Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POKRENUTA ISTRAGA PROTIV PREDSEDNIKA OPŠTINE BATOČINA

Sinovcu dao milionče!

Autor: Ivan Ninić | 22.04.2013 - 23:05:00h | Komentara: 8

Protiv Radiše Dude Miloševića, dugogodišnjeg predsednika opštine Batočina i predsednika Okružnog odbora DS za Šumadiju, Agencija za borbu protiv korupcije vodi istragu zbog toga što je radio-stanici svog sinovca prebacio više od milion dinara iz opštinskog budžeta, dok paralelno istragu vodi i Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu, zbog sumnje da je na poslednjim izborima u Batočini bilo podmićivanja birača i kupovine glasova preko socijalne pomoći, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

Sukob interesa:  Radiša Milošević

Sukob interesa: Radiša Milošević | Foto: Nebojša Raus

- Dobili smo prijavu da se predsednik Opštine Batočina Radiša Milošević nalazi u mogućem sukobu interesa, a na osnovu te prijave smo pokrenuli postupak radi prikupljanja činjenica i dokaza - potvrdila je za „Alo!“ Aleksandra Kostić, portparol Agencije za porbu protiv korupcije. Ona kaže da će o svemu nešto više moći da kaže tek onda kada postupak bude okončan.

Miloševići bez komentara

„Alo!“ je u više navrata pokušavao da dobije komentar od aktuelnog predsednika opštine Batočina u vezi sa istragama koje se protiv njega vode, ali je on sve vreme odbijao naše telefonske pozive. Njegov sinovac Milan Milošević, vlasnik „Radio Batočine“, pre nego što je prekinuo vezu, kratko je rekao da nema komentar na naše pitanje da li je tačno da je od strica dobijao novac iz opštinske kase.

Kako nezvanično saznajemo, Agencija proverava poslovni odnos opštine Batočina i preduzeća „MM promenada 2010“, koje je osnivač „Radio Batočine“, a čiji je vlasnik Milan Milošević ujedno i sinovac predsednika opštine Radiše Miloševića.

- Svakog meseca iz opštinskog budžeta prebacivano je po 50.000 dinara na račun firme „MM promenada 2010“. Predsednik opštine je toj firmi od oktobra 2011. godine do danas uplatio više od milion dinara i sve je to u papirima opštine proknjiženo kao transferna sredstva i promet robe i usluga.
Milošević je do sada praktično subvencionisao radio-stanicu svog sinovca o trošku građana Batočina i to je klasičan sukob interesa i nepotizam - kaže izvor „Alo!“ koji je dobro upućen u ovaj slučaj i dodaje da zakon zabranjuje korišćenje javne funkcije za sticanje bilo kakve koristi ili pogodnosti za sebe ili povezano lice.

Protiv prvog čoveka Batočine istražne radnje preduzima i kragujevačka policija, a na osnovu naloga dobijenog iz tamošnjeg Osnovnog javnog tužilaštva. Prema rečima našeg izvora iz policije, tužilaštvo je od zaposlenih u Centru za socijalni rad u Batočini dobilo informacije da su preko te ustanove, navodno, kupovani glasovi za DS, i to po uzoru na neke druge opštine u kojima je nedavno bilo hapšenja.

- Postoje ozbiljni dokazi da je Centar za socijalni rad u Batočini, mimo redovne procedure, isplaćivao jednokratnu novčanu pomoć navodno socijalno ugroženim građanima. Za to su čak otvarani namenski bankovni računi građana na koje je u izbornoj kampanji uplaćivan novac, prethodno uz uslovljavanje da glasaju za DS. U rasvetljavanju ovog slučaja imamo pomoć insajdera koji su, po naređenjima pretpostavljenih, učestvovali u celokupnom procesu raspodele pomoći - kaže za „Alo!“ inspektor iz kragujevačke policije koji je isistirao na anonimnosti.
Poslednji komentari
  • Bataja Vreme: 23.04.2013 06:23h

    Duda?! Dudo, al' se kralo ludo......

  • Aleksandar Vreme: 23.04.2013 07:56h

    A joj sta je sve on radio da bi dobio izbore.... Ucenjivao je radnike Grah Automotive u batocini da ako ne glasaju za njega da ce dobiti otkaz, i to su radnici morali cele svoje porodice da nagovaraju da glasaju za njega.... Isao je po kucama i obecavao da ce da se urade ulice ispred njihovih kuca.... Zalepio je ogromnu plahatu kod autobuske stanice koja obecava da ce u Batocini biti izgradjen akva park koji ja ne znam ni da li ima negde u Srbiji koliko su ga lepo nacrtali.... i to je sve bilo za ovo poslednje glasanje....

  • Ratnik Vreme: 23.04.2013 11:07h

    I na kraju samo Miskovic i poneka sitna riba,a juce mitinguju na Kosovu protiv izdajnika.Znac iSrbija je zemlja bandita ,lopova i izdajnika.a Vucko sine da znas da ce te Evropa iztrositi i sutnuti kao i Slobu i Tadica a i Toma nesto suska protiv tebe,ali on je u debelom steku a inesto se ne pita bas mnogo

  • Batočinka Vreme: 23.04.2013 13:59h

    Lopuža, to svi znaju. Sve gore navedene optužbe, što u tekstu, što u komentarima su istinite, a najgore je što ne krade samo on.

  • Sumadinac Vreme: 23.04.2013 14:12h

    Cekajte malo? U Batocini postoji jedna radio stanica, pa gde ce da se objavljuju servisne informacije? Kome je trebalo da se plati, ne moze radio Babusnica ili radio Beograd da objavljuje servisne i ostale informacije iz ovog mesta?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP