Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDALOZNO: BAHAĆENJE DRŽAVNIH FUNKCIONERA SKUPO KOŠTA GRAĐANE SRBIJE

Kape i majice im
preče od života!

Autor: M. Dakić - I. Kljajić | 28.02.2013 - 19:27:00h | Komentara: 7

Elektrovojvodina platila je 27.000 evra promotivne polo majice i kačkete za svoje radnike tokom 2011. Tačno toliko nedostajalo je da Danica Ćirković (24) dobije novo srce, a Raško Milenković (33) ode na lečenje od leukemije. Ovo je samo jedan od primera kako se u ministarstvima i državnim preduzećima arče narodne pare, što je pokazao najnoviji izveštaj Državne revizorske instutucije, a na koji način se ceni ljudski život.

Lopovi

Za novac koji je potrošen za kačkete i majice mogli su biti spaseni životi Danice i Raška

Za Danicu i Raška, koji su umrli čekajući donatore, a čiji primeri, nažalost, nisu usamljeni, nema druge šanse. Srpski funkcioneri za svoje rasipništvo dobiće prekršajne prijave po ko zna koju godinu zaredom. Analizom izveštaja DRI pokazuje se da su Srbija i njeni promoteri imali milione za baštovane, novogodišnje čestitke, kalendare, kape, majice, skupe hotele, kurseve jezika i ostale “neophodne potrepštine”.

Tako je u pomenutom preduzeću, na čijem je čelu bio Tihomir Simić, bivši potpredsednik stranke Bogoljuba Karića, za reklame i propagandu iskeširano više od 24 miliona dinara: za štampu buklet knjižica, izradu video- spota i pripreme za štampu platnih kartica plaćeno je 800.000 dinara, a za izradu reklamnog spota 430.000.

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom je 346.000 dinara platila nabavku kalendara, a u kriznoj 2011. finansirana je i kupovina novogodišnjih ukrasa. Pojedini funkcioneri u Ministarsvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na čijem je čelu tada bio Milan Marković, telefonirali su do mile volje, pa su mesečno prekoračivali limite i za 20.000 dinara bez penala. Vuk Jeremić posebno je bio široke ruke. Kao što smo juče objavili, za baštovane u Rimu izdvojeno je skoro pola miliona dinara. Reflektori za stalnu izložbu u MSP plaćeni su 588.000. Za rekonstrukciju ravnog krova, zamenu roletni i šalova na Ambasadi Srbije u Rimu potrošeno je četiri miliona dinara.

danica Cirkovic

Da je država pomogla, i danas bi bila živa: Danica Ćirković
I Agencija za kontrolu letenja, koja je već dva mandata pod nadležnoću ministra Milutina Mrkonjića, brljala je na više frontova. Bez javnog tendera potrošila više od 38 miliona dinara za usluge fizičkog obezbeđenja. Tender je izbegavan u više navrata i usitnjavanjem višemilionskih nabavki, što je omiljena, a nezakonita praksa gotovo svih budžetskih korisnika. Uprkos odluci vlade kojom se traži obustava kupovine službenih vozila, Agencija je nabavila 11 automobila marke „subaru“ i na to spiskala više od 30 miliona dinara.


Jasna Matić školovala
bez konkursa!

DRI je u Upravi za digitalnu agendu, na čijem je čelu bila Jasna Matić, zatekla brljotine u zapošljavanju onih koji ne ispunjavaju uslove za određena mesta, ali se i u školovanju zaposlenih. Za razne školarine otišlo je 260.000 dinara bez internog konkursa.
Čak 23,6 miliona je spiskano na nameštaj, pri čemu je od „Ktitora“ propušteno da se naplati još dva miliona za kašnjenje ove isporuke, kako je inače ugovoreno. Da je savesnije poslovala, Agencija bi samo od penala za prekoračenje isporuke mogla da ućari skoro četiri miliona u 2011. godini. Novogodišnji praznici papreno su koštali, jer je samo na “usluge dizajna, izradu i štampu novogodišnjeg štampanog materijala” otišlo skoro tri miliona!

Da štednja nije jača strana ovom budžetskom korisniku, pokazuju i propusti u naplati sopstvenih potraživanja. Revizori su pronašli da Agencija nije aktivirala menicu na naplatu za neisporučenu stručnu literaturu u iznosu od čak tri miliona dinara. Muljanja su evidentirana i u ugovorima o privremenim i povremenim poslovima i ugovorima o delu.

- Agencija je izvršila isplatu 29.546.000 dinara po ugovorima o delu za koje ne postoji dokaz da su predmetne usluge izvršene, jer nije sačinila zapisnike o izvršenim uslugama po zaključenim ugovorima o delu - kažu revizori.

Za njih još ima nade!
Za malu Anđelu, osmogodišnju devojčicu koja već dugo vodi bitku sa malignim tumorom mozga, domaći muzičari napravili su humanitarni koncert, ali je prodato svega 50 karata. Zoja Mirosavljević (8), koja boluje od retke Betanove bolesti, sa svojim roditeljima vodi bitku za život, jer joj RFZO nije odobrio lečenje u inostranstvu. Danijela Kovačević (20), majka trogodišnjeg deteta, nalazi se već tri godine u “vigilnoj komi”, takozvanoj budnoj komi, i porebno joj je 120.000 evra za nastavak lečenja u Nemačkoj. U Srbiji deca obolela od cerebralne paralize nemaju adekvatno lečenje, pa su roditelji Mateje Mišića (2) primorani da troše ogroman novac na njegove terapije, o čemu je “Alo!” pisao. Nažalost, njihovi primeri nisu usamljeni...

Poslednji komentari
  • Vitez Vreme: 28.02.2013 20:08h

    Potrošio je i presednik opštine Čukarica četiri miliona dinara na zahvalnice narodu što su ga glasali, a isti dan mi došla neka deca da traže pomoć za druga iz škole za lečenje.

  • Gradjanin Vreme: 28.02.2013 20:16h

    Svaka cast!. Ovako ih svaki dan stavljajte na stub srama, jer samo za to i jesu. Bahata stoka dok posten narod umire.

  • Brancilo Vreme: 28.02.2013 21:37h

    Evo gradjani zasto mi zivimo na ivici bede,kada imamo ovakve politicare, koji vode racuna samo o sebi. Ko zna koliko je zivota izgubljeno, zbog teske ne mastine, ali valjda ce i ovakvima doci kraj.

  • Petar Vreme: 28.02.2013 22:04h

    To za renoviranje Ambasade u Rimu, i nije tako strasno jer je to ipak investicija u objekat koji je vlasnistvo Srbije. Sta reci za nenormalne racune za mobilne telefone koje MSP pravi svakog meseca, gde je Jeremic bio perjanica sa nekoliko hiljada evra svakog meseca. Gde su troskovi hotela, VIP salona i slicnih bahanalija, a da ne govorimo o muzeju diplomatije u MSP u koji niko nikad usao nije. Gde ce mu dusa...

  • Sanja Vreme: 28.02.2013 22:18h

    Moram da istaknem jos jedan vrlo hitan slucaj koji nije ovde spomenut: Tijana Ognjenovic je devojcica koja ima 8 godina, i hitno, zaista hitno joj je potrebna transplantacija srca. Trebalo je da bude u Becu, sakupljeno je dovoljno novca, 200 000 evra, ali se njoj u decembru pogorsalo stanje, bolest utice i na druge organe, pa su, kada su otisli u Bec, receno im je da pod takvim rizikom oni nece da rade operaciju. Nasli su resenje u Hjustonu u decijoj klinici, ali tamo traze 500 000 dolara. Problem je kao kod Danice Cirkovic, koliko ja mogu da razumem, ali se iskreno nadam da ce ishod biti drugaciji. Postoji i veb sajt www.tijanaognjenovic.com, i tamo postoje svi podaci i dijagnoze.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP