Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAVIČNA SAOBRAĆAJKA

Dvoje mrtvih: Policijski kombi se direktno sudario sa šleperom!

Autor: B. J. - N. B. | 05.07.2014 - 19:20:00h | Komentara: 7

Na Ibarskoj magistrali, na putu Kraljevo - Raška, u stravičnom udesu policijskog kombija sa šleperom marke "man" poginuo je subotički policajac Damir Grubač (34) iz mesta Čonoplja kod Sombora, koji je bio za volanom, i Besim Bahtijarević (46), optuženo lice koje su policajci prevozili, saznaje "Alo.rs!".

Sudar na Ibarskoj Foto: Nenad Božović

Sudar na Ibarskoj: Kombi podleteo pod šleper Foto: Nenad Božović

U sudaru su teško povređena još dva policajca Željko Ivić. (36) i Nemanja J. (34), od čega je jednom amputirana noga. Obojica se nalaze u teškom stanju i zadobili su povrede opasne po život. Šleperom je upravljao R. M. (34) i išao je iz pravca Novog Pazara.

Kako saznajemo, policajci iz Policijske uprave Subotica su jutros krenuli na put kako bi sproveli u Novi Pazar Behtijarevića, koji je u Subotici uhapšen po poternici novopazarskog suda gde je optužen za dilovanje drogom. Nastradali Damir bio je vozač, dok su Željko i Nemanja bili pratnja za optuženo lice.

Milovan Pavlović koji je bio očevidac ovog udesa, kaže za Tanjug da je čuo trasak, posle čega se video dim.

- Kada smo videli da je bezbedno, prišli smo vozilu, i ugledali smo dvojicu koji su davale znake života. Jedan je imao teške povrede potkolenice i zapomagao je. Loše telefonske veze u ovom delu Ibarske magistrale su nam stvorile probleme, pa je prošlo malo više vremena dok su stigli spasioci i hitna pomoć - ispričao je Pavlović.

- Dvojica policajaca Živko Ivić i Nemanja J. koji su jutros povređeni u saobraćajnoj nesreći na putu Kraljevo-Raška nalaze se u u kraljevačkoj bolnici, i njihovo stanje je stabilno, ali operacije nakon teških povreda još nisu završene - izjavio je danas Zvonko Veselinović, v.d. direktora Zdravstvenog centra Studenica u Kraljevu.

- Njih dvojica su jutros primljeni u bolnicu i odmah se pristupilo operativnom lečenju. Kod teže povređenog Živka Ivića operacija traje već četiri sata, kako bi se razrešili mnogobrojni problemi nastali nakon povređivanja - rekao je Veselinović, odgovarajući na pitanja novinara da noga policajca Živka Ivića nije amputirana, iako je doživela tešku povredu.

Veselinović kaže će povređeni policajci biti hirurški zbrinuti u Zdravstvenom centru u Kraljevu, i da će se, čim se steknu uslovi, a plan je da to bude još večeras, helikopterom transportovati u Beograd.

- Zbog mnogobrojnih teških povreda, i postopertivnih komplikacija, u dogovoru sa policijom, odlučeno je da budu transportovani u višu zdravstvenu ustanovu - rekao je Veselinović.

Policajac koji je poginuo je iz Subotice, kao i dvojica koji su teško povređeni i oni su zbrinuti u Zdravstvenom centru Studenica u Kraljevu.

Prema rečima direktora te zdravstvene ustanove Zvonka Veselinovića, lekari utvrdjuju da li je kod jednog policajca kompletno amputirana noga ili može nešto da se spase, dok je drugi policajac manje povređen.

Udes se desio u mestu Dobre Strane, koje se nalazi na 30 kilometara od Kraljeva, a njihova "marica" naglo je skrenula u levu traku i direktno se zakucala u šleper. Saobraćaj na putu Kraljevo-Raška na Ibarskoj magistrali je u prekidu jer je na mestu nesreće uviđaj u toku, a formira se velika kolona vozila.

Rebić: Svedoci kažu da policijski kombi nije preticao

Načelnik Uprave saobraćajne policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da će istraga pokazati koji su uzroci jutrošnjeg sudara policijskog kombija i kamiona u mestu Dobre strane, na putu Kraljevo Raška.
Svedoci su izjavili da nije bilo preticanja, već da je policijsko vozilo prešlo na levu stranu puta, i da je došlo do kontakta i teške saobraćajne nesreće u kojoj su dva lica izgubila život, a dva su teško povređena, rekao je Rebić na mestu udesa.
Rebić kaže da su policajci vrlo brzo zbrinuti u Zdravstvenom centru u Kraljevu, i da će u toku popodneva imati više informacija o njihovom zdravstvenom stanju, kao i da se nada da nisu životno ugroženi.
Saobraćaj je na putu Kraljevo Raška posle više od šesta sati prekida, ponovo prohodan, ali se vozila naizmenično propuštaju.

Poslednji komentari
  • olga Vreme: 05.07.2014 13:10h

    Rat vam netreba sami će te se prepoloviti.

  • MAN Vreme: 05.07.2014 15:03h

    znam da nije bitno ali nije MAN !!!!!! nego Mercedes Actros...

  • Zoran Vreme: 05.07.2014 15:06h

    Nekada su dva milicionara sprovodila vozom krimosa u posebnom kupeu i stizala bez problema.

  • slep Vreme: 05.07.2014 17:52h

    a sleper iz pazara

  • ero Vreme: 05.07.2014 19:04h

    A odakle si ti,Olga...!?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP