Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVI DA LETUJEMO KOD KUĆE!

Vučić i ministri promovišu "Moju Srbiju" (FOTO)

Autor: D. Ramadani | 12.06.2015 - 14:09:00h | Komentara: 9

Počela promocija turističke ponude Srbije i kampanja "Moja Srbija". Premijer Aleksandar Vučić na Trgu Republike u Beogradu poziva građane da odmor provedu na najlepšim domaćim destinacijama.

Aleksandar Vučić u turističkoj kampanji

Aleksandar Vučić u turističkoj kampanji | Foto: D. Ramadani

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, ministrom privrede Željkom Sertićem i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, izašao je danas na Trg Republike, po vrelom junskom danu, kako bi u razgovoru sa građanima promovisao srpski turizam i privoleo ih da godišnje odmore provedu u Srbiji.

Vučić je izjavio da građani Srbije zvanično troše 890 miliona evra na turizam u inostranstvu, a 10 odsto od toga je dovoljno za povećanje penzija od 2,5 procenata.

On je, međutim, istakao da je  realan iznos koliko se troši znatno veći.

Vučić je naveo da vlada očekuje da kroz vaučere za promociju turizma potroši između 10 i 20 miliona, da će petina tog novca da se vrati kroz PDV, a ostalo kroz ulaganje u nove turističke kapacite.

- Srbija je zemlja koju najviše volimo i koja je nama najbolja i najlepša. Nikoga ni na šta ne primoravamo već želimo da pokažemo da Srbija ima sadržaje koji mogu da budu bolje iskorišćeni, i naš je posao da ljudima ukažemo na to - istakao je premijer.

Na Trgu Republike, građanima, osim premijera i ministra, predstavnici turističkih organizacija Srbije i Beograda (TOS i TOB) i turističkih organizacija, dele prospekte i kataloge Turističke organizacije Srbije sa preporukama za aktivan planinski odmor, oporavak u banjskim i klimatskim ličilištim, kalendarom manifestacija tokom 2015. kao i brošuru "52 vikenda u Srbiji".
Brošura "Sport i aktivan odmor" sadrži pregled staza za ljubitelje pešačenja i planinarenja, biciklističkih staza, sportova na vodi, uključujući i "adrenalinske", zatim konjičke sportove i manifestacije.

Turistička kampanja

Turistička kampanja | Foto: D. Ramadani

Publikacija "Banjska i klimatska mesta" sadrži spisak istoimenih turističkih mesta, uz podsećanje da je Srbija zemlja sa dugom tradicijom i velikim iskustvom u primeni raznovrsnih banjskih tretmana koji su poslednjih godina upotpunjeni velnes i spa centrima.
Onima koji žele samo kratak odmor na dan, dva dobro će doći publikacija "kalendar priredbi 2015.", zanimljiva, slikovita publikcija koju promoteri takođe dele građanima.

Tu je spisak turističkih priredbi, sajmova, kulturnih, sportskih, privrednih i drugih manifestacija koje se organizuju različitim povodima a obogaćuju ponudu Srbije.
Brošura "52 vikenda u Srbiji", koja se premijeru najviše dopala, daje predlog građanima gde mogu da provedu vikende tokom čitave godine, od Beograda, preko Novog Sada, Arilja, Ivanjice, Nove Varoši...
Prema njegovim rečima, jedna od ideja je i da oni koji odmor provedu u zemlji dobiju vaučere sa iznosima za koje će im biti umanjen neki od poreza koji su u obavezi da plaćaju.
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ranije je rekao da vlada sprema program mera za jačanje domaćeg turizma i da će ga premijer predstaviti na ovoj promociji.
Poslednji komentari
  • putnik Vreme: 12.06.2015 14:33h

    U kojoj zemlji ovi zive?Pa jel znaju da obican svet nema posao,nema pare za letovanje i nemaju pojima kako ce platiti porez. Oni pricaju o popustu !?! Znaci lopovi koji imaju para i letuju po dva puta jos ce da imaju popust na porez a obican svet nek crkne.Ko cita izmedju redova ovo je klasicna poruka da od postenog rada nema nista!

  • vladimir Vreme: 12.06.2015 14:51h

    Demagogija da veća biti ne može. A šta je sa slobodom kretanja ljudi, ideja, kapitala.... Malo sam za to malo nisam. Dajte gospodo zaštite jadne seljake da pijemo domaće mleko da jedemo domaće šnicle da jedemo domaće povrće. E to ne može mora seve da se uveze. Sve što je domaće da se uništi (mislim na proizvodnju). Ovako malo prašine jadnom I ošamućenom narodu.

  • Vladimir Vreme: 12.06.2015 15:03h

    Da čovek ne poveruje. Letovanje je mislena imenica za 90% gradjana. Sada će ovih 90% jadnika kroz punjenje budžeta obezbediti pare da subvencionišu odmor onim koji imaju. Normalnom čoveku to ne bi moglo pasti na pamet. Ali normalnih odavno nema. Ako ovome dodamo da sirotinja, puneći budžet, obezbedjuje za subvencije potsticaje koje dobijaju oni koji imaju. Dobijamo kompletnu sliku o odnosima u kapitalizmu koji su surovi a kapitalizam na srpski način je genocide. Valda će se stvoriti uslovi odnosno doći vreme da ovi od 90 godine do danas polože račune za sve što su učinili ovom narodu. Od naroda koji je imao svoje dostojanstvo, ponos, ugled u svetu, pristojan život postali smo najjadniji I najbedniji narod u Evropi a možda I sire. Bez sredstava za život, bez ponosa, bez poštovanja I bez svega što treba da poseduje čovek u 21. veku u srcu Evrope.

  • Marko Vreme: 12.06.2015 15:20h

    Šta je sada na redu. U pomanjakanju "pozitivnih" političkih doigađaja, ajmo na odmor. Dog će građane dočekati vrući računi, takse, komunalije,struja i kazne za nedisciplinu. Kada bih ja mogao njima da naplatim kazne za sve promašene politke, ne bih se brinuo za moje sadašnje račune.

  • Leka Vreme: 12.06.2015 18:27h

    Bas ce neko za vaucer od 5000 din da ne ode na more. Zar ovaj nas tata nema druga posla? SInoc nas na smrt uplasi a ja ne vidim da je ovo najopasniji period za nas.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP