Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TUGA U KUĆI STRADALOG POLICAJCA DAMIRA GRUBAČA

Damira sahranjuju na dan kada mu je brat poginuo!

Autor: Slobodan Jerković | 07.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Roditelji stradalog policajca Damira Grubača i njegova supruga Milica još se nisu pomirili s činjenicom da će se njihov voljeni sin, suprug i otac desetomesečne Vanje vratiti sa službenog puta u kovčegu.

Stravična nesreća  u kojoj je policajac  izgubio život

Stravična nesreća u kojoj je policajac izgubio život | Foto: Nenad Božović

- Damir je otišao na put i on će nam se i vratiti - bilo je prvo što je supruga Milica izustila nakon što je čula vest o Damirovoj smrti - kazuju kroz suze njeni roditelji Ljubomir i Slavica Beretić.


Na veliku žalost porodice, prijatelja i kolega, vratiće se u kovčegu, a po Miličinoj želji biće sahranjen u Kljajićevu, a ne na čonopljanskom groblju, gde već počiva njegov brat Zoran, stradao takođe u saobraćajnoj nesreći pre 15 godina. Komšije i prijatelji kažu da još nisu zarasle rane od stradanja starijeg sina Zorana. Vele da su Grubači, koji u proterani iz jednog sela kraj Bjelovara, prošiveli teških 20 godina. Dvijicu sinova, još kao dečake, poslali su iz ratnog kovitlaca na sigurno, u Čonoplju, kod jednog sveštenika i rođaka, a oni su došli za njima tek kada su shvatili da za njihovu porodicu u Hrvatskoj nema više mirnog i dostojanstvenog života.
– Kao da je bio moj sin. Uvek smo jedan drugom bili pri ruci - kaže tast Ljubomir.

- Tri godine je bio u braku sa našom ćerkom Milicom, ljubav, rad i sloga bili su njihov način života, a od kada se rodila mala Vanja, potpuno je bio njoj posvećen - kroz suze govori tast Ljubomir.

Kada će Damir biti sahranjen, još se ne zna. Meštani oba sela nagađaju da bi to moglo da bude 8. jula, na dan kada je pre 15 godina stradao njegov brat, takođe u saobraćajnoj nesreći na putu Stanišić - Svetozar Miletić.

Ministar na VMA sa  povređenim policajcima

Ministar na VMA sa povređenim policajcima

Stefanović: Imaće svu pažnju i negu

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović juče je na VMA posetio policajce koji su povređeni u sudaru na putu Kraljevo-Raška.
- U razgovoru sa ta dva mlada momka, koji su dobro raspoloženi, s obzirom na to šta su sve prošli, rekao sam im da se ništa ne sekiraju i da samo budu posvećeni svom oporavku. Imaće maksimalnu pažnju i negu. Naše ministarstvo će učiniti sve da njima ništa ne fali... S obzirom na to da su povrede teške, faktički se radi o višestrukim prelomima kostiju, oporavak će zahtevati, naravno, prvo saniranje mekih tkiva oko tih kostiju, a zatim i samih kostiju, što će trajati dugo - rekao je ministar.

Poslednji komentari
  • boban Vreme: 07.07.2014 08:35h

    samo pricate o policajcima i njihovim najblizim,a sta je sa kaznjenikom i njegovom familijom,on nije bio osudjen na smrt,sram vas bilo.

  • Deki Vreme: 07.07.2014 10:00h

    Zao mi je policajca koji je nastradao u saobracajnoj nesreci ali takodje mi je zao "zatvorenika" koji je takodje nastradao. Zasto gospodo ne pomenete tog coveka kojeg su na granicnom prelazu zbog bednih neplacenih kazni lisili slobode i u neljudskim uslovima na 30 stepeni zavezanog sprovodili 500 kilometara. Valjda je on najveca zrtva ove tragedije. Zasto ne pomenete MUP i odgovornost tog ministarstva za smrt tog coveka? Mozda to vama nije bitno, ali gradjani ove zemlje moraju da znaju da je u toj nesreci nastradao NEDUZAN COVEK i minimum sta moze da se uradi za njega je da se pomene kao zrtva necije neodgovornosti.

  • Tamara Vreme: 07.07.2014 10:48h

    A o zatvoreniku koji je takodje stradao - ni rec ? On nije imao NI SUPRUGU NI CERKICU NI TASTA je li ?

  • BgBoy Vreme: 07.07.2014 16:59h

    Saučešće i policajcu i zatvoreniku! A u policijskoj državi se rađe piše o policajcima, nego o bilo kome drugom, tako je to!

  • jov Vreme: 07.07.2014 18:22h

    ovo su veliki propusti u radu službi policije. vozač radio III smenu pa pošao na put. policajcima i vojnicima je posao da ginu. zato imau velike privilegije u odnosu na druge zaposlene. treba da odgovaraju starešine. treba zabraniti da policajci sa srednjom školom, sistematski završavaju neke fakultete i postaju generali. nema tu razvoja ličnosti. saučešće porodici čoveka iz Novog Pazara.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP