Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOMITET ZA SAOBRAĆAJ

Smeniti Drobnjaka zbog izjave "da bi stubove na autoputu video i ćorav"!

Autor: A. O. | 27.02.2013 - 11:21:00h | Komentara: 11

Komitet za bezbednost saobraćaja zahteva od Vlade Srbije smenu Zorana Drobnjaka sa čela JP "Putevi Srbije" zbog skandalozne izjave "da bi stubove na autoputu video i ćorav", ali i zbog brojnih propusta u obezbeđivanju sigurnih puteva.

Zoran Drobnjak

Zoran Drobnjak | Foto: FoNet

 "Ništa vi ne razumete. Tu treba da se postavi struja. A kablove nam kradu. Ali, sad ćemo da postavimo, pa i neka ukradu. Kada je reč o nesrećama, na autoputu postoje putokazi za naplatnu rampu i da se brzina smanji. Ti stubovi su bili lepo ofarbani u crveno-belo. Pa šta ako je bio mrak, video bi ih i ćorav vozač. Ali, ne može da ih vidi ako vozi 200 na sat. Da je vozio koliko je ograničenje, 40 ili 60 na sat, i udario, ništa im se ne bi dogodilo", izjavio je Zoran Drobnjak za Blic o tragičnim saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile 22. i 23. februara na pristupnoj saobraćajnici autoputa Beograd - Subotica kod Novog i izazvao bes javnosti. 

Prvo je reagovao Komitet za saobraćaj koji je zatražio Drobnjakovu ostavku.
"Kada gospodin Drobnjak izjavljuje 'da bi stubove video i ćorav vozač' iako ti stubovi nisu bili označeni odgovarajućom signalizacijom, i nisu bili osvetljeni na odgovarajući način on vređa ne samo stradale na tim stubovima već i zdrav razum svih građana Srbije, a naročito stručne javnosti", stoji se u saopštenju.

"Ako po mišljenju gospodina Drobnjaka stubove može videti ćorav vozač čak i po mraku, zašto su nakon tragičnih događaja ispred stubova postavljene vertikalne zapreke sa treptačima? Zašto gospodin Drobnjak pravda nefunkcionisanje javne rasvete na tom mestu navodnom krađom kablova, ako je javna rasveta na tom mestu nepotrebna, pa čak i ćoravim vozačima?" pitaju iz Komiteta direktora "Puteva Srbije".

"I pored zakonske obaveze, preduzeće na čijem je čelu gospodin Drobnjak, nije izvršilo nijednu dubinsku analizu saobraćajnih nezgoda sa poginulima u protekle tri godine", stoji na kraju saopštenja Komiteta za saobraćaj.
Poslednji komentari
  • c'a pesin Vreme: 27.02.2013 11:57h

    Njega je trebalo smeniti,mnogo,mnogo pre,jer je ucestvovao u pljckanju nibensa.

  • VALJEVAC Vreme: 27.02.2013 13:19h

    Ovoga proterati iz Srbije.Njegovo je da obezbedi ugrozeno mesto a ne da meri brzinu kretanja vozila.Za to verujem da nije ni strucan ni kompetentan.

  • Alex Vreme: 27.02.2013 14:03h

    Ali ipak u pravu je kada je rekao da bi stubove video i corav...

  • momcilo Vreme: 27.02.2013 15:31h

    Kompletna ekipa zajedno sa Mrkonjicem je zasluzila pre roka u zatvor a bezobrazluk i neznanje su glavne diplome koje imaju!! Katastrofa sta se radi a ovaj jos i vredja nastradale!!

  • Nikola Vreme: 27.02.2013 15:52h

    SRAMOTA! Trebalo bi ga najuriti bez mogucnosti da se ikada zaposli!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP