Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJSKA BRUTALNOST

Bacali su me na stepenice!

Autor: Enis Sadiku | 15.11.2012 - 23:04:00h | Komentara: 12

Ministarstvo unutrašnjih poslova suspendovalo je Milosava Stikovića, pomoćnika komandira policijske stanice Stari grad, zbog nasilja nad Marinom N. tokom protesta zbog prinudnog iseljenja vatrogasca Zorana Matića i njegove tročlane porodice iz stana na Dorćolu.

Prvo pretio deci, pa uz upotrebu sile uhapsio majku

Prvo pretio deci, pa uz upotrebu sile uhapsio majku

MUP će utvrditi i odgovornost Stikovićevih starešina u vezi s ovim incidentom.
Nikola Popovac, pomoćnik načelnika Policijske uprave Beograd, rekao je da je urađen preliminarni izveštaj, kojim je utvrđena disciplinska odgovornost Stikovića.

Suspendovan: Milosav Stiković

Suspendovan: Milosav Stiković

 

Popustio pod pritiskom

Neki policajci juče su branili svog kolegu.
- Stiković je profesionalac koji je više puta nagrađivan, ali verovatno je pod velikim pritiskom popustio. Mislimo da je pogrešna odluka da on asistira sudskim izvršiteljima i da čelni ljudi Starog grada treba da snose deo odgovornosti zbog loše procene bezbednosti. Naime, pre šest meseci mu je nastradala supruga Vesna. On je svojoj deci zamenio majku, a verovatno zbog stresa ili naređenja da se Matići moraju iseliti, reagovao je potpuno impulsivno. Smatramo da je greška što je čovek u takvoj situaciji poslat na delikatan zadatak gde se sukobljavaju pravda i pravo - naveo je Srećko Petrović iz Udruženja policije „Solidarnost“ i naveo da je pre povratka na posao posle tragedije Stiković morao da obavi razgovor s psihologom, ali da to nije urađeno.

- Iskoristio bih priliku da se u ime načelnika beogradske policije, u svoje ime i ime svih pripadnika beogradske policije izvinim gospođi Marini, prema kojoj je naročito nekorektno postupljeno - izjavio je juče Popovac.

Incident se dogodio kada su drugovi i drugarice Matićevih ćerki došli pred zgradu u Višnjićevoj kako bi im svojim prisustvom pružili podršku tokom prinudnog iseljenja.
Kako je „Alo!“ pisao, Stiković je priveo Marinu N. pred njenom trinaestogodišnjom ćerkom, nakon što mu je ona rekla da ne viče na decu i ne plaši ih hapšenjem.

- Krenula sam po ćerku u školu i videla sam je kako sa drugarima iz razreda stoji ispred ulaza u zgradu. Uplašena, krenula sam po nju i tada sam čula kako toj deci policajac preti. Rekao je da će ih pohapsiti ukoliko se ne raziđu.
Rekla sam mu da nije u redu da tako plaši decu jer će početi da se plaše policajaca, umesto da se zbog njih osećaju bezbedno.
Dok sam pričala s tim policajcem, grubo nas je prekinuo njegov starešina i nakon što sa mu rekla da treba da ga bude sramota zbog takvog ponašanja, okrenula sam se i krenula ka kući.

Milosav priveo Marinu pred ćerkom

Milosav priveo Marinu pred ćerkom

U tom trenutku, on me je zrabio za ruku i ugurao u maricu, dok mi je ćerka ostala na ulici u šoku. Nikada neću zaboraviti lice svog deteta, koje je vrištalo i dozivalo me. Pored grdosije od čoveka koji me je priveo u stanicu i ostavio mi modrice po rukama, njegov kolega me je gurao uz stepenice, pa sam sve vreme padala.
U stanici su mi uzeli telefon, a onda su mi ga nakon mog insistiranja vratili kako bih javila sinu da se pobrine za svoju sestru, koja je bez ključa od stana ostala na ulici. Dok sam ridala, smejali su mi se i govorili da se foliram - ispričala je ova samohrana majka.

Matiće smestili u  policijski hotel

Matiće smestili u policijski hotel | Foto: A. Stanković

Matićima ne daju stvari!

Zoran Matić i njegova porodica noć su proveli u policijskom hotelu na Bežanijskoj kosi, a u toku jučerašnjeg dana nisu mogli da uđu u stan kako bi uzeli neophodne stvari.
- Privatno obezbeđenje ne dozvoljava da uđemo! Šef obezbeđenja nam deli savete da angažujemo majstore i da dođemo neki drugi dan, iako nam advokatica kaže da to nije po zakonu. Očigledno da u ovoj zemlji privatna obezbeđenja sprovode zakon! - rekla nam je Zoranova supruga Rada.

Poslednji komentari
  • brasko Vreme: 15.11.2012 23:29h

    sramota je zbog cega su suspendovali neduznog coveka.sta je to uradio pitam se..znaci mozemo da radimo sta hocemo a policija neka gleda i neka aplaudira.veselo.stvarno neka se radi sta god ko hoce.policijo navijajte i uzivajte.klonite se da ne bi dosli u ovakvu situaciju

  • boco Vreme: 15.11.2012 23:48h

    Koji pripadnik policije ce nakon ovoga ici da izvrsava svoja zaduzenja, ako postupa kako treba, biva pod pritiskom javnosti kaznjen. da li su ih uopste trebali slati i sta su ocekivali oni koji su ih poslali. Da obave zadatak ili ne. Isturati decu isto je sramota.

  • dane Vreme: 16.11.2012 06:11h

    Pa bre Milosave otkud ti u BG?A ovce ostavio same?

  • petar Vreme: 16.11.2012 06:24h

    Nemojte kaznjavati policajca, on je dobro radio svoj posao, kako god nekome to nije pravo. Verujte, ova zena nazovi majka je vec napravila buduce kriminalce od svoje dece , da se kladimo i vidimo to za 10 godina mozda i pre

  • Glisa Vreme: 16.11.2012 06:36h

    Majka umesto da je dosla i rekla Detetu da se skloni ona napada Policajca,sve je to Matic organizovao unapred,nebranim Policiju ali oni su poslati da sprovedu sudsku odluku,sigurno ne bez razloga.Ako je ovaj Policajac prekrsijo zakon i trebaq ga kazniti,a sta ce sa ovom Gospodjom,ona je sprecavala sluzbena lica da sprovedu sudsku odluku,i nji treba kazniti sto guraju Decu ispred sebe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP