Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RADIO-TELEVIZIJA SRBIJE

„Pretplatu ukinuti samo siromašnima“

Autor: Ekipa Alo! | 30.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 14

Televizijsku pretplatu bi trebalo zadržati, jer bi njeno ukidanje značilo dodatno opterećenje za budžet Srbije, koji ionako mora da se racionalizuje, izjavio je Slobodan Marković, predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbija (RTS).

Marković je istakao da je država dužna da obezbedi nezavisnost, kao i stabilno i dovoljno finansiranje Javnog servisa, bez obzira na to na koji se oblik finansiranja RTS-a odluče izvršna vlast i njena skupštinska većina, koji imaju i najveću odgovornost u tom poslu.

On je ocenio da će biti veoma teško na delotvoran način vratiti taksu ili pretplatu za Javni servis, ako postojeća bude ukinuta.

Slobodan Marković, predsednik UO RTS-a

Slobodan Marković, predsednik UO RTS-a | Foto: N. Đorđević


- S druge strane, jasno je da jedan deo građana nema para da plaća pretplatu i oko toga nema nikakve sumnje. Znači, potrebno je tako definisati taksu ili pretplatu da svi oni koji ne mogu da plaćaju budu oslobođeni - objasnio je Marković, i dodao da vlast nije uložila dovoljno napora u naplatu. Upitan o prihodima RTS-a od oglašavanja, Marković je rekao da RTS ima daleko striktnije propise za oglašavanje od drugih televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Novi direktor RTS tek 2015.

Na pitanje kada će RTS dobiti novog generalnog direktora, budući da je sadašnji u statusu vršioca dužnosti, Marković je odgovorio da ne veruje da će konkurs za izbor novog direktora biti raspisan ove godine. Upravni odbor RTS-a je u novembru odlučio da ne raspisuje konkurs dok se ne donese novi zakon, naveo je on i objasnio da je besmisleno birati direktora po starom zakonu, a nekoliko meseci kasnije biti obavezan da se postupa po novom zakonu.

Poslednji komentari
  • CIRINELA Vreme: 30.06.2014 08:31h

    A sto bi gradjani placali televiziju "verujte nasim ocima". Da nam namecete vasu politiku i stravove vasih palvusa netom izaslih iz kreveta nekakvih Borka...... Jos dzabalebarosa i trutova? kako se ne ugledate na evropske zemlje gde te preplate nema. kako oni mogu a vi ste boga;lji u pameti i znanju. Gradjani imaju strpljenja ali je ono na izmaku.

  • perica Vreme: 30.06.2014 08:42h

    Slazem se. Ako su primanja manja od potrosacke korpe, ( u primanja oduzeti i stambeni kredit) meni odgovara,jer zivimo nas cetvoro sa 35.000. Posto je potrosacka korpa skoro dupla,znaci mi smo socijalci. I ne placamo vasu nakazu od TV-a.

  • zdravko Vreme: 30.06.2014 08:58h

    Treba ukinuti tv pretplatu kao u većini zemalja eu. Ukinuta je i u Crnoj Gori. Neka se RTS sama finansira, razne reklame, smanjiti broj nezaposlenih, kako opstaju privatne televizije. Dosta je narodu da plaća kablovsku televiziju, što bi plaćali državni servis. Ne treba da dobijete ni jedan dinar ni oz budžeta. Ako niste sposobni da izdržavate televiziju od sopstvenog rada prodajte je ili je ukinite. Dosta pljačkanja naroda. Vučiću ispuni obećanje dato narodu.

  • Instruktor Vreme: 30.06.2014 09:32h

    Ukinuti siromasnima,xnac polovini Srbije. Ko odredjuje koliko je neko siromasan? Imam dva sina na fakultetu, drzavnom, koji naravno placam, imam kablovsku tv, kojoj je drzava dozvolila emitovanje Rts, koju takodje placam, porez koji se trudim da uredno platim,zenu koja radi za 30 000 dinara i kojoj ce da smanje platu. Jedini sto nemam je posao, e sada vi meni recite ko ce da odredi jesam li siromasan ili ne.

  • Jovan Vreme: 30.06.2014 09:44h

    TV pretplatu sto pre ukinuti. Ne opterecivati narod . I malom detetu je poznatu da nema nezavisnog medija. Ili uvedite dobrovoljnost u placanju pa ko hoce kao gospodin Markovic neka placa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP