Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRUKA!

Umesto smene, Drobnjaku samo ukor!

Autor: S. Đ. - S. V. | 01.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 4

Vlada Srbije nema nameru da smeni vršioca dužnosti direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka, koji je šokantnom izjavom „da bi i ćorav vozač“ video neobeležene stubove na autoputu u koje su se zakucala dva automobila, kada je poginula Bojana Mušikić (30) iz Vrbasa, a dan ranije teško povređene tri zvezde “Granda”, uvredio nastradale i njihove porodice.

Mrkonjić ga  izgrdio i na tome se sve završilo: Zoran Drobnjak

Mrkonjić ga izgrdio i na tome se sve završilo: Zoran Drobnjak | Foto: Nebojša Marković

On će se, kao “Alo!” saznaje, i iz ovog skandala izvući uz bezbolne packe.
- Drobnjak neće biti smenjen, ali će biti ukoren. Premijer i ministar saobraćaja sa njim će ozbiljno razgovarati. Ministar Milutin Mrkonjić je zapravo taj razgovor već obavio i žestoko ga je iskritikovao. Drobnjaku je naređeno i da ubuduće ne sme da daje izjave medijima bez odobrenja ministra Mrkonjića - navodi izvor “Alo!” iz Vlade Srbije.

Premijer Ivica Dačić i resorni ministar Mrkonjić se, međutim, još nisu zvanično obratili javnosti povodom propusta državnog funkcionera Drobnjaka, čiju su ostavku tražili Komitet za bezbednost saobraćaja (KBS) i porodice nastradalih.

Nakon što je uznemirio javnost, Drobnjak je, podsetimo, uputio izvinjenje žrtvama i njihovim porodicama, ali i najavio podnošenje krivične prijave protiv čelnika KBS-a.

Damir Okanović, direktor Komiteta, smatra da bi javno tužilaštvo u Novom Sadu moralo da pokrene krivični postupak protiv odgovornih za dve nesreće kod Novog Sada, ali da to pravo imaju i nastradali.

- Ukoliko porodica preminule Bojane i povređeni u drugoj nesreći pokrenu takav postupak, Komitet će im u tome pružiti punu podršku. Što se tiče Drobnjakove pretnje da će protiv mene podneti krivičnu prijavu, mogu samo da kažem da se nadam da će advokata za tu prijavu platiti iz svog džepa, a ne parama preduzeća, koje finansiraju građani Srbije. Pitam se samo da li će tužiti i porodicu žrtve zbog njegovog javušluka - ogorčen je Okanović.
Poslednji komentari
  • giant Vreme: 01.03.2013 11:37h

    Veljin kadar, čik ko sme da ga smeni sa javne funkcije...

  • Mića Dragojlović Vreme: 01.03.2013 12:57h

    Nadam se da neće kazniti Drobnjaka bacajući na njega trulo voće. Ima on i svojih zasluga. Od kada je na dužnosti vd direktora mnogostruko se povećao broj udarnih rupa, a uspešno je prevazišao sve prepreke da zadrži mesto prvog čoveka sa IQ 70.

  • gago Vreme: 01.03.2013 15:25h

    Nebih da branim ovog gospodina ali treba nauciti neke "velike"vozace da su pojedini saobracajni znaci sa razlogom postavljeni i da ih treba postovati.

  • Mića Dragojlović Vreme: 01.03.2013 20:07h

    Gago, saobraćajna signalizacija je postavljena posle nesreće. I za Gianta, on je sada SPS kadara.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP