Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MILENA ĐORĐEVIĆ SE UZALUD BORI ZA PRAVDU

Udario me autobus, a ja sam ispala kriva

Autor: E. A. | 28.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Mileni Đorđević (59) i danas pred očima bljesne slika kako je žuti autobus GSP-a na liniji 96 udara zadnjim bočnim delom i velikom silom baca na zemlju. Vozač se nije ni zaustavio, a nalazom veštaka Milena je proglašena “krivom” za nastanak saobraćajne nesreće, jer je stajala na ivici trotoara?! Ni šest godina od nezgode, ova nesrećna žena ne može da dobije zadovoljenje pravde, a zbog odugovlačenja suđenja, slučaj može da zastari.

Niko mi se nije ni izvinio: Milena Đorđević

Niko mi se nije ni izvinio: Milena Đorđević | Foto: RAS

- Stajala sam sa grupom ljudi na ostrvu za pešake kada je autobus 96 GSP-a koji se kretao Bulevarom despota Stefana skrenuo levo, zaneo se i udario me toliko da sam poletela na zemlju. Narednih 15 minuta se ne sećam, a jedino što sam zapamtila je kako žena govori ekipi Hitne pomoći da registarska tablica autobusa počinje brojem BG 91… - počinje Milena za “Alo!” priču o nesreći koja ju je zadesila 28. decembra 2009. godine.


U Hitnoj pomoći su joj konstatovana nagnječenja grudnog koša, stomaka i kolena, a od nesreće Milena, koja je asmatičar, nigde ne ide bez pumpice. Gore od toga, tužilaštvo je potpuno ignorisalo policijski izveštaj i nije reagovalo na slučaj, pa je Milena podnela privatnu tužbu, ali je sudski proces bio pun propusta, pa ni posle šest godina nije dobio epilog.

- Sudije su bez potrebe odugovlačile ceo proces. Imali smo samo dva ročišta godišnje, a za ovih šest godina nisu pozvali na svedočenje očevica nesreće koji je pozvao Hitnu pomoć. Stenograf poziva upućenog Hitnoj pomoći smo čekali pune tri godine. Od početka su sudije imale stav da je ceo slučaj gubljenje vremena. Kao da sam ja kriva što me je udario autobus – priča Milena dok iščekuje početak marta kad će slučaj zastreti. Ipak najviše je boli što vozač nije imao toliko ljudskosti da se izvini, što je ni on, niti bilo ko iz GSP-a nije nazvao da pita kako je.

- Vozač je negirao da me je uopšte udario, iako je u razgovoru sa dispečerom na osnovu regostarskog broja utvrđeno o kojem vozilu se radi. Istina, u jednom trenutku je izjavio kako je moguće da me nije video, da je tek počeo da radi i da je menjao kolegu, ali je kasnije povukao izjavu - završava Milena.
Poslednji komentari
  • nina Vreme: 28.02.2015 10:43h

    Jadna zena, sta dozivljava. Ko je taj vozac kada ga toliko stite?

  • Mosa Vreme: 01.03.2015 09:32h

    Svaki vozac pre pokretanja autobusa unosi svoje podatke u putni nalog uz to upisuje i vreme tako da se zna ko je vozio autobus.Ako je zglobni najverovatnije da nije mogao na retrovizoru da primeti da je zakacio zenu.Morao je da proceni dali prilikom skretanja poluprikolica ostaje na kolovozu ako je zakacio na trotoaru znaci da nije obratio paznju a morao je kako vozi.Srbija ima nepravosudje ovakvi slucajevi su kod nas redovna praksa udri po popstenom narodu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP