Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

ČUDNIJE OD ČUDNOG ČUDA!

Probudio se iz kome pričajući francuski i tripujući da je Metju Mekonahi!

Autor: A. O. | 23.12.2014 - 15:49:00h | Komentara: 0

Rori Kertis (25) je posle teške saobraćajne nesreće pretrpeo teške povrede glave i pao u komu. Kada se probudio tečno je pričao francuski, ali tu nije bio kraj čuda. On je, naime, umislio da je niko drugi do američki glumac Metju Mekonahi!

Metju Mekonahi | Foto: Profimedia

On bi u tom slučaju verovatno pričao srpski i tripovao da je fudbaler: Metju Mekonahi | Foto: Profimedia

Kertis je 2012. preživeo težak udes kada se svojim automobilom po teškoj kiši zakucao u kamion, a potom je na njegovo vozilo, na auto-putu u Stafordšajru u Velikoj Britaniji, naletelo još šest drugih.

Vatrogasci su se jedva izborili da ga izvuku iz smrskanog automobila, a za to im je trebalo 40 minuta, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu.

Doktori su otkrili da je pretrpeo višestruke povrede lobanje i mozga, kao i da je krvario u glavi. Talentovani fudbaler je pao u komu i tokom narednih šest dana u bolnii u Birmingenu borio se za život.

Srećom, konačno se probudio iz kome, ali tada su počele komplikacije druge vrste... Kertis je, naime, počeo sa medicinskim sestrama da priča na tečnom francuskom, iako taj jezik nije progovorio od školskih dana.

Takođe je, da čudo bude veće, tvrdio da je glavom i bradom Metju Mekonahi!

- Zaista je bilo bizarno - ispričao je Kertis nakon oporavka.

- Francuski nisam pričao najmanje devet godina. Ne mogu da objasnim šta se desilo. Sve je zaista čudno. Ne sećam se trenutka buđenja, ali moja porodica tvrdi da sam jednoj od medicinskih sestara rekao da sam iz Afrike i da sam pričao francuski. Mama i tada su bili zapanjeni kada su došli u bolnicu, pošto ih je ona pitala koji deo naše porodice je iz Francuske. Najluđe je to što mi francuski u školi stvarno nije išao od ruke, pa mi nije jasno kakve sam to povrede mozga petrpeo čima sqa ga tako tečno pričao - rekao je Kertis.

On je opisao i trenutka kada je pogledao u ogledalo i video nekog drugog.

- Nisma znao šta gledam. Tada mi je sinulo da vidim glumca, ali nisam mogao da se setim kako se zove. Ali, vremenom sam u bolnici požeo s nestrpljenjem da iščekujem oporavak i povratak snimanju filmova. Bio sam ubeđen da sa Metju Mekonahi i da izgledam zaista odlično - ispričao je Kertis.

Njegov oporavak nastavljen je pomoću eksperimentalnih lekova za povrede mozga, a koji se koristi i za vojnike koji su na ratištima pretrpeli teške povrede glave.

Samo dva meseca nakon nesreće Kertisu je dozvoljeno da se vrati kući, gde se oporavljao još nekoliko meseci. U međuvrmenu je postao brica i počeo da pohađa kurs za frizera u Birmingemu.

U međuvremenu je shvatio i da nije Metju Mekonahi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP