Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

CRNI VIKEND NA PUTEVIMA SRBIJE

Devetoro mrtvih u nesrećama!

Autor: N. BOŽOVIĆ - A. BAJROVIĆ | 27.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Milorad (59) i Dana Lekić (52) i njihov sin Milan (32) iz Jošaničke Banje poginuli su kada se se vraćali iz Zubinog potoka na Kosovu, gde su bili na veselju povodom krštenja njihove unuke. Jelena, jedna od tri njihove ćerke, koja je krstila svoju ćerku, rekla je za „Alo!“ da je neverovatno da u jednom danu budeš i srećan i tužan.

Vozač „opela“ se sudario sa kombijem  u koji je udario „pežo“. Do nesreće je  došlo prilikom preticanja: Mesto nesreće

Vozač „opela“ se sudario sa kombijem u koji je udario „pežo“. Do nesreće je došlo prilikom preticanja: Mesto nesreće

Milorad (59) i Dana Lekić (52) i njihov sin Milan (32)
iz Jošaničke Banje poginuli kada su se vraćali iz Zubinog Potoka na Kosovu, a tri bliska rođaka M. M. (22), D. M. (18) i M. M (16), kao i njihova saputnica J. B. (22), nastradali u Novom Pazaru

- Otac, majka i brat bili su kod mene na veselju. Krštena je njihova unuka. Radovali smo se svi tog dana i bilo je veoma veselo. Otišli su radosni, a onda me je te noći pozvao brat Sreten i rekao da su svi poginili u udesu. Još sam u šoku, ne mogu da verujem da se to dogodilo. Da nema više mojih roditelja i brata - priča uplakana Jelena za naš list.


Milorad je bio uzoran domaćin iz Veleža, u Jošaničkoj Banji. Ceo život je radio teške poslove, a dugi niz godina je radio u Ibarskim rudnicima u Baljevcu. Njegova supruga Dana je bila domaćica, dok je sin Milan bio jedan od vrednijih u selu, pričaju meštani.

- Po uzoru na oca, i on je radio teške poslove, a radio je na izvlačenju stabala iz šume. U ovim krajevima si ili rudar ili drvoseča, treće ne postoji. Velika šteta, bili su dobra porodica, a Milan je imao svega tridesetak godina - kaže jedan od meštana Jošaničke Banje koji je poznavao Lekiće.

Do nezgode je došlo kada se „opel kadet“, kojim je prema Kraljevu upravljao Milan Lekić, sudario sa kombijem novopazarske registracije, kojim je iz suprotnog smera upravljao M. P. (18) iz Novog Pazara, sa suvozačem V. P. (25) iz istog mesta. Do sudara je došlo kada je „opel kadet“ preticao „ladu samaru“, kojim je upravljala njihova rođaka S. T. (30) iz Jošaničke Banje i sa kojom je u vozilu bio njen maloletni sin. Od siline udara, kombi se okrenuo na putu i u njega je udario „pežo 206“, novopazarske registracije, kojim je upravljao S. J. (25) iz Novog Pazara. Vozač i putnici iz „opel kadeta“ su preminuli na licu mesta, dok je vozač kombija zadobio teške, a suvozač kombija i vozač „pežoa“ lakše telesne povrede.

Vozač „pežoa 206“ lakše povređen

Vozač „pežoa 206“ lakše povređen

 
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedelju, u jedan sat posle ponoći, dogodila u Novom Pazaru, poginula su tri bliska rođaka M. M. (22), vozač „golfa“ novopazarskih registracija, D. M. (18) i M. M. (16), dok je J. B. (22) zadobila teške povrede i nalazi se u kragujevačkoj bolnici. Nesreća se dogodila u ulici Meše Selimovića, u naselju Postenje, kada je usled neprilagođene brzine vozač „golfa“ udario u betonski stub. Prema nezvaničnim informacijama, oni su se vraćali iz kafića u kojem su slavili punoletstvo jednog druga.

Poginule majka i ćerka
Maja Stanojević (38) sa Cetinja i njena majka Jelica Bulajić (62) iz Zrenjanina poginule su prekjuče u udesu koji se oko 14 časova dogodio na magistralnom putu od Prijepolja ka Novoj Varoši, u mestu Negbina, objavile su podgoričke „Vijesti“. Majka i ćerka nalazile su se u „nisanu“ cetinjskih registracija, kojim je upravljao Majin suprug Marjan Stanojević (43) sa Cetinja. I vozač „nisana“ je u teškoj nesreći zadobio teške povrede, zbog čega se leči u Zdravstvenom centru u Užicu. U Policijskoj upravi Prijepolje „Vijestima“ je rečeno da se nesreća dogodila kada se „nisan“ kojim je putovala porodica sa Cetinja sudario sa kamionom „iveko“ kojim je upravljao Z. Đ. (52), saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP