Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UDOVICA ČOVEKA KOGA JE KOLIMA UDARILA PETRA CVIJIĆ

"Da je pseto zgazila, išla bi u zatvor!"

Autor: D. Ćuruvija | 21.12.2013 - 20:00:00h | Komentara: 5

Petra Cvijić (35), voditeljka RTS-a, oslobođena je juče optužbi u Prvom osnovnom sudu u Beogradu da je kriva za pogibiju Slobodana Bajića (73), koga je 9. januara 2012, usmrtila automobilom na pešačkom prelazu u Vodovodskoj ulici u Beogradu. Ova presuda je nepravosnažna i tužilac ima pravo žalbe.

Petra Cvijić Foto: Zoran Ilić

Petra Cvijić mirno prihvatila presudu Foto: Zoran Ilić

Sudija Prvog osnovnog suda Olivera Đurić izjavila je da, prema nalazima veštaka i iskazima svedoka, Cvijićeva nije mogla da vidi Bajića zbog autobusa koji se nalazio na ulici, a kada je uočila pešaka, bilo kasno da reaguje. Sudija Olivera Đukić je navela i da je Cvijićeva bila dužna da obrati pažnju na pešake.

Vasiljka Bajić

Pokojni Slobodan Bajić


- Ja ću da je tužim! Mog Slobodana nije ubila namerno, ali ubila ga je! Kakva je ovo država i sud?! More, pseto se ubije, pa neko za to ide u zatvor! Onaj jedan je ubio psa, pa je ležao tri meseca u zatvoru u Padinskoj skeli. Ako je zakona i države, ona ne sme da prođe bez kazne. Da je pseto zgazila, išla bi u zatvor! - revoltirano je juče za „Alo!“ prokomentarisala presudu Vasiljka Bajić (81), udovica stradalog Slobodana, kojoj je posebno žao što nije bila na izricanju presude jer je, kako kaže, niko je nije pozvao.

Vasiljka Bajić

Vasiljka Bajić: Petra je ubila mog Slobodana! | Foto: Nebojša Marković

Ona ističe da je sigurna da je njen Slobodan stradao ni kriv ni dužan jer je uvek poštovao popise.

Advokat: Izmislili fantomski

autobus

Kako saznajemo, veštaci Instituta “Kirilo Savić” iz Beograda su u novom nalazu naveli da je Cvijićeva vozila dozvoljenom brzinom. Zastupnik porodice Bajić, advokat Vladimir Bojović, izjavio je za “Alo!” da su kontradiktorni iskazi svedoka koji su bili sa Cvijićevom u njenom automobilu i očevidaca koji su se zatekli na ulici. “U optužnicu je stavljen neki fantomski autobus, koji su videli samo svedoci, dok su pojedini očevici tvrdili da autobus nisu videli. Takođe su kontradiktorni iskazi svedoka koji su bili u automobilu Petre Cvijić”, rekao je Bojović i istakao da očekuje da se tužilaštvo žali na presudu.

- Moj Slobo je bio vozač i znao je propise. Petra Cvijić laže! Nikakvog autobusa nije bilo kada je udarila mog muža. I moj suprug, sa kojim sam 51 godinu jela hleb, nikad nije prelazio ulicu van pešačkog prelaza. Tog dana nisam bila sa njim, ali ako je možda za korak od prelaza prešao, nije njegova krivica. Ona je bila 40 metara od prelaza, imala je farove i mogla je da vidi mog muža iz aviona i da zakoči na vreme. Nisam luda, iako sam stara i imam samo osnovnu školu. Znam ja dobro propise - ne skriva ogorčenje Vasiljka Bajić, navodeći da je i sina Radovana, koji živi u Nemačkoj, odmah obavestila o presudi. „Zaprepastio se“, dodaje ona.

Tužilaštvo je juče preciziralo optužnicu protiv Cvijićeve, u kojoj je istaklo da voditeljka nije udarila pešaka na pešačkom prelazu, već nekoliko metara pre prelaza. Za razliku od prve optužnice, u preciziranoj se navodi da se na ulici u trenutku nesreće nalazio autobus. Tužilac je tražio da Petra Cvijić bude kažnjena kaznom zatvora koja nije manja od deset meseci bez mogućnosti da dobije uslovnu kaznu, kao i da joj bude oduzeta vozačka dozvola.

Mirno prihvatila presudu

Cvijićeva, koja se od nesreće ne pojavljuje na TV ekranima, juče je mirno prihvatila presudu. Ona je juče u završnoj reči istakla da se u suprotnoj saobraćajnoj traci nalazio gradski autobus, od kojeg nije videla pešaka. Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu teretilo je Cvijićevu da je vozeći „opel korsu“ udarila Bajića koji je prelazio ulicu na obeleženom pešačkom prelazu, a on je nekoliko sati kasnije umro od unutrašnjeg krvarenja u Urgentnom centru.

Poslednji komentari
  • A.H. Vreme: 21.12.2013 20:41h

    U Srbiji je opsta medijska hajka na Petru. Nije uvek vozac kriv za stradanje pesaka. O mnogim sluajevima kada pijanh,bahati,gaze decu, gaze i na trotoaru niko i ne pise posle nesrece, ne prate sudjena, a kamoli presude.

  • ona je već doživotno osuđenana Vreme: 22.12.2013 07:09h

    I ne sudite joj po novinama.ja znam neke ljude koji su kolima svojom greškom I krivicom ubili pešake ali I druge vozače pa su boravili u zatvoru,ali zašto nekoga osuditi ako nije kriv.petra je linčovana I pre suda I presude,linčuju je I sada.akteri linča nedozvoljavaju da je možda neko drugi počinio kobnu grešku.ljudski gledano najveća I trajna presuda je to što joj se desilo.

  • olja Vreme: 22.12.2013 12:48h

    Kaze sudija da je trebalo da obrati paznju na pesake?Pa jednog je ubila?I sta?Oslbodjena tuzbe!Lepo...A to za psa se slazem....Ovde se uvek vise racuna o zivotinjama nego o ljudima vodilo

  • Mr Goran Vreme: 22.12.2013 13:20h

    Neko zrtvuje nase zivote radi nekih interesa protivno stavu da je zivot svetinja i da svako ko ugrozava ili gasi neciji zivot mora da odgovara. Zato ga treba pronaci i zestoko kazniti. Savetujem porodicu zrtve da ovaj skandalozni slucaj u srpskom pravosudju prijave Medjunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburgu i evropskim parlamentarcima, jer cemu onda teznje ka EU i pregovori? Da li Srbija kao vandalska zemlja sa varvarskim pravosudjem zasluzuje da bude deo EU? Cvijiceva treba da ubije jos jednog coveka pa ce tek onda u zatvor? Sramota!

  • jkghfs Vreme: 22.12.2013 14:03h

    treba vozaca autobusa da strpaju u zatvor...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP