Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OTAC STRADALE DEVOJKE OGORČEN

"Svaki put mi otvaraju rane"

Autor: Biljana Nenković | 10.03.2013 - 21:44:00h | Komentara: 2

Novo suđenje Luki Karadžiću, za saobraćajnu nesreću u kojoj je pre osam godina nastradala Branislava Rebić (21) iz sela Banje kod Aranđelovca, zakazano je za 9. maj u Višem sudu u Kragujevcu, potvrdio je juče za “Alo!” Branko Rebić, otac stradale devojke koja je umrla zbog teških poverda glave, četiri dana posle udesa ne budeći se iz kome.

Luka Karadžić

Luka Karadžić | Foto: Milorad Milanković

 

Novo ročište je zakazano posle odluke Kasacionog suda od prošle nedelje da ukine presudu Apelacionog suda u Kragujevcu po kojoj je Karadžić bio osuđen na dve i po godine zatvora zbog saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Otac

Otac stradale devojke: Branko Rebić

 

Tražio odlaganje zatvora zbog zdravstvenih problema

U septembru prošle godine Karadžić je zatražio odlaganje odlaska u zatvor u Sremskoj Mitrovici zbog lošeg zdravstvenog stanja. Prvi osnovni sud u Beogradu u čijoj nadležnosti je po mestu stanovanja bilo da sprovede presudu, uvažio je molbu i odlazak u zatvor je tada odložen. Međutim, Karadžić se posle toga često pojavljivao u javnosti na strnačkim sastancima, jer je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

- Moj komentar bi mogao da bude i da nemam više šta da komentarišem. Već osam godina me podsećaju da u ovoj državi više ništa nema smisla, jer državu i nemamo. Od kako sam sahranio svoje dete, više od 30 puta bio sam na sudskim ročištima i svaki put slušam laži, a ne smem da reagujem jer moram da budem kulturan. Znojim se u sudnici, osećam kako mi kapljice padaju sa pršljena na pršljen..... otvaraju mi rane. I sada sve ponovo, kaže u ispovesti za “Alo!” Branislav Rebić.
Otac nesrećno stradale devojke kaže da u Srbiji nema smisla raditi nova veštačenja i ponovo će tražiti da veštačenja budu rađena u inostranstvu. Dodaje da posle toliko godina gubi veru da će biti utvrđena istina šta se stvarno dogodilo 14. jula 2005. godine kada su se u selu Donja Trnava kod Topole sudarili „mercedes“ kojim je upravljao Luka Karadžić i „fijat“ za čijim volanom je bila Branislava Rebić.

Karadžićeva

Karadžićeva "mečka"

 

- Gubim veru da će iko ikada uopšte otići u zatvor zbog smrti moje ćerke. Možda niko nije kriv, ali neka to i dokažu, ali ne sa domaćim stručnjacima, dodaje Branko.
Presuda po kojoj je Luka Karadžić osuđen na kaznu zatvora doneta je posle šest godina od saobraćajne nesreće. U toku postupka promenjeno je četvoro sudija Višeg suda u Kragujevcu. Apelacioni sud u Kragujevcu je potvrdio ovu presudu. Kasacioni sud je prošlog četvrtka ukinuo presudu i Karadžić je dobio priliku za novo suđenje.

Nalazi veštaka u prethodnom suđenju

Saobraćajni fakultet u Beogradu: Luka Karadžić je bio u svojoj traci i tvrdio da je Branislava „ fijatom“ prešla jedan metar na njegovu stranu.

Tehnički fakultet u Novom Sadu: Karadžić i Branislava su se sudarili na sredini, odnosno na liniji koja razdvaja trake, te je odgovornost obostrana.

Privatna agencija iz Čačka (angažovao otac Branislav Rebić): Luka Karadžić prešao 90 centimetara u traku u kojoj je bila Branislava

Institut u Zagrebu: Karadžić 85 centimetara prešao u levu kolovoznu traku.

*Nalazi veštaka iz Čačka i Zagreba nisu zvanično traženi od suda, ali su priloženi sudskim spisima

Poslednji komentari
  • kalimero2 Vreme: 11.03.2013 08:25h

    Postovani G-dine Branko, imate li vi nekakav auto, vozite li trezan.

  • čitateljka Vreme: 11.03.2013 10:00h

    Pa naše sudstvo je rak-rana ovog društva! Sram ga bilo, trebalo bi da moli da ga odvedu u zatvor.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP