Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTROŠAČI O NOVOJ GLOBI MINISTARSTVA FINANSIJA

Srbija nije uslovljena TV pretplatom, jer pola EU uopšte nema takav namet

Autor: B. J. | 16.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 13

„Nije moguće da Evropska unija traži uvođenje TV pretplate u Srbiji, jer je veliki broj država ukinuo, ili uopšte nikada nije imao taj namet“, tvrdi za „Alo!“ Jovan Jovanović, član Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača Vlade Srbije i predsednik Centra za zaštitu potrošača Forum iz Niša.

Javnom servisu 7,5 milijardi iz budžeta, i taksa iz džepa građana:  Jovan Jovanović

Javnom servisu 7,5 milijardi iz budžeta, i taksa iz džepa građana: Jovan Jovanović

On ističe da naplata TV pretplate nije nikakva garancija nezavisnosti javnog servisa i da bi Ministarstvo finansija trebalo da počne da smišlja nove modele za podizanje standarda građana Srbije „umesto modela zavlačenja ruke u njihove prazne džepove“.


- Pretplatu su ukinuli Kipar, Mađarska, Island, Holandija, Portugal, Crna Gora i Bugarska, a nikada je nisu imale Andora, Estonija, Lihtenštajn, Luksemburg, Španija, Litvanija, ali ni Rusija, ni Ukrajina. Napominjem da ni u Sjedinjenim Američkim Državama, odakle je došao ministar finansija, nema TV pretplate, pa pitamo Ministarstvo da li tamo mediji nisu nezavisni - naglašava Jovanović, koji dodaje da su građani već preopterećeni dugovima za struju, i da nema mesta novim nametima.

- U Izveštaju radne grupe Ministarstva energetike iz septembra 2012. stoji da u Srbiji oko 3,5 miliona građana ima dugove za utrošenu električnu energiju od 100.000 dinara do više miliona dinara. Ministarstvo finansija se nije zapitalo kako uopšte žive građani Srbije, već pravi nove modele za pretvaranje TV pretplate u taksu (porez) - navodi Jovanović, koji je u ime potrošača zatražio da se prestane sa „nezakonitom naplatom TV pretplate preko računa za električnu energiju“, jer je u budžetu Republike Srbije za ovu godinu za Javni servis planirano 7,5 milijardi dinara.
Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 16.06.2014 07:42h

    pretplata je takva pljačka ovog naroda ,neka se sami snalaze ionako je program totalni škart

  • MAJK Vreme: 16.06.2014 08:06h

    da li nas oni za koje smo glasali na osnovu njuhovih predizbornih obećanja a koje su nakon pobede zaboravili misle da smo i mi kratkog pamćenja.....zašto su dozvolili uvođenje kablovske TV koja po svom izboru bira programe koje nam prezentuje i koje uredno placamo .....pa samo zvani " JAVNI SERVIS" neka sklopi ugovor sa distributerima i neka od nih naplati. ZAŠTO PLAĆATI NEŠTO ŠTO NE KORISTITE ( a da ne napominjem da ko glega isti može napamet naučiti sve serije koje 1000puta repriziraju ! ) NE DOZVOLITE UVOĐENJE NAPLATE TV ili ukinite KABLOVSKU TV.

  • Lula Vreme: 16.06.2014 08:12h

    Umesto da ukinu nacionalne penzije, prepolove Republički parlament, po opštinama u jednoj kancelariji po 6-7 . znači treba smanjiti administraciju, pa vladu APV. Pa oni što su pokrali sve da im se oduzme pokradeno! Sam Vučić je govorio da će ukinuti pretplatu!

  • grada Vreme: 16.06.2014 08:19h

    Lazu nas vlasti iz mandata u mandat, a gradjanima je sve teze da prezive! O poverenju necu ni da pricam!

  • Lela Vreme: 16.06.2014 10:26h

    Naravno da nije uslovljena, briga EU za TV pretplatu u Srbiji. To je bilo ono APP ako prodje prodje. Narod nije glup i nije ovca za sisanje. Tu "buvu" je neko prosuo a mozda i potekla iz kuhinje TV Bastilje treba im pare za frizure i ostale smiknkeraje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP