Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

CRNA SRBIJO

Beba bila zaglavljena u kolima, Hitna pomoć odbila da dođe!

Autor: Kurir | 14.06.2014 - 11:12:00h | Komentara: 7

Hitna pomoć iz Smedereva odbila je juče da dođe na mesto sudara dva automobila iako je tromesečna beba ostala zaglavljena u kolima, dok su tri osobe bile ozbiljno povređene!

Lekari su odbili da dođu pod izgovorom da nisu nadležni za teritoriju na kojoj se desio udes, pa su učesnici sudara morali da čekaju ekipu iz Grocke, koja je bila više udaljena od mesta nesreće.

Hitna pomoć

Hitna pomoć | Foto: Jelena Vučetić

Sudar se desio na putu Beograd-Smederevo, na samoj granici između opština Grocka i Smederevo.

- Do udesa je došlo kad su automobili ušli na teritoriju Grocke, i to samo jedan kilometar. Kako je Smederevo neuporedivo bliže, odmah smo pozvali njihovu Hitnu. Iako smo im rekli da se desio ozbiljan sudar, da je jedna žena polusvesna i da je beba zarobljena u autu, nisu hteli da dođu - priča za Kurir vidno potresen očevidac.

On je i dalje u šoku zbog hladnokrvnog i potpuno nezainteresovanog stava lekara i ne može da veruje da mogu tako bezobzirno i neodgovorno da se ponašaju.
- Bili su ugroženi ljudski životi, a oni gledaju čija je nadležnost, što je apsurdno! Zar zbog procedure neko treba da umre? Naročito smo im naglasili da je tu i beba, ali ni to ih nije nateralo da se pokrenu. Šta bi bilo da je dete bilo u životnoj opasnosti i da je, ne daj bože, umrlo? - pita se očevidac.
Načelnica smederevske Hitne pomoći Jasmina Maksimović kaže da nisu došli da zbrinu povređene jer saobraćajka nije bila masovna.
- Nesreća se desila van teritorije Smedereva, koju mi ne pokrivamo. S obzirom na to da se ne radi o nesreći u kojoj ima mnogo povređenih, nije bilo potrebe da izlazimo na teren, bez obzira na to što je i beba bila učesnik u sudaru - rekla je Maksimovićeva.
NOSILJKA SPASLA DETE
Saobraćajna nesreća desila se juče oko 9.00 sati, kad su se direktno sudarili „fijat bravo“ i „reno“.
- Vozač i njegova žena iz „fijata“ zadobili su teže povrede, a njihova tromesečna ćerkica je samo pukom srećom prošla bez vidljivih povreda, i to samo zato što je bila ušuškana u nosiljci, dok je policajac koji je vozio „renoa“ ugruvan - kaže očevidac.
Poslednji komentari
  • malipecar Vreme: 14.06.2014 12:47h

    Koja je to bruka i sramota,zašto nam treba onda hitna pomoć i lekari koji odbijaju da pruže pomoć nastradalima,treba sve kažnjavati ko odbije da pomogne ugroženima???

  • miki Vreme: 14.06.2014 16:24h

    sramota kakve bezdusne lekare imamo cast pojedincima to treba odma izbaciti iz sluzbe i dovesti ko hoce da radi

  • lila Vreme: 15.06.2014 07:38h

    i nikom nista !

  • beba Vreme: 15.06.2014 07:42h

    dezurne "doktore" u hitnoj pomoci treba prvo da pregleda nekorumpirani psihijatar .ja znam neke koji su "zavrsili" fakultet i sva sreca nebave se time vec diluju drogu ! jer vovo je ipak srbija,a u njoj cak i vucic moze da bude premijer pa zasto bi onda doktori u hitnoj pomoci bili bolji !

  • dada Vreme: 15.06.2014 07:47h

    mozda su zavrsili megatrend !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP