijske pomoci kablovskih operatera? Duzni su da deo novca za majski racun svakom gradjaninu koji koristi njihove usluge umanje!Ti isti gradjani se slazu da taj iznos ide u humanitarne sfrhe!

  • Takana Vreme: 21.05.2014 17:02h

    Kablovsi operateri su duzni da umanje majski racun, a taj iznos da se uplati u humanitarne svrhe!Verujem da niko od gradjana nece imati nista protiv!

  • Snezana Vreme: 21.05.2014 17:10h

    Naravno da nije u redu ,Sbb su licemeri jer su ukinuli mnoge kanale a ostavili sport . Ako ja njima placam usluge ,kako se usudjuju da oni meni odredjuju sta cu da gledam ?Da li ce vratiti novac za ova 3 dana ,kada nismo mogli da gledamo ono sto placamo ? Potpuno su se izblamirali ,nije ni cudo sto su kupili Grand. Valjda misle da ovde zivi samo polupismen svet kome je Grand vrh zabave ?!

  • Aleksandar Vreme: 21.05.2014 17:57h

    Recite Goranu Karadzicu, da procita Zakon o danu zalosti i Zakon o radiodifuziji. Posto je ocigledno neznalica, a vodi RRA. Kablovske kompanije su distributeri, a ne emiteri. Takodje, kablovski distributeri, ne samo sto su prekrsili Zakone, pocevs od ovih gore, pa do Zakona o zastiti potrosaca i Zakona o obligacionim odnosima, prekrsili su svoje ugovore izmedju korisnika i sebe. Naravno to je vezano za Zakone o potrosacima i obligacijama. Te vas molim za vrhunsko blacenje distributera, da ih ocrnite maksimalno. P.S. kada korisnik napravi problem u ugovoru, odmah su aktivni, a ovde se prave mutavi kada oni prekrse Zakone i ugovore.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP