Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OPTUŽBE

Čoveka na samrti poslao kući na supicu!

Autor: Gane Đorđević | 15.12.2012 - 23:58:00h | Komentara: 17

Milorad Đokić iz Vreoca umro je u prošlu nedelju od infarkta srca, a njegov sin Dragan za očevu smrt optužuje dežurnog lekara Hitne pomoći u lazarevačkom domu zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” zbog pogrešno postavljene dijagnoze.

Preminuli Milorad Đokić

Preminuli Milorad Đokić

- Posle pregleda na koji smo čekali više od pola sata doktor je ustanovio da je po sredi običan stomačni virus, da bi samo sat posle izricanja te “stručne” dijagnoze moj otac umro od infarkta - besno priča Dragan Đokić.


On je svog oca, kome je u nedelju ujutro iznenada pozlilo, dovezao u lazarevački dom zdravlja oko 11 sati. Dragan navodi da je, dok su čekali ispred ordinacije, otac često povraćao žaleći se da mu trnu ruke i na užasne bolove u leđima, ali da to za dežurnog lekara M. P. nisu bili dovoljno ubedljivi simptomi da njegov slučaj proglasi za urgentan.

- Dok mi se otac u čekaonici rastavljao s dušom, u ordanaciju su pacijenti ulazili preko reda. Tek kada sam zapretio da ću ga prijaviti, doktor ga je pozvao na pregled. Poslušao mu je srce, izmerio pritisak, snimio EKG i nakon svega zaključio da je po sredi stomačni virus. Na kraju me je posavetovao da mu kod kuće skuvam supicu - kroz suze priča Dragan.

Sin Dragan

Sin Dragan

Sin preminulog Milorada dalje tvrdi da je tek na njegovo uporno insistiranje lekar M. P. ipak napisao uput objašnjavajući mu pri tom da njegov otac nije životno ugrožen i da nema potrebe da vozilom Hitne bude prebačen do bolnice. To ga je smirilo, pa se sa ocem vratio kući, gde je njegova majka, po savetu lekara, svom suprugu skuvala supu, za koju će se ubrzo ispostaviti da mu je bila poslednja u životu.


- Posle prve kašike njemu je još više pozlilo. U jednom trenutku stropoštao se na pod i ubrzo izdahnuo. Sav izbezumljen, pozvao sam Hitnu, koja je odmah poslala sanitet, odakle su mi telefonom davali upustva za reanimaciju. Sve sam pokušao, ali mom ocu više nije bilo spasa - kaže utučeni sin preminulog Milorada, koji kaže da je angažovao advokata i da će protiv osoblja Hitne službe podneti krivičnu prijavu.
 

Bahato
Nekoliko sati posle smrti oca, Dragan je otišao u Hitnu da preuzme umrlicu, gde ga je sačekalo još veće iznenađenje. Kada je od lekara zatražio kopiju EKG snimka, rečeno mu je da je bačena. On takođe tvrdi se osoblje smejalo i slušalo glasnu muziku dok je čekao da mu ispišu umrlicu.

Načelnica Hitne još istražuje slučaj
Načelnica Hitne službe Gordana Dražić potvrdila je za “Alo!” da je u nedelju, nekoliko sati nakon prijema u ovu ustanovu, u svojoj kući u Vreocima umro Milorad Đokić. Ona je rekla da se ovaj slučaj još ispituje i da su do nje stigle pritužbe pokojnikove porodice. Za lekara M. P., koji je navodno postavio pogrešnu dijagnozu, načelnica kaže da je relativno skoro počeo da radi u Hitnoj i da do sada na njegov rad nije bilo primedbi. Dražićeva napominje da praksa poznaje slučajeve u kojima se zdravstveno stanje pacijenata iskomplikuje tek nakon izvršenog pregleda. Prema njenim rečima, EKG snimak nije bačen i u slučaju potrebe biće dostavljen nadležnim organima.

Poslednji komentari
  • nikola Vreme: 16.12.2012 05:22h

    Svi koji imaju titulu "DR" neznači i da su sposobni doktori,pogotovu ako su im tate na nekim funkcijama.

  • ana Vreme: 16.12.2012 09:04h

    taj vise ni grlo da ne pregleda. Oduzeti mu diplomu i zabraniti d audje u ordinaciju.Previše ubica imamo u zdravstvu. Neki rade za osiguravajuće kuće, neki za pogrebnike, neki za socijalno a neki za stranku, neki za trgovce lekovima. Hvala Bogu da još ima dobrih poštenih lekara ali će pred najezdom i forsiranjem ološa i oni uskoro nestati.

  • petra Vreme: 16.12.2012 10:33h

    to,vam je majka srbija,lekari zasticeni ko beli medvedi,a sirotinja umire da je jadni covek imo lovu,i odvezo oca na privatnu kliniku,verovatno da bi covek bio ziv,

  • sasa Vreme: 16.12.2012 10:40h

    taj je verovatno kupio diplomu i to na akciji

  • verica Vreme: 16.12.2012 11:31h

    Moju majku je ortoped sa svim titulama ILIC sa urgentog centra sa slomljenim kukom proglasio ludom da joj to sve ide iz glave poslao kuci i ona je nazalost preminula

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP