Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRUKA: NOSILAC REFORMI OKASNIO NA POSAO

Laza se uspavao!

Autor: Bojana Rajić | 06.05.2014 - 11:00:00h | Komentara: 7

Lazar Krstić, ministar finansija, čovek od koga zavise reforme u Srbiji, prvog majskog radnog dana uspavao se i zakasnio na posao! Time je premijerov miljenik narušio njegovo poverenje jer je bio jedan od retkih članova Vlade koji nisu ispoštovali uredbu o novom radnom vremenu zaposlenih u državnim službama, koji od juče rade od pola osam umesto od pola devet ujutru, kako je do sada bio slučaj.

Lazar Krstić

Petnaest minuta probio rok: Lazar Krstić | Foto: Oliver Bunić

 

U Vladu prvi stigli ministri
Velimir Ilić i Kori Udovički,
pola sata pre roka

Promena radnog vremena na pola osam, ali i činjenica da premijer Aleksandar Vučić prvi dolazi na posao i ne voli kašnjenje, pretvorili su juče Nemanjinu 11 u haotičnu i prometnu ulicu. Za nepunih petnaestak minuta, jedan za drugim pristizali su „audiji“ zatamnjenih stakala, pa su ministri skoro svi u isto vreme bili u svojim kabinetima. Službenici i ostali zaposleni su se automobilima i taksijima već od 7.10 zaustavljali ispred samog ulaza u zgradu Vlade i hitali na posao. Od svih članova Vlade, najvredniji su bili ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički i ministar bez porfelja Velimir Ilić, koji su već u sedam sati ujutru prionuli na nove radne zadatke. Ilića smo zatekli u fotelji u kabinetu, kako telefonira i radi.

Vlada Srbije / Foto A. Stanković

Ranoranioci: Stigli na posao u 7.10/ Foto A. Stanković

Vlada Srbije / Foto: A. Stanković

Velimir Ilić prvi stigao na posao, u praznu kancelariju / Foto: A. Stanković

- Ne volim da kasnim, ne smeta mi novo radno vreme. Jedino što sam do sada uglavnom svakog jutra putovao iz Čačka na posao, a sada ću verovatno morati da se preselim u Beograd - kazao je Ilić za „Alo!“.

Vlada Srbije / Foto A. Stanković

Tačna u minut:  Jadranka Joksimović u Vladu stigla u 7.30 / Foto A. Stanković

Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije, za koju kolege kažu da je tačna kao Švajcarac, i to ne bez razloga, jer je iz automobila ispred zgrade Vlade izašla tačno u 7.30.

Juče je najmanje discipline pokazao ministar finansija Lazar Krstić, koji je službenim autom na posao stigao tek u 7.45. Ostalim ministrima nismo mogli da „uđemo u trag“, jer su se bukvalno uvezli u dvorište zgrade Vlade, odakle su otišli pravo u kancelarije, negde oko pola osam ujutru. Ako im je verovati na reč, svi su došli na vreme ili pre vremena.

Vlada Srbije / Foto A. Stanković

U fulu u sedam ujutru: Državna službenica juče ispred Vlade / Foto A. Stanković

Ministri pakuju stvari
Neki od ministara juče su pakovali stvari u Nemanjinoj jer je isplanirano da se presele u Palatu „Srbija“. Urolani tepisi, nameštaj i kutije mogli su se juče videti u hodnicima zgrade Vlade.

Vučićev stilista radi od rane zore!

Vlada Srbije / Foto A. Stanković

Igor Todorović / Foto A. Stanković

U prilog tome da je premijer Aleksandar Vučić uglavnom prvi na svom radnom mestu, govori i situacija da je, pre svih ministara i zaposlenih u zgradu Vlade, juče u 7.04 ušao dizajner i stilista Igor Todorović. On je, kako su pisali mediji, zadužen za imidž premijera.
 

Poslednji komentari
  • Beogradjanka Vreme: 06.05.2014 12:15h

    Da li je za reforme vaznije ko je kad stigao na posao , ili koliko je radom doprineo izbavljenju Srbije iz kolapsa, ako je to uopste moguce???? Da li je garancija da ce ranoranioci prionuti na posao i dati rezultate ili ce kafenisati i surfovati po internetu u cilju savladavanja dosade?????

  • Anja Vreme: 06.05.2014 13:03h

    Ne bi bila velika steta i da je ostao kod kuce g.Krstic, jer on ono sto predlaze za izlazak iz krize, znamo i mi sami bez velike strucnostil, neka donese neko resenje koje nece ici na ustrb zivotnog standarda ovog naroda.

  • levis Vreme: 06.05.2014 14:25h

    ispravno je doci u 7,15/7,20 a ne u 7,30 u to vreme mora da se pocne sa radom,pa prema tome niko nije tacan k'o svajcarski sat,tesko nama sa ovakvim radnim vremenom,pomerenim metabolizmom i "ekspertima"sve moj do mojega ,a mojemu mesta nema.koje crno radno vreme od 7,30 vazno je da li se uopste radi,evo sad ce od 7,30 da se pakuju radi preselenja,pa ce onda od 7,30 da sredjuju novi poslovni prostor,a posle ...bice opet nesto da se ubije vreme,a evropa ne moze da ceka,poglavlja i statijaznam vec sta, strasno.

  • Isus Vreme: 06.05.2014 15:24h

    Ustaj Lazare :-)))

  • S2 Vreme: 06.05.2014 16:14h

    Beograđanko, od tačnosti u dolasku počinje dobar odnos prema svom poslu i obavezama. Disciplinovanost u radu je samo jedna od najvažnijih osobina zbog koje se divimo i nemcima i švajcarcima, a koja tako očajnički nedostaje našem mentalitetu. Bahatosti i aljkavosti imamo i previše. Ako ćemo da se menjamo (na bolje!), od ovoga se bezuslovno mora početi. Iz takve discipline se rađa i efikasnost u radu, a tada ne izostaju rezultati koje i Vi priželjkujete u svom komentaru.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP