Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NA NJEGOVIM RUKAMA JE IZDAHNUO MALIŠAN

Doktor o smrti bebe u udesu: Andrija me samo pogledao i umro!

Autor: Kurir | 01.08.2014 - 15:45:00h | Komentara: 0

"Bio sam pogođen i kao lekar i kao čovek, jer i ja sam otac", rekao dr Petar Denev, koji je prvi stigao na mesto stravične nesreće.

U nesreći stradala osmomesečna beba

Mesto tragedije

- Mali Andrija je u jednom trenutku otvorio oči, pogledao me i uzdahnuo, a zatim je umro... Srce mi je stalo u trenutku kad sam shvatio da je beba mrtva! Do poslednjeg trenutka smo se nadali da će živa stići do bolnice. Nema teže situacije za lekara nego kad mu pacijent izdahne, a kad umre tako mala beba, onda osećaj bola jednostavno ne može da se opiše!
Ovo je za Kurir juče rekao dr Petar Denev, šef Hitne pomoći iz makedonskog grada Negotina, koji je u ponedeljak prvi došao na mesto stravične nesreće kod Demir kapije. Doktor Denev kaže da su 30 minuta posle prijema poziva na mesto udesa došla tri ambulantna vozila sa dvojicom lekara i četiri medicinske sestre. U prvom trenutku je izgledalo da osmomesečni Andrija Marinković nije u životnoj opasnosti.
- Beba nije imala nikakve spoljne povrede i nije krvarila. Disala je, pa su je ka Velesu povezli neki ljudi, ali smo je ubrzo prebacili u ambulantno vozilo u kojem sam ja bio. Već smo bili nadomak Velesa kad je mališan prestao da diše! Odmah smo pokušali reanimaciju, nadali smo se da će prodisati, ali uzalud - priča dr Denev.

U trenutku kad je medicinsko osoblje shvatilo da je beba mrtva, u vozilu je nastao muk.
- Godinama se bavim lekarskim poslom, svačeg sam se nagledao, ali mogu da kažem da mi se ništa strašnije nije desilo. Bio sam pogođen, ne samo kao lekar već i kao čovek, jer i ja sam otac. To su stvari koje se ne zaboravljaju koliko god se trudili da ih potisnete. Slika tog deteta mi je i dalje pred očima, zaista mi je teško da se prisećam tog događaja jer se teško borim sa emocijama - priča za Kurir potreseni lekar iz Makedonije.

Podsetimo, Rajko Radojković (21) se sumnjiči da je u ponedeljak u Makedoniji, vozeći „ford fijestu“, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli mladić i beba iz Srbije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP