Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUĐENJE ZA NOVOSADSKU TRAGEDIJU

Despot Vranić: Rakiju sam nategao posle sudara, da se smirim! (FOTO)

Autor: N.N.Travica | 26.03.2015 - 12:17:00h | Komentara: 1

U Višem sudu u Novom Sadu jutros je počeo glavni pretres Despotu Vraniću okrivljenom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja kada je živote izgubilo troje mladih.

Saobraćajna nesreća u Novom Sadu / Foto: N. N. Travica

Automobil Despota Vranića nakon tragičnog sudara / Foto: N. N. Travica

 
Okrivljeni je na početku suđenja rekao da ne priznaje izvršenje krivičnog dela koje mu je optužnicom stavljeno na teret pa samim tim  i optužnicu smatra spornom.

Despot Vranić

Milica Ležimirac(20), Aleksandar Marić (20) i Vladica Matović (20)

U prepunoj sudnici pred sudskim većem kojim predsedava sudija Vidoje Mitrić okrivljeni je rekao da je do sudara došlo na rasksnici Bulevara Cara Lazara i Bulevara Oslobođenja:

- Nisam kočio, dodao sam gas da prođem pre tog automobila, ali je došlo do udara u to vozilo. kada se to desilo imao sam povećan nagon za mokrenjem, jako sam se uplašio i dobio potrebu da popijem nešto. Uzeo sam flašu u kojoj je bila rakija i kako bi ugasio žeđ popio sam jednu trećinu sadržaja boce ne osećajući da je u pitanju rakija.Prišla mi je medicinska sestra, stavili su me na nosila i odveli u Urgentni centar gde su mi nekoliko puta vadili krv, da bi me kada je svanulo pustili kući - rekao je Vranić iznoseći svoju odbranu.

Despot Vranić

Despot Vranić | Foto: Radio 021 Novi Sad

On je objasnio da je rakiju poslao deda kod koga je prethodnog dana bio kako bi oplevio baštu i složio drva. Nakon iznošenja odbrane, u sudnicu je uveden i njegov deda Vukojica Vranić, koji je imao kontradiktoran iskaz. On je rekao da je toga dana Despot bio sa nekim društvom kod njega u Irigu gde su družili, jeli i pili.

- Sa Despotom su došli još neki dečaci. Bilo ih je više u dvorištu. Došli su velikim sivim kolima, slušali su muziku. Oko 20 ili 21 sat, njega je neko pozvao i tada je došao i rekao da moraju da idu za Novi Sad. Ja sam mu spakovao litru rakije od 18 gradi i poslao svome sinu, Despotovom ocu - rekao je Vukojica Vranić ne spominjući da je Despot kod njega u Irig došao zbog bašte i slaganja drva.

Despot Vranić

Policija izvodi Despota Vranića iz suda | Foto: N. N. Travica

Pre pauze koju je odredilo sudsko veće da bi se izračunao i utvrdio nivo  alkoholisanosti okrivljenog u trenutku nesreće, Despot je rekao da je u tada imao 130 kilograma, a da je od tada izgubio čak 30.

- Ovo mi baš nije najjasnije i nemoguće je da je okrivljeni smršao 30 kilograma do pripremnog ročišta. Od kada je mene video, okrivljeni garantovano nije smršao nijedan gram - rekao je sudija Mitrić, odredivši pauzu kako bi veštak sudske medicine izračunao moguću alkoholisanost u trenutku događaja.

Novi Sad Viši sud Bomba Dojava Evakuacija | Foto: N. N. Travica

Novi Sad Viši sud Bomba Dojava Evakuacija | Foto: N. N. Travica

Suđenje je prekinuto zbog dojave o postavljenoj bombi a palata pravde ispražnjena. Očekuje se da će suđenje biti nastavljeno nakon što kontradiverzione jedinice pregledaju zgradu.

Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 27.03.2015 07:17h

    Kako ga nije sramota da tako laze, popio pola flase rakije nakon nesrece da ugasi zelj??? Ubio troje mladih i laze pred bogom i pred narodom! 20 godina robije pa da se opameti!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP