Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA LI ĆE NAM ON DOĆI GLAVE

STIŽE CIKLON BRANKO: On nam donosi oluje, pljuskove i snažnu grmljavinu!

Autor: A.O. | 05.08.2014 - 11:50:00h | Komentara: 7

Ciklon koji će tokom popodneva stići i u našu zemlju donosi nam vrlo nestabilno vreme sa obilnim padavinama, jak vetar u zoni pljuskova i grad

Ciklon

U utorak u popodnevnim i večernjim satima do Srbije će doći hladan front sa severozapada koji se spušta s Alpa i doneće nam veoma nestabilno vreme.
Front bi obično trebalo brzo da prođe, ali ovog puta će se desiti nešto što se na kartama polja pritiska u prizemnom sloju teško uočava. Doći će do formiranja visinskog ciklon nad Balkanom (ova pojava nije ništa neuobičajena i desi se nekoliko puta u toku godine), navodi se na meteorološkom forumu serbianmeteo.com.
Visinski ciklon nije uočljiv na kartama prizemnog vazdušnog pritiska, već treba otići u više slojeve troposfere. Ciklon je jezgro hladnog vazduha koje je sa svih strana okruženo toplim vazduhom. Ovakvo stanje nije dugo održivo i brzo dolazi do prodora toplog vazduha u jezgro i visinski ciklon polako gubi na snazi i nestaje, prenosi Telegraf.
Nama ovaj visinski ciklon kome je dato ime Branko može zadati pravu glavobolju što se vremenskih prilika tiče. Donosi nam vrlo nestabilno vreme s obilnim padavinama, (lokalno i preko 50mm za kratko vreme, pa nisu isključena lokalna izlivanja i poplave), jak vetar u zoni pljuskova i grad.
Ono što će biti karakteristično za ovaj ciklon su jaka električna pražnjenja, pa možemo očekivati izražajne grmljavinske nepogode, naručito u noći utorak na sredu u većem delu zemlje. Postepena stabilizacija vremena očekuje se tek od petka.
Poslednji komentari
  • rodoljub zaharijevic Vreme: 05.08.2014 12:20h

    mrze nas definitivno,izgleda da opet radi HARRP,ovi ameri nikako da se skinu sa one stvari,hoce na bilo koji nacin da nas nateraju da uvedemo sankcije rusima,nisu normalni,a sto se HARRP-a tice treba obavezno pogledati da nije ugradjen u pilon mosta na adi a vrh sluzi kao antena,najbolje pitati doktora,da li pre upotrebe treba promuckati,srbijoooo,nema ljubavi bez bola.

  • PENZIONER Vreme: 05.08.2014 13:07h

    Videli ste od amerikanaca i krstite oluje i ciklone. Jadno i glupo. Ako nemozete nesto izmisliti,ne glupirajte se. Kako se mi lako primamo. Sve najgore sa zapada sprovodimo,dobro odbacujemo.

  • Македон Vreme: 05.08.2014 14:08h

    Бог Македон кој ги створи Македонците,ги испраќа овие пораки за Вие наречени србољуби (среброљуби)да се покаете и да ја признаете оваа Вечна Божја и Библиска Земја Македонија, која ја пцуете и се соединивте со грците кои се вечни душмани на Македонија,кога ќе се покаете и ќе не наречете МАКЕДОНЦИ и ќе сватите дека Македонија е Божја земја која не ја погодуваат никакви катастрофи поплави затоа што ја чува БОГ тогаш ќе се тргнат овие несреќи од кај вас.Грците наскоро ќе ги фати потоп,како во Библијата,Бугарите исто така ги снајде поплава,наскоро и Албанија ќе има Земјотрес.

  • koviljka grujic Vreme: 05.08.2014 14:53h

    dobro rece ovaj moj kolega penzioner dokle vise ta glupiranja zaboraviste srpski jezik i po stampi i na televizijama kao imate neko visoko obrazovanje koje ste stekli ovde u srbiji a ne izlazite amerima iz z.....e zar je sve njihovo bolj sramota za vas

  • MrX Vreme: 05.08.2014 21:46h

    Ljaksoni, ne krste se cikloni kako Vam drago nego postoje neka pravila...recimo abecedni ili azbučni red i ženska imena! A ne k'o što Vi krstite Branko, Đurica, Perica, Stevica...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP