Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISPOVEST TRENERA DALIBORA TOPIĆA (39), OSUĐENOG ZBOG POGIBIJE UČENIKA

„Često sanjam malog Aleksu“

Autor: D. ĆURUVIJA | 05.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

„Često sanjam malog Aleksu i družim se sa njim u snovima. Pozitivno, naravno. Često idem i na njegov grob.

Dalibor Topić

Dalibor Topić | Foto: Marko Metlaš

To mi niko ne može oduzeti jer sam ga voleo kao svoju decu i druge moje učenike“, kaže za „Alo!“ trener karatea Dalibor Topić (39), koji je u četvrtak nepravosnažno osuđen na tri i po godine zatvora jer je 7. jula 2011, vozeći traktor, kod Žagubice izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Aleksa Panća (13) iz Beograda.


Trener karate kluba „Japan“ iz Beograda negira da poznaje sudiju Višeg suda Branislava Blažića, koji mu je izrekao presudu, prilikom koje je optuženom rekao da mu je bilo teško da donese odluku jer je i sam kjokušinkai trener.

- Nikad u životu nisam video tog sudiju. Meni je jako žao što se desilo tog dana. Spreman sam da služim kaznu, ali izrečena kazna je previsoka jer je u pitanju bio nesrećan slučaj. U traktorskoj prikolici je bio moj ljubimac Aleksa, ćerka i druga deca. Zar mislite da bih nekom namerno naudio? - ističe Topić, koji demantuje da je u vreme nesreće imao 0,99 promila alkohola u krvi i da je pijan seo za volan traktora.

Topić kaže da je pokušao roditeljima stradalog dečaka da izjavi saučešće, ali da su oni to odbili.

Aleksandar i Aleksa Panća

Aleksandar i Aleksa Panća


- Uvek sam želeo da im izjavim saučešće, ali su oni odbijali govoreći: „Nije još vreme, nije još vreme“. Razumem ih potpuno, ali želeo sam i želim da popričam sa njima o nesreći u kojoj je i moja ćerka povređena - naglašava trener Topić, koji tvrdi i da je medijski satanizovan, a da je zbog tih pritisaka optužnica od lakšeg prekvalifikovana u teže krivično delo.

Nesreća u kojoj je poginuo mali Aleksa dogodila se kod Žagubice kada su se članovi karate kluba „Japan“ vraćali u hotel nakon izleta do vodopada Buk. Topić je na nizbrdici izgubio kontrolu traktorom, a zbog prevelike brzine prikolica se otkačila od traktora, a zatim prevrnula, što je izazvalo smrt malog Alekse i povređivanje još četrnaestoro dece.

„Kriv je menjač trakora“


Prema pisanju medija, Topić je u istrazi tvrdio da nije kriv on, već kvar na traktoru kojim je prevozio mališane. On je istakao da se menjač traktora u čijoj je prikolici prevozio decu naglo blokirao, zbog čega nije mogao da prebaci iz veće u manju brzinu.

Poslednji komentari
  • pera Vreme: 05.10.2013 09:22h

    Nedavno je jedan vozac izvrsio samoubistvo ,jer je ubio devojku na pesackom........jeste da nije tako morao,al da cutis dok ti sudija daje samo 3 god je sramota.....sam sebi treba da sudis sa naaajmanje 6god.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP