Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

CIA OTKRILA ONO O ČEMU SE SAMO ŠUŠKALO

Tito nije bio Jugosloven poreklom?! (VIDEO)

Autor: Politika/Mondo | 19.08.2013 - 12:53:00h | Komentara: 16

Josip Broz Tito nije bio jugoslovenskog porekla, navedeno je u dokumentu o fonetskoj analizi jezika kojim je govorio, koji je nedavno objavljen na sajtu CIA-e. Poznati srpski istoričar Jovan I. Deretić tvrdi da je njegovo pravo ime bilo Valter Vajs i da je on poljski Jevrejin koji je rođen u Bruklinu.

Josip Broz Tito

Josip Broz Tito

U dokumentu, sa kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, konstatuje se da je Tito govorio srpskohrvatski, koji mu je "navodno" maternji, ali sa "stranim akcentom".

U opsežnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti maternji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog, navedeni su ruski i poljski.
Samoglasnik „i“ isto se izgovara posle mekih i tvrdih suglasnika u srpskohrvatskom jeziku, razlikovanje reči mani (zapovedni način glagola „manuti“) i manji (drugi stepen prideva „mali“). Na drugoj strani oni čiji je maternji jezik ruski ili poljski verovatno bi obe reči izgovarali sa umekšanim „n“. To je upravo Titov izgovor srpskohrvatskog jezika i on se najbolje opisuje kao strani akcenat”, navodi se u analizi, čije delove prenose „Politika“ i „Mondo“.
 

 

Kako je govorio Tito:

 

Autori dokumenta kažu da bi bilo logično pretpostaviti da je kontroverzni Tito Rus ili Poljak, ali naglašavaju da se njegov identitet samo može pretpostaviti, kao i da sigurno nema "jugoslovensko poreklo".

Smislio način za upravljanje raketnim sistemom: Josip Broz

Oni konstatuju da upravo Titovo nejugoslovensko poreklo može da objasni njegovu nepristrasnost i dosledno tome "uspeh" u razrešavanju raznih problema i sukoba etničkih grupa u Jugoslaviji.
Autori analize, koja je rađena na osnovu jednog Titovog govora iz 1977. godine, zaključuju da bi bilo kakvo dalje istraživanje stvarnog i pravog Titovog identiteta služilo samo u akademske svrhe.

 

Deretić: Tito je bio poljski Jevrejin iz Bruklina! 

Poslednji komentari
  • Sydneysider Vreme: 19.08.2013 13:56h

    E kad kaze Jovan Deretic.... Hahaha

  • Gradjanin Vreme: 19.08.2013 16:25h

    Cij god da je bio bolji je od svih politicara danas!!!!

  • Stevan Vreme: 19.08.2013 17:03h

    Tito je bio najomiljeniji medju Srbima stagod da je bio.Mnogi Srbi i danas placu za titom.

  • Feniks Vreme: 19.08.2013 19:33h

    To je uzeto sa mog linka koji sam otkrio prije mnogo godina od NSA . http://www.nsa.gov/public_info/_files/cryptologic_spectrum/is_yugoslav.pdf Posjedujem ogroman broj slika a i vidio sam ga puno puta uzivo i bila su bar 4 Tita kroz nasu istoriju . Na slikama, a i videu se vidi lijepo razlika u visini, polozaju nosa, usiju i slicno . Pred odlazak u ;Ljubljanu , u bolnicu , zadnji put je isao u Bugojno , i ja sam bio deset metara od njeg . Covjek je izasao SAM iz plavog voza , nizi nego za ocekivati , bez ikakve pratnje , ni oficira ni agenta , par lokalnih milicionera i Zenicki agent iz Pehara , bivsi prvak u karateu . Nasmijao se prema nama , mahnuo rukom i sjeo u auto .

  • Tanja Vreme: 19.08.2013 19:56h

    Mogo je biti i vanzemaljac zaista svejedno......znam samo da je bilo casno ziveti s TITOM !!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP