Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAŠA POSLA

Pop ojadio Crkvu
za 45 miliona!?

Autor: D.D. | 22.10.2012 - 09:30:00h | Komentara: 12

Milenko Popović, bivši paroh zagrebački, ojadio je Srpsku pravoslavnu crkvu za najmanje 550.000 australijskih dolara! Vernica iz Australije novac je poverila Milenku Popoviću uz obavezu da ga utroši za potrebe SPC-a, no on ga je uplatio na svoj privatni račun!

Milenko Popović

Optužuju ga da je prisvojio crkvene pare: Milenko Popović

Eparhija zagrebačko-ljubljanska SPC traži od bivšeg zagrebačkog paroha Popovića da Crkvi vrati 550.000 australijskih dolara (oko 45 miliona dinara) koje je, prema oceni vrha zagrebačke mitropolije, prisvojio protivno crkvenim, ali i svetovnim zakonima. Kako su objavili hrvatski mediji SPC će ove nedelje protiv Popovića podneti krivičnu prijavu.

Kako je Milenko Popović godinama bio zagrebački paroh, darežljiva vernica svotu je poverila upravo njemu, a testamentom ga je obavezala da pare utroši za potrebe SPC-a. Testament je izvršen prošlog leta. Međutim, u to vreme Popović više nije bio zagrebački paroh jer je zbog sukoba s nadređenima u crkvenoj hijerarhiji te dužnosti razrešen još 2010. Umesto da donaciju vernice iz Australije prosledi Crkvi, Popović je donirani novac uplatio na vlastiti račun.

Bivši paroh pravda se da je novac kanio dati Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ali uz uslov da se ne potroši na skupu zgradu novosagrađene Pravoslavne opšte gimnazije "Kantakuzina Katarina Branković", nego u druge svrhe.
Sukobljene strane ozbiljno se pripremaju za sudski spor i već su angažovale dva zvučna advokatska imena: Srpska pravoslavna crkva Veljka Miljevića, a bivši paroh Antu Nobila.
Poslednji komentari
  • Makedonec Vreme: 22.10.2012 10:29h

    Еh Srbi Srbi....ocistite prvo svoje redove u crkvi...ubice, pedofile,aramije.....eto sta je u vasu crkvu, kad malo razmislim sada svatam zasto je Vraniskovski kod vas dosao...Megu vasih popova oseca se kako megu svoih....Lopova!!!!

  • mile Vreme: 22.10.2012 11:43h

    mi bar imamo i veru i crkvu istoriju i kakvu takvu drzavu a vi jadni ste od svih okolnih naroda prisvojili po nesto, a crkvu vam je dao Tito, tako da mislim da ste vi poslednji na svetu koji treba bilo kome da drze slovo!

  • bandit iz kukuruza Vreme: 22.10.2012 12:34h

    PDV za sve!

  • Svetosavka Vreme: 22.10.2012 18:56h

    @Makedonac, ne zaboravi da si ti ostatak od onih patrljaka srpskih koje je, kako novu državu tako i nove nacije, stvorio maršal. Rođena sam u "Skopju" staroj srpskoj prestonici, a krštena u crkvi sv. Dimitrije kod Dušanovog mosta!!! Razbiraš?! Sveštenika Milenka Popovica poznajem, izuzetno pošten čovek...prosto ne mogu da verujem šta pišete. Iz teksta se vidi da je namena novca usmerena ka gimnaziji za koju su dobili silne novce, a on je verovatno hteo da se novac uloži u nešto, trenutno, potrebnije.

  • Makedonec Vreme: 23.10.2012 00:39h

    Hm.....Marsal ovo, marsal ono...sta li je uradio Milosevic sa vama....Samo cudi me da pismo koje koristite u Srbii zove se KIRILICA, a ne SESELJOVICAi sl....Da nije bila MPC i Naum Ohridski jos bi danas bili u kamenom dobu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP