Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJAVA PROMENE:

Vesić: Veće kazne za 'švercere' u gradskom prevozu!

Autor: Tanjug | 03.09.2014 - 13:00:00h | Komentara: 3

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će sutra, na sednici Gradskog veća, biti doneta odluka kojom će biti povećane kazne za one koji se švercuju u gradskom prevozu.

Goran Vesić

Goran Vesić | Foto: Željko Šafar

Vesić je, kako je saopšteno iz Gradske uprave, izrazio zadovoljstvo povećanjem naplate karata od 60 odsto, ali i istakao i da to nije dovoljno.


On je naveo da veliki broj ljudi u Beogradu nije plaćao gradski prevoz, što je stvaralo gubitak od 41 milion evra godišnje, a što je vrednost 300 autobusa godišnje ili 20 tramvaja.

"Došli smo u situaciju da gradski prevoz ne može samostalno da funkcioniše i gradjani treba da znaju da on ne može da bude profitabilan, jer nije nigde u svetu. Gradski prevoz košta i naprosto mora da funkcioniše", naglasio je gradski menadžer.

Prema njegovim rečima, suština je u tome da svaki dinar koji se ne naplati kroz karte Grad mora da plati, a to znači manje za obdaništa škole, puteve...

"To što se neko švercuje, plaćamo svi i zato dobijamo manje nekih drugih stvari, jer nam je gradski prevoz prioritet. Ovo povećanje naplate je fantastično, ali nije dovoljno, već mora biti veće i zato ćemo se u narednom periodu baviti time kako da dodjemo do veće naplate", rekao Vesić.

Kako je dodao, taj posao mora da se radi sistemski i da poput gradskih preduzeća i opštine moraju plaćati prevoz radnicima, a ne isplaćuju novac na ruke.

Vesić je dodao da će nadležni iz Gradske uprave razgovarati sa predstavnicima Republike da sva njihova preduzeća uplaćuju zaposlenima prevoz.

"Na dobrom smo putu za oporavak GSP-a i ovo je prvi put da GSP, gradjani i grad zajedno rešavaju ovaj problem", dodao je Vesić.

On je najavio i da će čišćenje Čukaričkog rukavca početi sredinom sledeće sedmice, a sredstva su obezbedjena iz posebnog fonda za ekološku zaštitu.
Vesić je, objasnio da se problem Čukaričkog rukavca već dve godine ponavlja, jer Čukarička reka nije ekološki uredjena.

"U poslednja u dva meseca intenzivno smo pokušavali da nadjemo sredstva za rešavanje tog problema. Sredstva smo obezbedili iz posebnog fonda za ekološku zaštitu i ona su juče uplaćena Beogradvodama", rekao je Vesić i dodao da će time biti rešen problem za naredne dve godine, a gradska vlast će pokušavati da trajno reši problem.

Vesić se osvrnuo i na reprogram duga i naplatu "Infostana", navodeći da su postignuti veoma dobri rezultati.

Kako je podsetio, od 1. juna je pokrenut reprogram duga, koji je povoljan za gradjane, a do juče je 7.479 lica potpisalo ugovor o reprogramu, što je ukupna vrednost 1.023.104.000 dinara, i što znači da su, na osnovu tog novca, otpisane kamate gradjanima preko 150 miliona dinara i dat popust od 39 miliona.

Da jednokratno plati prihvatilo je 2.366 gradjana i oni su dobili najveći popust, istovremeno uplativši više od 120 miliona dinara direktno na račun "Infostana".
"Imamo manje od mesec dana do isteka roka 30. septembra i zato pozivam gradjane da ne čekaju poslednji dan, kada su najveće gužve, već da iskoriste priliku i udju u reprogram", naglasio je Vesić.
Poslednji komentari
  • airBrada Vreme: 03.09.2014 13:28h

    ..."Došli smo u situaciju da gradski prevoz ne može samostalno da funkcioniše"... Pa gradski prevoz u Beogradu nikada samostalno nije funkcionisao!

  • Neverica Vreme: 04.09.2014 13:55h

    Da li doticni ''gospodin'' zaista misli da je ovo u redu?! Ok treba ulagati, ali od cega odvajati?! Penzie nece ni postojati kroz par meseci, pocecemo da se ubijamo medjusobno jer niko nece imati sta da jede.. Dokle vise mislite da nas tretirate ovako Sve se vraca u zivot, nece me cuditi da svim ovim ''politicarima'' krene da se vraca svo zlo koje su nacinili.. Umesto da se ponasaju shodno polozaju oni ga zloupotrebljavaju! Hrana u skupstini vam je nezamislivo jeftina, dok nama obicnim smrtnicima d abismo napravili ta rucak sa istim namirnicama treba bar 4 puta vise novca u odnosu na to koliko vi taj isti obrok placate tamo..

  • Neverica Vreme: 04.09.2014 13:56h

    Hocete da se poveca procenat obrazovanih?! Pa kako to mislite da se desi, ako niko ne ulaze u skolstvo i obrazovanje, vecina nastavnika i profesora ne sluzi nicemu, samo sede i izbacuju svoju frustraciju zbog napacenog zivota koji zive, neki sa cak 2. fakulteta, prenose sve to na nas studente, Vasu decu, i sve ostale.. Servirate nam Pink i ostale kic i sund kanale.. Secam se da kad sma bila klinka nekada si mogao da vidis nesto zanimljivo na TV-u sada me je stras da isti i upalim.. Posle se pitate zasto svi idu?! Icice dokle god se ovde nesto ne promeni.. A dokle god ima i onih koji misle da je kukavicki potez otici iz pakla, samo vi ostanite ovde i budite srecni sto cete voditi ovaj napaceni i mizerni ziovt satkan od necije miilostinje.. Tuzna je ova nasa ''Srpska'' prica.. (ovo je nastavak, posto nije moglo sve da stane u jedan koment.)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP