Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISTRAGA U POLICIJI ZBOG INCIDENTA SA PREDSEDNIKOVIM VOZILOM

Tomina „mečka” ko trinaesto prase!

Autor: B. Jelovac | 12.04.2014 - 15:00:00h | Komentara: 7

Direktor policije Milorad Veljović dao je nalog da se izvrše provere ko je dozvolio da blindirani „mercedes GL 500 brabus“, koji je predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio na poklon od šeika iz Emirata, a koji je u sudaru slupao radnik servisa, ne bude obezbeđen puna 24 sata. Izjave o slučaju daće pripadnik Odeljenja za obezbeđenje predsednika, koji je dovezao automobil u „Mercedesov“ servis i ostavio ga bez nadzora, ali će se proveravati i kako je načelnik odeljenja Borivoje Perović dozvolio da auto ostane u servisu zbog zamene guma i da probnu vožnju odradi radnik, a ne policija, što je sve mimo procedura.

Punom brzinom u autobus: Terenac  predsednika  Republike

Punom brzinom u autobus: Terenac predsednika Republike

Tomislav Nikolić

Promoter bezbednosti u saobraćaju: Nikolić

 

„Mercedes” u kom se vozi
šef države ostavljen je dva
dana bez policijskog nadzora,
što je nedopustivo

- Po pravilima, automobil u kojem se vozi štićena ličnost se odvozi i servis se odmah radi u prisustvu obezbeđenja. Auto se ne ostavlja, već se zamena guma obavlja odmah čim se auto dotera u servis, jer prosto nije reč o vozilu čistačice sa Makiša, nego predsednika države. Otuda je pitanje ko je automobil doterao, ali i ko je odobrio da on tu ostane od srede do četvrtka. Takođe probnu vožnju obavljaju policajci koji su i profesionalni vozači štićenih ličnosti, a ne radnici servisa. Nekada kad smo bili ozbiljna država u policiji su postojali i policajci mehaničari, ali danas je sve drugačije i u suštini mnoge stvari se rade na poverenje. Ipak sreća je da se sve završilo na materijalnoj šteti, a ne nečem gorem - objašnjava za „Alo!“ Blažo Marković, predsednik Beogradskog sindikata policije i policijskih starešina, inače zaposlen u Upravi za obezbeđenje.

Procenjena šteta na automobilu je oko milion dinara, ali je vozilo naravno osigurano. Međutim, veći problem predstavlja neopreznost policije, s obzirom na to da je neko mogao i da se poigra sa kočnicama, postavi ekploziv, prislušne uređaje... Sam načelnik Perović, koji je najpre čekao da ga iz „Mercedesa“ obaveste da se bilo šta desilo sa vozilom, juče se nije javljao na telefon.
- Radi se o propustu sa bezbednosnog aspekta. Neko mora zbog ovoga da snosi odgovornost i posledice. Iako je zaista čudno da se tako nešto desi u servisu kakav je “Mercedesov” to nije opravdanje za policiju koja nije smela dozvoliti da automobil u kojem se vozi predsednik države ijednog trenutka bude van kontrole - rekao je Veljović.

Mercedes predsednika Srbije / Foto: ALO!

Vozilo u servisu čeka na popravku / Foto: ALO!

Predsednik baksuzan sa gumama

Iz kabineta predsednika Nikolića juče se nisu oglašavali, a zanimljivo je da su i u slučaju slupanog „mercedesa“ opet bile „sporne“ gume. Naime, predsednik u svom voznom parku ima ovaj „mercedes“, poklon od Emirata, vredan milion evra koji je zvanično u vlasništvu Vojske Srbije i dat je na korišćenje Upravi MUP-a za obezbeđenje predsednika, ali i „mercedes“ koji je kupljen 2010.

godine za 620.000 evra, za njegovog prethodnika Borisa Tadića. Zbog ovog drugog „mercedsa“, Nikolić je krajem prošle godine razmišljao i da otkaže policijsko obezbeđenje, zbog nemara MUP-a prema njemu jer na ovaj automobil policija nije montirala zimske gume uprkos snegu. Tako su predsednika države vozili sa letnjim koje zbog niskih temperatura mogu da proklizaju, sve dok posle javnog apela gume nisu promenjene.

Vozač zanemeo


Marko Ivičić (30), radnik servisa „Mercedes“, tokom probne vožnje, zakucao se u četvrtak u 8.45 na Novom Beogradu predsednikovim „mercedesom“ u gradski autobus, vlasništvo preduzeća „Ariva Luv“. Protiv vozača autobusa Davora Delića podneta je krivična prijava za ugrožavanje bezbednosti saobraćaja, dok je protiv servisera podneta prekršajna jer je vozio, iako mu je dozvola istekla pre mesec dana.

Dule Marić

Marko Ivičić, serviser
- Autobus se kretao desnom trakom ulicom Đorđa Stanojevića i trebalo je da skrene na desno u garažu. S obzirom da je reč o dugačkom vozilu, vozač je da bi skrenuo morao malo da uhvati luk, odnosno da skrene u levu traku i odatle smota na desno, što je uradio neoprezno, tako da je „mercedes“, koji se kretao levom trakom udario u njega otpozadi - navodi se u izveštaju saobraćajne policije.


Vozač autobusa, koji nije ni znao čije vozilo se zakucalo u njega, šokirano je rekao da mu je to prvi sudar u život, dok se Ivičić juče nije javljao na telefon.

Poslednji komentari
  • milunher Vreme: 12.04.2014 15:09h

    Pa sta briga Tomu ima jos dva blindirana automobila,placa sirotinja raja nego sta,tek ce da vidite kako trte preobuceni radikali

  • makedonac Vreme: 12.04.2014 15:19h

    Realno, ionako Nikolić ne bi ni znao šta da radi sa takvim autom pošto za takvu vrstu auta nema dozvolu...

  • mr.burns from simpsons Vreme: 12.04.2014 16:31h

    PRC Mercedes /public republic china/....:-)

  • Južbina Vreme: 12.04.2014 19:05h

    @milunher Javi mi se, vratiću ti sve pare koje si ti dao za Tomine automobile, sirotinjo

  • Srbin Vreme: 12.04.2014 20:49h

    Samo ne znam kako moze jedan radnik iz servisa da uzme kola od presednika i da ga vozi..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP