Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U MESTU RUDARE KOD KURŠUMLIJE

Autobus pun putnika sleteo u jarak!

Autor: LJ. MITIĆ | 20.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

U autobusu na međunarodnoj liniji Salcburg-Priština, koji je juče ujutro u 6.40 sleteo s puta u mestu Rudare kod Kuršumlije, povređena su 33 putnika, među kojima je petnaestoro dece. U autobusu je bilo 49 putnika, od kojih je 10 teže povređeno, ali niko nije životno ugrožen.

U autobusu na međunarodnoj  liniji Salcburg-Priština povređena   su 33 putnika, među kojima je 15 dece

U autobusu na međunarodnoj liniji Salcburg-Priština povređena su 33 putnika, među kojima je 15 dece | Foto: Ljubiša Mitić

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo usled neprilagođene brzine, a u medijima su se pojavile i spekulacije da je vozač zadremao za volanom.


Direktorka Doma zdravlja Kuršumlija Uranija Petrović rekla je agenciji Beta da je 10 teže povređenih putnika upućeno u Klinički centar Niš, dok su ostali, lakše povređeni, raspoređeni u bolnicama u Kuršumliji i Prokuplju.

- Putnici su zadobili nagnječenja glave, grudnog koša, ruke, noge, ali ima pacijenata sa prelomima, koji su upućeni na dalje lečenje u Klinički centar Niš - rekla je ona.

U bolnicu u Prokuplju su juče primljena 33 povređena, od kojih je petanestoro dece, rekla je Marija Despotović, portparol bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

U autobusu je bilo 49 putnika, od kojih je  10 povređeno

U autobusu je bilo 49 putnika, od kojih je 10 povređeno | Foto: Ljubiša Mitić

 
- Zbog povrede unutrašnjih organa trbuha i serijskog preloma rebara sa leve strane, jedna osoba je upućena na dalje lečenje u Kliničko-bolnički centar u Nišu. Osim putnika koga smo nakon ukazane prve lekarske pomoći transportovali u Niš, ostali povređeni su u stabilnom stanju. Najmanje još pet putnika ima teške telesne povrede, dok su ostali uglavnom lakše povređeni. Ima dosta preloma ekstremiteta, a jednom detetu je polomljen lakat, dok se kod ostalih uglavnom radi o prelomu rebra i pršljena - rekla je portparol bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju Marija Despotović.

Teška saobraćajna nesreća

Teška saobraćajna nesreća | Foto: Ljubiša Mitić


Kako saznajemo, šest osoba sa težim povredama, odnosno sa prelomima kostiju odbilo je hospitalizaciju i biće prebačeno tokom dana u Prizren, gde će nastaviti lečenje. Oni tvrde da je već poslat organizovan prevoz sa Kosova i Metohije, koji će ih transportovati do neke od njihovih zdravstvenih ustanova.

Svi povređeni putnici su albanske nacionalnosti.
Lekarima Hitne pomoći iz Prokuplja, koji su izvlačili povređene, u pomoć su pritekle i kolege iz Kuršumlije, sa dva, i Niša, sa četiri sanitetska vozila, koje su zbrinjavale povređene putnike.

Putniku polomljeno pet rebara!

Teško povređeni muškarac (48), koji je nesreći zadobio prelom pet rebara i hematom slezine, operisan je u Urgentnom centru u Nišu. Njegovo stanje je stabilno i nije životno ugrožen.
-Krenuli smo ka Rudaru sa šest ekipa, jer Prokuplje i Kuršumlija nemaju dovoljno hitnih medicinskih vozila. Neke ekipe su odmah išle do Prokuplja, i jedna od njih je prevezla najteže povređenog do Kliničkog centra u Nišu - rekla je dr Snežana Mitrović, načelnica druge operativne smene u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP