Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KULTURO, EVE ME!

Umesto „dobar dan”, kažu mi „šta je, šmekeru?”

Autor: Ekipa Alo! | 19.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 10

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, požalio se juče, između ostalog, na nekulturu u Srbiji.

Vanja Udovičić

Vanja Udovičić | Foto: Marko Metlaš

Udovičić je u razgovoru sa članovima skupštinskog odbora za obrazovanje odgovarao na pitanje problema nekulture i nasilja na sportskim priredbama. On je rekao da je uveren da taj problem može da se reši i kao primer naveo je događaj na bazenu u Kragujevcu, gde je formiran Vaterpolo klub Radnički.


- Prolazili su pored mene kao pored turskog groblja, nije reč o tome da li sam ja Vanja Udovičić ili ne, već da ta deca nisu bila naučena da kažu ni „dobar dan“ - rekao je Udovičić, a kao primer nekulture naveo je i ono što je doživeo u Palati „Srbija“.

- Ni tu niko nikog ne pozdravlja. Umesto da mi kažu „dobar dan“, čujem „šta je, šmekeru“ - požalio se on.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 19.12.2013 08:23h

    Vanjice..tebi,sportisti,zagrebantu, to smeta.Imas dovoljno godina i iskustva da znas kada ti je to receno ironicno,pa na licu mesta -repliciraj. A celi muski deo vlade bio bi presrecan kada bi bilo ko ,bilo koga od njih tako oslovio.I narod i klinci ,sto znaju, sto instinktivno osecaju kada treba da *progutaju zabu* pred *omiljenim* ljudima.Tebi je fotelja udarila u glavu, poceo si da sve gledas kroz njihove,politicarske naocare,pa ne vidis da svi koji te tako oslovljavaju NISU nekulturni, nego te vole i izrazavaju ti postovanje na specifican srpski nacin,koji samo odrodjeni od naroda ne razumeju.Jos nisi,al ako nastavis ko neki ministri/istina iza ledja,jer vlas bije i za sitnije/ oslovljavace te *...-Gde si krpo od coveka...* Jel to hoces.

  • pop Vreme: 19.12.2013 09:00h

    Neće dugo proći...biće i to !!! Lepo narod kaže : sa kim si takav si !!!

  • Gaga Vreme: 19.12.2013 09:08h

    Po meni to je baš suprotno. Zašto bi neko pozdravljao ljude koje je video na TV-u, a nije se sa njima upoznao? Pa šta ako je to Vanja Udovičić ? Deca u Kragujevcu su jako lepo vaspitana, a što neko umišlja da svi treba da mu se klanjaju...Možda su deca i čula za ime Vanje Udovičića (ako predpostavimo da nekog u porodici uopšte zanima i prati vaterpolo), ali baš da ga prepoznaju na bazenu...Moje dete ima 10 godina, nas sport ne zanima previše i ne zna ni jednog vaterpolistu, ni po imenu, još manje po izgledu...

  • nenad Vreme: 19.12.2013 10:46h

    Oprostite Gago ali moram nesto da primetim. Vi ste ovde ako sam razumeo rekli da Vas kao porodicu ne zanima sport ili da domaci sport ne zanima Vaseg sina. Kako god i jedno i drugo jako je pogresno. Dete od deset godina da bi se i fizicki i psihicki pravilno razvijalo potrebno je da bude ukljuceno u bavljenje sportom. Kroz sport dete se uci kako da gubi, kako da dobija i da se do rezultata dolazi samo radom i stice se borilacki instikt da nikad nema odustajanja. Svi oni roditelji koji su zamislili da svoje nedolecene komplekse lece na svojoj deci tako sto ce ih zabiti samo za knjigu i nabiti ih za racunar i radni sto prvo ce ugroziti zdravlje svog deteta. upravo zato imamo toliki broj gojazne dece i toliki broj kardio-vaskularnih oboljenja vec kod mladih ljudi.

  • Vitez Vreme: 19.12.2013 11:16h

    Gago, ti si primer naše kulture. Vidim da radiš na detetu "širi dalje" I naka si ti to nama objasnio :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP