Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIVČEVA MAJKA RADMILA:

Umesto Božića s unucima, vidi šta nas zadesi!

Autor: Ekipa Alo! | 09.01.2014 - 20:53:00h | Komentara: 0

“Bilo je tuga gledati. Tek što su Radu smestili u bolničku postelju, nakon petnaestak minuta na odeljenju se pojavio Vlade Divac. Verovatno ne želeći da je još uznemiri, nije joj rekao da je Milenko mrtav, već da je u dubokoj komi. Ona je, međutim, po svemu sudeći, jedna hrabra žena, koja je staloženo rekla: ’Bolje mu je da se ne probudi nego da se muči’.

Prijepolje Radmila i Milenko Divac

Radmila i Milenko Divac

Nakon toga je ćutala i potom tiho počela da ponavlja: ’E, umesto da na Božić budemo sa unucima, eto šta nas zadesi, moj sine’”, opisuje za “Alo!” jedna od pacijentkinja sa ortopedije u bolnici u Čačku dirljivi susret proslavljenog košarkaša Vlada Divca i njegove majke Radmile (72) nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je prekjuče poginuo Divčev otac Milenko (77), dok je majka zadobila prelom kičmenih pršljenova.

Roditelji predsednika Olimpijskog komiteta Srbije na Božić su se uputili iz Prijepolja, u kojem žive, u Kraljevo na poziv sina koji je tamo već bio sa suprugom Snežanom i njihovo troje dece kao i starijim bratom Ivicom i njegovom porodicom u poseti tašti kako bi cela porodica bila na okupu. Kako je Milenko u poslednje vreme bio lošeg zdravstvenog stanja, oklevali su da krenu na put, ali su se u utorak ipak odlučili da pođu kako bi Božić proveli sa unucima.

Prijepolje Radmila i Milenko Divac

Vlade Divac

Porodično okupljanje sprečila je tragedija jer je bračni par oko 16.30 u Ovčar banji svojim “golfom 5”, kojim je upravljala Radmila, sleteo s puta. Iako su isprva oboje bili svesni i komunikativni, Milenku je na putu ka bolnici naglo pozlilo i on je po stizanju tamo preminuo.

- Još uvek se ne zna da li je preminuo od posledica teških povreda unutrašnjih organa ili od infarkta uzrokovanog strahom i stresom, pošto je bio srčani bolesnik kome je ugrađen bajpas. Tačan uzrok smrti biće utvrđen nakon sudske obdukcije, za koju je izdat nalog - kaže naš izvor blizak istrazi.
Radmila se i dalje nalazi na ortopediji čačanske bolnice i njeno stanje je stabilno. Kako saznajemo, porodica razmišlja i o njenom prebacivanju u neku od zdravstvenih ustanova u Beogradu, što će biti moguće tek nakon svih medicinskih pretraga i procene o bezbednosti transporta.

Mesto nesreće

Uviđaj u Ovčar banji posle sletanja s puta

Tašta: Čovek koga ne možete da ne volite!

U trenutku nesreće bračni par Divac putovao je za Kraljevo, gde su njihov sin Vlade, snaha Snežana i unuci bili u poseti Snežaninoj majci Miluši Orbović.
- Krenuli su u Kraljevo kako bi se svi okupili na zajedničku božićnu večeru. Ne mogu da verujem da Milenka više nema. On je bio čovek kojeg ne možete da ne volite! Njegova smrt mi je veoma teško pala. Naše porodice su bile puno vezane, posećivali smo se međusobno i u Kraljevu i Prijepolju, a proveli smo svi zajedno i nekoliko meseci u Americi, kad je Vlade tamo igrao. Gledali smo utakmice zajedno, vodili smo i unuke u Diznilend - sa tugom se priseća Miluša, koja je i sama prošle godine izgubila svog supruga Vukotu.

Neutešni Vlade juče je kasno po podne stigao u rodno Prijepolje kako bi sve pripremio za očevu sahranu.

- Otac će biti sahranjen u subotu u 13 sati na porodičnom groblju u rodnom Ivanju kod Prijepolja. Očekujem razumevanje za našu porodicu u ovom tragičnom trenutku – kratko je rekao za „Alo!“ vidno potresen i skrhan Divac.
Stan u stambenoj zgradi u Podvaroši u kojem su živeli njegovi roditelji juče je bio pretesan da primi sve koji su došli da izjave saučešće. Brojni rođaci, komšije i meštani za nastradalog juče su samo imali reči hvale, navodeći da je Milenko bio “ljudina i da je tako i sinove vaspitavao, naučivši ih da sve dele sa drugima i da, ma koliko im trenutno bilo teško, veruju u bolje sutra”.

- Bio je tih, razborit i uvek spreman da pomogne drugima i, mada je po prirodi emotivac, uvek je bio „hladne glave“ i tolerantan prema svima. Bio je uvek izuzetno ponosan na Vladov sportski uspeh i karijeru, ali je ostao je čvrsto na zemlji pazeći da ne zloupotrebi ugled koji je Vlade uživao.
Penzionerske dane provodio je u šetnji i druženju sa prijateljima. On i Bato, kako smo zvali Vlada, bili su izuzetno vezani i zbog toga je Vladu ova tragedija teško pala – kaže Milenkov rođak i komšija Slavko Divac.

Kako kažu meštani, Milenko Divac potiče iz višečlane siromašne porodice, a nakon Drugog svetskog rata nekoliko godina proveo je i u Domu za ratnu siročad u Mramorku. Školu je završio u Kragujevcu, nakon čega se vratio u svoje Prijepolje, gde je radio radio u pogonu FAP-a. Sedamdesetih je bio sekretar Opštinskog komiteta SKJ, te iz tih godina datira i njegova fotografija na kojoj je u Prijepolju sa maršalom Titom uslikan prilikom prolaska prvog voza tek napravljenom barskom prugom. U penziju je otišao sa mesta direktora preduzeća „Svetlost“. Sa suprugom Radmilom, Kraljevčankom koja je svojevremeno bila prvak u pikadu, u skladnom braku bio je 51 godinu.

Dino Rađa

Dino Rađa

 

„Nije mu ni do čega”
DINO RAĐA: Pročitao sam na internetu u utorak uveče, kada sam se vratio s puta, da se desila nesreća, ali ne znam još uvek sve činjenice. Preteška je situacija da bih mogao nešto više da vam kažem ili da istupam u medijima. Naravno, pozvaću Vlada da mu izjavim saučešće, ali pretpostavljam da mu nije ni do čega u ovim trenucima i da se neće javljati na telefon.

ff

Miroslav Nikolić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

„Mora da bude jak”
MIROSLAV MUTA NIKOLIĆ: Tragedija! Vlade Divac je moj drug, moj prijatelj i jako mi je žao zbog onog što se dogodilo. Nisam se čuo sa njim, trenutno sam u Ukrajini. Mora da bude jak, potrebna mu je podrška.

Dejan Tomašević

Dejan Tomašević | Foto: Marko Metlaš

 

„Nek boluje u miru”
DEJAN TOMAŠEVIĆ: Tragedija, pustite čoveka da boluje u miru.


„Nadam se da će se oporaviti od šoka”
ALEKSANDAR PETROVIĆ: U Litvaniji sam i tek sada od vas čujem za tragediju koja se desila u Srbiji. Nisam poznavao Vladovog pokojnog oca Milenka, ali mi je vrlo žao zbog tragedije koja je zadesila porodicu mog druga. Vlade je dobar momak i nadam se da će se oporaviti od šoka. Probaću da uspostavim kontakt s njim, a ono što sada mogu da kažem je da upućujem najiskrenije izraze saučešća kompletnoj porodici Divac.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP