Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOD KOTORA STRADAO LUKA ĐUROVIĆ (34)

Poginuo ortak
Luke Bojovića!

Autor: B. Jelovac | 01.10.2013 - 08:23:00h | Komentara: 2

Baranin Luka Đurović (34), često označavan kao desna ruka Beograđanina Luke Bojovića (40) zvanog Pekar, poginuo je juče oko 14 sati kada je pretičući kolonu svojim „poršeom“ na izlazu iz tunela Vrmac kod Kotora sleteo u jarak. Iako je mesto na kojem se desila nesreća poznato kao crna tačka, a upućeni tvrde i da njegov „porše“ nije imao adekvatnu opremu za jučerašnje nevreme, luksuzno vozilo aranđelovačkih tablica preneto je na veštačenje kako bi se ispitalo da li je na njemu bilo sabotaže, s obzirom na to da je u poslednje vreme Baranin nekoliko puta bio meta napada.

Luka  Bojović

Luka Bojović

 

Baranin, često označavan kao desna ruka Luke Bojovića (40), poginuo je juče kada je
pretičući kolonu „poršeom“ sleteo u jarak

Šef „barskog kriminalnog klana“, kako je Đurović označen u dokumentu „Procena opasnosti od organizovanog kriminala u Crnoj Gori“, prema nezvaničnim informacijama, u nedelju uveče viđen je u Budvi, a juče je u Kotor otišao zajedno sa prijateljem Milanom V., kome je policija nedavno oduzela automobil, te je trebalo da dođe da ga preuzme. Đurović se potom zaputio nazad u Bar, gde mu je prilikom preticanja po izlasku iz tunela proklizao automobil, nad kojim je izgubio kontrolu i koji se zarotirao po kolovozu, udario u stub od rasvete, odbio se i zakucao u saobraćajni znak i odatle sleteo u jarak. On je ispao iz automobila i preminuo na mestu nesreće, dok je Monika M. (18), koja je bila sa njim u automobilu, zadobila potres mozga.

Luka Đurović

*Kliknite za uvećanje / Foto: TV Vijesti - Podgorica

 

Šaranović vraćen u Spuž
Slobodan Šaranović (74) vraćen je uz jake mere policijskog obezbeđenja iz Kliničkog centra u Podgorici u istražni zatvor u Spužu. On će ubuduće morati da nosi holter kako bi lekari utvrdili koliko su ozbiljni njegovi kardiovaskularni problemi. Njemu je krajem prošle nedelje naglo pozlilo u ćeliji zbog visokog pritiska, nakon čega je prebačen u bolnicu. On se u pritvoru u Spužu nalazi od 25. jula, gde čeka odluku crnogorskog pravosuđa o zahtevu da bude izručen Srbiji, koja ga sumnjiči da je naručio ubistvo Nikole Bojovića.

- Treba sačekati da se završi veštačenje automobila i naravno ispitati sve okolnosti kako bismo bili sigurni da li je reč samo o saobraćajnoj nesreći. Policija je u junu sprečila njegovu likvidaciju kada je uhapšen Nikšićanin koji je trebalo da ga usmrti većom količinom eksploziva - kaže naš izvor bllizak istrazi.

Imena Đurovića i Filipa Koraća navodno su se nalazila na spisku za odstrel bliskih saradnika Luke Bojovića, za čije likvidacije je, prema pisanju medija, u znak odmazde Slobodan Šaranović (74) unapred platio izvesnoj grupi. Đurovićevo ime prvi put je dospelo u javnost nakon nestanka Slobodana Radonjića (30), u julu 2009, koji je, kako je tada za „Alo!“ izjavio njegov otac Danilo Radonjić (62), seo u Đurovićev automobil na Vračaru i od tada mu se gubi svaki trag. U potrazi za sinom pokušao je da mu pomogne kum Branislav Šaranović (66), koji je i sam ubijen u oktobru 2009. na Dedinju, dok je i sam stariji Radonjić likvidiran u septembru 2011. u Zemunu.
Policije Srbije i Crne Gore proveravale su operativna saznanja da je u ubistvu učestvovao Đurović. Krajem aprila ove godine, u Beogradu je ubijen Nikola Bojović (39), brat Luke Bojovića, a policija je za naručivanje ubistva osumnjičila Slobodana Šaranovića, koji je navodno hteo da se osveti Bojoviću zbog smrti svog brata Branislava. Đurović, koji je u svoje vreme bio i na poternici Interpola zbog šverca kokaina u Italiji, nije ni u tom postupku završio na optužnici, a iako je bezbroj puta pominjan i dovođen u vezu sa likvidacijama i kriminalnim poslovima, do danas je neosuđivan i protiv njega se nije vodio ni jedan jedini sudski postupak.

Delibašiću tri meseca zatvora
Beograđanin Miloš Delibašić (29), sestrić Slobodana Šaranovića, juče je u sudu u Kotoru osuđen na tri meseca zatvora zbog nelegalnog posedovanja pištolja „mauzer“ koji je policija pronašla kod njega prilikom hapšenja. Njemu ova kazna, s obzirom na do sada provedeno vreme u pritvoru, ističe sredinom oktobra, do kada se očekuje da će stići spisi iz Srbije o njegovoj umešanosti u ubistvo Pančevca Miloša Vidakovića krajem jula u Budvi i Nikole Bojovića krajem u Beogradu.

Poslednji komentari
  • Žare Vreme: 01.10.2013 14:57h

    Naravno sto manje svedoka manje I Istine! ko je IZRANZIRO? .......!

  • marsovac Vreme: 01.10.2013 20:24h

    CUJ, NASTRADAO? MANJE IMA USTA KOJA MOGU KOJESTA DA KAZU!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP