Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BOLJI MARKETING NAŠA DRŽAVA NIJE MOGLA NI DA SANJA

Zlatna medalja „orlića“ vredi milijarde za Srbiju!

Autor: Ivana Žigić | 23.06.2015 - 20:00:00h | Komentara: 7

Uspeh mladih fudbalera koji su osvojili Svetsko prvenstvo za Srbiju je reklama teška nekoliko milijardi evra, ocenjuju stručnjaci za „Alo!“. Radmilo Armenulić, teniski stručnjak, napominje za „Alo!“ da su vest da je mlada srpska reprezentacija svetski prvak u fudbalu prenele sve svetske agencije i svi mediji.

Pokorili planetu:  Najlepša slika Srbije

Pokorili planetu: Najlepša slika Srbije | Foto: RAS

- Jednostavno, u momentu je buknulo u celom svetu ime Srbija, što je najbolja promocija naše države koja vredi milijarde evra. To je isto kao da je neko iz aviona bacao letke po celom svetu - slikovito je uporedio Armenulić, dodajući da niko na drugom kraju sveta neće čuti za Srbiju zato što joj je, recimo, MMF nešto odobrio.

Sportisti su naš najbolji  brend: Suzana Vlatković TOS

Sportisti su naš najbolji brend: Suzana Vlatković TOS | Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović


I Sandra Vlatković iz Turističke organizacije Srbije ističe da je nesporno da uspesi naših sportista utiču na imidž zemlje i uopšte na prepoznatljivost Srbije.

- Oni umnogome doprinose poboljšanju imidža naše zemlje - rekla je ona.
Ekonomista Ivan Nikolić smatra da nema nikoga pored sportista ko na tako dobar način promoviše našu zemlju, a odnos uloženog u njih i onoga što dobijamo kroz njihove uspehe je nemerljiv.

Za Srbiju je čuo ceo svet:  Radmilo Armenulić

Za Srbiju je čuo ceo svet: Radmilo Armenulić | Foto: Mitar Mitrović


- Neuporedivo više mi dobijamo od njih, pogotovo kada pričamo o individualnim sportovima, poput tenisa. Ono što je Srbija od tenisera dobila nema cenu - zaključuje Nikolić.

Mahmud Bušatlija, stručnjak za razvoj i investicije, objašnjava da je, u situaciji u kojoj je naša zemlja i sa diplomatijom kakvu imamo, svaki individualni nastup koji će izbaciti ime Srbije u javnost je i te kako dobrodošao.

- Teško je pak proceniti vrednost toga, jer teško da bi se uopšte moglo platiti da neko na tako dobar način prikaže zemlju - smatra Bušatlija.
Da su „orlići“ najbolji ambasadori Srbije i u odnosu na sve druge reklame neuporedivo bolji, ocenjuje i ekonomista Mlađen Kovačević.

- Nijedna marketinška aktivnost ne bi dala tako dobre rezultate kao ova pobeda mladih fudbalera, kao i uspesi drugih sportista - napominje Kovačević.

Nemerljivo je ono što je  Novak učinio za Srbiju

Nemerljivo je ono što je Novak učinio za Srbiju | Foto: AP

Kad bi dobrih vesti bilo više...


Direktor Ekonomskog instituta Dragan Šagovnović smatra da je veliki problem našeg društva što je bazirano na negativnim vestima, te da bi najbolji program oporavka zemlje bio da se objavljuju samo dobre vesti jer - „kakve su ti misli, takva su ti dela“.
- Voleo bih kada bi se objavljivali samo uspesi Đokovića, mladih fudbalera i drugih sportista, jer bismo kao društvo bili bolji - ocenjuje Šagovnović.

Poslednji komentari
  • Миодраг Vreme: 23.06.2015 22:55h

    Ови нису нормални... И то причају тзв префесори економског факултета? Нека ми неко каже научни рад у признатом научном часопису где успех спротиста поспешује економију једне земље? Одмах да кажем да се не труде јер НЕ постоји. Само погледајте Источну Немачку током 80-их година прошлог века када је била међу три светсле државе у освајању олимпијских медаља а остаће упамћена као једна од најрепресивнијих икада и са посрнулом економијом! Срамота шта ови квази-стручњаци причају. Боље би им било да млађахним шутачима лопте објасне да је Србија по уставу секуларна држава.

  • mix Vreme: 24.06.2015 06:36h

    Postoje stvari u zivotu koje se ne mogu egzaktno meriti i iskazati u vidu neke mere.... Ali, da je ovaj trijumf nasih mladica zaista veliki sam po sebi je tacna konstatacija. Naime, doprinos u tom smislu je srazmeran popularnosti sporta , a tu je fudbal nenadmasan i ne treba biti mnogo pametan pa shvatiti da je u tom smislu, mislim marketinskom, posebno naglasen i stepenom satanizacije nase zemlje kojoj je bila izlozena u toku poslednjih dvadesetak i nekoliko godina. Naravno, u tom smislu su trijumfi nasih spoortista zaist mnogo doprineli da se slika o Srbiji i srpskom narodu donekle ispravi. Trebace, medjutim jos mnogo vremena da se ona potpuno izbrise iz svetskih lobanja , mozda i citava jedna genercija, celih 80-100 godina.Tolike su razmere stete nanesene.

  • misho Vreme: 24.06.2015 06:57h

    znači uskoro vraćaju otete penzije..........ha,ha,ha.........

  • mix Vreme: 24.06.2015 07:37h

    Interesuje me jedna stvar: da li FIFA dodeljuje novcane nagrade za uspeh na svetskim sampionatima juniora i mladih? I koliko je , ev. FSS dobio za titulu? Bilo bi dobro da nesto i dobiju i da se sve ulozi u omladinski fudbal!!!

  • Vuk Vreme: 24.06.2015 07:47h

    Kupio šećeranu za 13DM sa sve radnicima i sad si ti pametan je li???Treba te u zatvor sa onima koji su ti to omogućili..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP