Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DEČAK KOJI JE PREGAŽEN NA PRELAZU ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK

Dečakov grob napunjen slatkišima!

Autor: BRANKO JANAČKOVIĆ | 08.03.2014 - 08:40:00h | Komentara: 8

Mihajlo Dumitru (10), koji je poginuo 5. marta, kada ga je na pešačkom prelazu udario „jugo“ kojim je upravljao G. S. (45) iz Jelašnice, sahranjen je juče na Novom groblju u naselju Brzi brod.

Baka htela da skoči u  raku za unukom

Baka htela da skoči u raku za unukom

Nakon opela nad rakom, na poslednji počinak ispratila ga je brojna rodbina iz Niša, Pančeva, ali i učenici iz njegovog odeljenja IV/1 Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, kao i učiteljica Lidija Samardžija.

I školski drugari  na sahrani

I školski drugari na sahrani


- Sine moj, evo, plaćam ti kuću večnu - prozborila je jedva čujno uplakana majka dečaka Nusreta Useinović, ubacujući nekoliko papirnih novčanica u raku. Ona je ga je kobnog jutra držala za ruku na pešačkom prelazu kada je na njega naleteo „jugo“ i odneo ga pravo u smrt.

Kako običaji nalažu, nekoliko novčića ubacio je i Mihajlov mlađi brat Vladimir (9), opraštajući se poslednji put od njega.
Dečakovu baku po ocu, Slađanu Dumitru rođaci su jedva zadržali da ne skoči u grob.

Mihajlo Dumitru (10)

Mihajlo Dumitru (10)


- Mihajlo, gde ideš, Mihajlo - vrištala je starica od bola.
Zajedno sa malim, belim sandukom, u raku je stavljena i kutija Mihajlovih omiljenih slatkiša – nekoliko „smokija“, grisina, čokolada...

Podsetimo, dečak je poginuo u sredu oko 7.35 u naselju Nikola Tesla, na Bulevaru cara Konstantina, kada ga je na pešačkom prelazu udario „jugo“ kojim je upravljao G. S. (49) iz okoline Niške Banje. Dečaka je u školu vodila majka Nusreta Useinović kada je nasred zebre na njega naleteo automobil i bukvalno joj ga iščupao iz ruku.

Zajedno sa malim,  belim sandukom, u raku je  stavljena i kutija Mihajlovih  omiljenih slatkiša - nekoliko  „smokija“, grisina,

Zajedno sa malim, belim sandukom, u raku je stavljena i kutija Mihajlovih omiljenih slatkiša - nekoliko „smokija“, grisina, čokolada...

- Oteo mi je dete iz ruke i odneo u smrt. Pala sam na kolena u trenutku kada mi ga je iščupao iz ruku. Ustala sam i potrčala. Mihajlo je ležao nepomično 30 metara od prelaza. Poplaveo je u sekundi. Otkopčala sam mu jaknu, stavila sam ruku na srce... Nije kucalo... Dete mi je bilo već mrtvo! Vozač je izašao iz automobila raširio ruke i rekao: „Ubio sam ga, šta da ti radim“ - priča kroz suze Nusreta, koja je jedva došla sebi od šoka.


Majka je bespomoćno pokušavala da zaustavi automobile da potraži pomoć, ali niko nije želeo da stane. Sama je pozvala policiju i Hitnu pomoć. Lekari su došli, pokušali da reanimiraju dete, ali bezuspešno...

- Svako smo ga jutro vodili u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji, ili ja, ili moj otac, gde je išao u IV/1. Uvek smo prelazili ulicu na prelazu - jecala je nesrećna majka.
Poslednji komentari
  • n.n. Vreme: 08.03.2014 09:27h

    ..ispravka ..05. marta, ne februara.. Saucesce porodici...

  • Lazar Vreme: 08.03.2014 10:24h

    Vozac je izgleda neka poremecena budala ko mu je uopste dao dozvolu trebalo bi mu glavu iscupati

  • nena Vreme: 08.03.2014 11:38h

    Nesrecnoj porodici saucesece. Da vam dragi Bog podari snagu da izdrzite svoj bol i tugu. Decace mali, neka te andjeli na nebu cuvaju. A pociniocu- najtroza kazna .3

  • amer Vreme: 08.03.2014 11:44h

    a sta je bilo sa vozacem? jel stao? ako nije da li ga policija trazi? da li ce neko imati muda da ga osudi za ubistvo?

  • Mihajlovic BG Vreme: 08.03.2014 17:02h

    Mozda moja poruka deluje cinicno - ali smatram da je bolje da su sve ove slatkise, umesto u grob, podelili drugoj gladnoj deci. Surova je istina da medju svim zrtvama tajkunsko-mafijaske privatizacije uradjene posle 2000-te ima nedopustivo mnogo dece svih uzrasta. Druga surova istina je da je medju korisnicima javnih odn. narodnih kuhinja takodje jako mnogo dece svih uzrasta - mnogima je taj jedan kuvani obrok dnevno ujedno i jedini. Sto je drzavna i nacionalna sramota o kojoj se mora sto pre javno i glasno progovoriti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP