Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE PISANJA ALO!

Promena u "Deliveri junitu": Vučić izbacio "Tajlanđanina"!

Autor: Ekipa Alo! | 12.03.2015 - 13:01:00h | Komentara: 8

Zbog javnog bahaćenja u Tajlandu, premijer Aleksandar Vučić izbacio je Danijela Nikolića, šefa kabineta generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, iz tima „deliveri junita“ koji je zadužen za praćenje rada Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, saznaje „Alo!“.

Premijer  ne dozvoljava da se ruši ugled Vlade, bez  obzira ko  to čini

Premijer ne dozvoljava da se ruši ugled Vlade, bez obzira ko to čini | Foto: Vesna Lalić

Kako je naš list juče objavio, Nikolić je bio deo novog sistema praćenja i jačanja državne uprave, takozvanog deliveri junita i bio je zadužen za reformu javne uprave u okviru jedinice za implementaciju strateških projekata, kojoj račune polaže resor ministarke Kori Udovički.


Iako je prošao sve potrebne obuke i bio pripremljen da postane deo ove novotarije u državnom aparatu, mladi činovnik Nikolić juče je ispao iz kombinacije zbog afere koju je sa još nekoliko službenika Vlade inicirao javnim prikazivanjem fotografija sa luksuznog provoda u egzotičnom Tajlandu usred februara, i to tokom primene najrigoroznijih mera štednje.

Danijel Nikolić,  od turiste  do šefa tima

Danijel Nikolić, od turiste do šefa tima


- Danijel je prošao sve obuke, kao i svi koji se spremaju da preuzmu nova zaduženja u primeni „deliveri junita“. U tom sistemu mu je dodeljena reforma javne uprave, ali je Vučić rešio da ga izbaci iz tog tima zbog afere koja ga je „proslavila“ - kaže naš izvor.

Danijel Nikolić ipak neće voditi kontrolu  rada Kori Udovički, i to  zbog lošeg utiska koji  je ostavio u javnosti

Danijel Nikolić ipak neće voditi kontrolu rada Kori Udovički, i to zbog lošeg utiska koji je ostavio u javnosti


Sistem „deliveri junit“ trebalo bi da ima 15 ljudi koji će biti raspoređeni u pet timova i njihov zadatak će biti da pokrenu sve poluge sistema kako bi što pre bili realizovani najvažniji državni projekti. Jedan čovek koordiniraće njihovim radom i svakodnevno će podnositi izveštaj premijeru. Kako saznajemo, Vlada Srbije trebalo bi da ovaj sistem i zvanično odobri na jednoj od narednih sednica, na kojoj će Vučić predložiti imena šefova timova i njihovu organizaciju rada.

Volonteri u specijalnoj jedinici?

Ivan Bender, suvlasnik agencije „Raskin i Hant”, koja je učestvovala u izbornoj kampanji naprednjaka, prilično je upućen u način funkcionisanja Blerovog modela „deliveri junit“ i ima poverenja u taj koncept, koji je, prema njegovim rečima, postigao ozbiljne pomake i rezultate svuda gde je primenjen. U razgovoru za „Politiku”, on naglašava srpski prevod za „deliveri junit“ - jedinica za ispunjavanje ciljeva.
„To su oblasti koje su najvažnije za reforme u našoj zemlji. Osnovni prioriteti za uspešne reforme su: infrastruktura, investicije, državna uprava, reforma javnih preduzeća, strane investicije, poljoprivreda i energetika. Te ciljeve je premijer jasno označio”, ističe Bender.
Objašnjavajući ovaj model, on navodi da je reč o jedinici sastavljenoj od iskusnih profesionalaca koji su „blisko povezani“ i čiji je zadatak da ostvare rezultat u najkraćem roku. Na pitanje ko će plaćati ovu jedinicu (spekulisalo se da troškove snose Ujedinjeni Arapski Emirati), Bender podseća da je premijer rekao da će neki biti angažovani volonterski.

Poslednji komentari
  • Marjan Vreme: 12.03.2015 13:15h

    Ajde da ne celo raznih ministarstava stavimo ubice,pedofile,narkomane ,prostitutke ,lopova imamo na pretek u vlasti,tako da nam ne nedostaju.Okrenimo se pravim vrednostima!Vidite da je i Bog digao ruke na nas,zbog raznih vucibatina,koje su se naknadno doskolovavale,dok postenu i skolovanu omladinu teraju na Zapad,trbuhom ,za kruhom! Dosta vise sa egzibicionizmom i senzacionalizmom,pocnimo sa radom i dajte nam posao!Promenimo Srbiju na bolje!

  • vera Vreme: 12.03.2015 13:32h

    Ako gospodin Vucic hoce da ocisti iz svog okruzenja Nedicevog savetnika onda bi morao i Nedica koji ga je na to mesto doveo. To je onda detaljno ciscenje ovako ima sanse da na ro mesto dodje jos gori.

  • Kristijan Vreme: 12.03.2015 17:30h

    Ekonomska situacija u zemlji je toliko ozbiljna da nam nisu potrebni eksperimenti poput ovoga što je uveo Premijer. dok se kadrovi oko njega razbacuju i bahate. Ako su se prihvatili ozbiljnog posla, neke ga rade kako treba, ili da nam se sklone s očiju. Sada mi je jasno zašto je moja profesorska plata smanjena i što je penzija mojih roditelja, takođe, umanjena. Kako ih nije sramota, otvoreno kradu, lažu i ucenjuju! Ko će na kraju cirkusa biti odgovoran?

  • pera Vreme: 12.03.2015 17:37h

    Tesko da ce doci bolji.

  • Gordana Vreme: 12.03.2015 18:43h

    Čuj, radno mesto-naziv-Šef kabineta sekretara......strašno, funkcija boli glava, lezi lebe da te jedem

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP