Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PALA NAGODBA!

Bajković daje 1.000 evra da očisti dosije!

Autor: B. Jelovac - A. Dimitrovska | 01.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Golman Crvene zvezde Boban Bajković (28) nagodio se sa tužilaštvom i neće krivično odgovarati za saobraćajnu nesreću u kojoj je povređen pešak Milorad Đ. (53) iz Novog Bečeja, saznaje „Alo!“.

Boban Bajković

Boban Bajković | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Bajković se obavezao da povređenome plati 100.000 dinara, posle čega će biti stavljena tačka na postupak koje je Prvo osnovno tužilaštvo pokrenulo protiv njega.

„Reč je o primeni načela oportuniteta, po kojem se okrivljeni Bajković obavezuje da uplati novac oštećenom, nakon čega tužilaštvo odustaje od krivičnog gonjenja“, kaže za „Alo!“ izvor iz tužilaštva.

Naime, oportunitet predstavlja mogućnost tužioca da ne preduzme krivično gonjenje za krivična dela koja nisu teška kada proceni da je to opravdano zbog ličnosti učinioca i prirode krivičnog dela, kao i da tom prilikom prijavljenom licu naloži da izvrši neku obavezu, na primer da uplati novac zdravstvenoj ustanovi ili obavezu druge vrste, kao što je rad u dobrotvorne svrhe, odvikavanje od alkoholizma i slično.
„I sam oštećeni se složio sa nagodbom koju je Bajković postigao sa tužilaštvom“, dodaje naš izvor.

Boban Bajković (28) uplatiće  novac na račun Milorada Đ. (53)  iz Novog Bečeja, koga je  automobilom udario na  pešačkom prelazu

Boban Bajković (28) uplatiće novac na račun Milorada Đ. (53) iz Novog Bečeja, koga je automobilom udario na pešačkom prelazu | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Incident se dogodio 4. jula prošle godine, kada je Bajković svojim „alfa romeom“ udario Milorada Đ. dok je u Ustaničkoj ulici prelazio ulicu na pešačkom prelazu dok je bilo uključeno zeleno svetlo na semaforu.

Bajkovićev automobil  posle udesa

Bajkovićev automobil posle udesa | Foto: Masanori Jošida

Bajković se nije kretao većom brzinom od dozvoljene kada je iz poprečne ulice skrenuo desno u Ustaničku, kod tržnog centra, za šta mu je bilo upaljeno zeleno, ali nije propustio pešaka koji je već zakoračio na prelaz i kome je takođe bilo zeleno na semaforu. Iako je Bajković pokušao da zakoči, udario je nesrećnog čoveka.
Milorad je sa teškim povredama prevezen na VMA, gde su lekari konstatovali da ima prelom dva vratna pršljena i da nije životno ugrožen, a Bajkoviću je odmah uzeta krv na analizu, koja je na njegovu sreću pokazala da pre udesa nije pio alkohol, što mu je olakšavajuća okolnost.

Štitio navijača
Bajković je sredinom avgusta ove godine takođe imao incident, koji, međutim, još uvek nije dobio epilog pred istražnim organima. On je u prvom poluvremenu utakmice u Ivanjici sa Javorom napao policajce želeći da odbrani navijača. Incident se dogodio se u 35. minutu, kada je jedan od navijača Crvene zvezde preskočio ogradu i sišao na teren, želeći, prema rečima golmana, samo da doda loptu. Pripadnici Žandarmerije odmah su reagovali i počeli da ga biju, a Bajković je uskočio da zaštiti navijača. Ipak, policija je i njega odgurnula, a golman je umalo dobio pendrekom po glavi. Navijač koji je ušao na teren je priveden zajedno sa još nekolicinom njih koji su pravili nerede na tribinama bacajući polomljene stolice na teren.

Poslednji komentari
  • драган Vreme: 01.11.2013 07:53h

    Назови познате личности могу са новцем купити све,од прекршаја,дипломе, угледа,али новца просечни србин нема ни за хлеб. Тај просечни србин да је којим случајем урадио исто правна држава би била врло ригорозна да докаже величину правног система.

  • gagi Vreme: 01.11.2013 09:04h

    Znači, ko ima pare može šta hoće ! ? Mnogo lep i dobar primer !!!

  • nedjo Vreme: 01.11.2013 17:16h

    para vrti gde burgija nece

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP