Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI MINISTAR USLIKAN DAN POSLE TEKSTA U ALO!

Tomici "Alo!" pokvario odmor! (FOTO)

Autor: E. A. | 12.07.2013 - 13:03:00h | Komentara: 3

Tomica Milosavljević i na odmoru u Crnoj Gori redovno čita „Alo!“. Naime, ekipa našeg lista uslikala je juče bivšeg ministra zdravlja kako se sa suprugom, raskomoćen u kupaćim gaćama, odmara u mestu Pržno, ali vidno neraspoložen, i to dan nakon objave da je protiv njegovih kadrova - bivših državnih sekretara Nevene Karanović i Dragana Morače - podignuta optužnica da su oštetili budžet Srbije za 79,1 milion dinara!

Eh, taj „Alo!“:  Bivši ministar  nakon kupanja  pisao i komentar  na tekst na  sajtu „Alo!“

Eh, taj "Alo!": Bivši ministar nakon kupanja pisao i komentar na tekst na Alo.rs | Foto: Zoran Ilić

 Milosavljević je juče pre podne izašao na terasu kuće u kojoj boravi na Crnogorskom primorju i prelistavao štampu, između ostalog i naš list, i u tom trenutku ga je primetila i naša paparaco ekipa. Vest do koje je došao „Alo!“ nije mu prijala jer je vidno nervozan skoro pola sata proveo razgovarajući sa nekim telefonom, da bi nakon toga, držeći se krilatice da sport isceljuje i dušu i telo, otišao na polusatno plivanje.

Ipak, činjenica da je njegov kabinet 2005. godine dozvolio skandalozan ugovor sa nelikvidnom kompanijom „Jucit“ i avansno uplatio milion evra za nabavku 30 sanitetskih vozila, koja nikada nisu isporučena, nije mu dala mira jer je još mokar nastavio da telefonira i kucka poruke, da bi se potom obratio supruzi i okupljenim poznanicima objašnjavajući nešto, a kako nezvanično saznajemo, tema je bila upravo informacija objavljena u „Alo!“. Podsetimo, „Alo!“ je juče objavio da je Prvo osnovno javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv bivših državnih sekretara, kao i još dvoje državnih službenika iz tenderske komisije. Međutim, pored „Tomičine četvorke“, pod istragom u ovom slučaju je, kako „Alo!“ saznaje, bio i nekadašnji pomoćnik ministra zdravlja za organizaciju zdravstvene službe i zdravstvenu inspekciju Aleksandar Živanović, i to zbog sumnje da je izvršio krivično delo nesavesnog rada u službi. Živanović ipak na kraju nije obuhvaćen optužnicom iz nepoznatih razloga.

Obožava Crnu Goru

Obožava Crnu Goru | Foto: Zoran Ilić

 U Ministarstvu zdravlja naveli su za „Alo!“ da presuda protiv „Jucita“ za nadoknadu štete „nije izvršena jer su blokirani svi računi navedenog preduzeća“ i da je ukupan neizmireni dug te firme prema državi narastao na 83,1 milion dinara sa zateznim kamatama. Praktično, posle punih pet godina, Ministarstvo zdravlja niti je uspelo da izvrši povraćaj avansno uplaćenih sredstava, niti je uspelo da dođe u posed plaćenih sanitetskih vozila.

Milosavljević iz CG: Bio sam dobar ministar!

Bivši ministar zdravlja reagovao je juče povodom teksta u „Alo!“, baš negde u vreme kada ga je naš paparaco i uhvatio kako namrgođen telefonira i prelistava novine. Potom je na našem sajtu ostavio komentar iste sadržine, kao i dopis koji nam je uputio.

„U tekstu u Vašem listu od 11. jula nije objavljena potpuna informacija, a to bitno menja smisao teksta. Sve nabavke u Ministarstvu zdravlja u vreme dok sam ja bio na čelu Ministarstva obavljane su u skladu sa zakonom i vodeci raćuna o zaštiti javnog interesa”, naveo je Milosavljević dodajući da je Ministarstvo zdravlja tužilo „Jucit“ (ali nije naveo koliko im je vremena trebalo, kao i zašto je napravljen ugovor bez bankarske garancije) zbog štete izazvane neisporukom jednog broja vozila. „Doneta je pravosnažna sudska odluka da se šteta naplati iz stečajne mase ‚Jucita‘. Da je stečajni postupak do sada završen kako je predviđeno propisima, šteta bi već bila nadoknađena budžetu Srbije”, zaključio je juče bivši ministar. 
Poslednji komentari
  • Sladjana Vreme: 12.07.2013 14:29h

    To i treba da nas plaši, jer je sve radjeno u skladu sa zakonom! Ozakonjena pljačka!

  • Roki Vreme: 12.07.2013 17:59h

    Ali di` su nasih 30 saniteta?

  • maki Vreme: 12.07.2013 18:30h

    Objasni upropaščivaću srpskog zdravstva kako je takva firma mogla da dobije, verovatno na namestenom tenderu. A iz stečajne mase svakako ništa neće zdravstvo naplatiti jer ste to dobro isplanirali, zar ne?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP