Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DVE OSOBE POGINULE KADA SE KAMION NATOVAREN BALVANIMA SURVAO U REKU

„Fićo je voleo volan”

Autor: D. ĆURUVIJA - Ž. DULANOVIĆ | 28.05.2014 - 14:53:00h | Komentara: 0

„Fićo je bio dečko za primer. Voleo je volan, kamione... Nedavno je položio za E kategoriju, da bi mogao da vozi kamione sa prikolicom, a evo šta se desi. Ovo je golema tuga“, rekli su juče za „Alo!“ rođaci Filipa Dučića (21) iz Karoševine kod Prijepolja, koji se preksinoć oko 21.30 u selu Bistrica kod Nove Varoši kamionom FAP, koji je bio natovaren balvanima, survao u korito reke Bistrice. U nesreći je poginuo i njegov saputnik Miroslav Ljujić (49), vlasnik preduzeća „Omorika“ iz Prijepolja, kod koga je Dučić radio poslednja dva meseca.

Filip Dučić / Foto: Privatna arhiva

Filip Dučić (21) / Foto: Privatna arhiva

 

„Voleo je kamione, a evo šta se desi. Ovo je golema tuga“, kažu rođaci Filipa Dučića (21), koji je poginuo sa Miroslavom Ljujićem (49)

kod Nove Varoši

Nesreća se dogodila kod Krdžavske vodenice, kada je kamion natovaren sa dvadesetak kubika čamove oblovine i koji se prema Prijepolju kretao iz pravca Nove Varoši u oštroj krivini prešao u suprotnu stranu kolovoza, probio bankinu i zaštitnu ogradu na prilazu mostu preko reke Bistrice, a zatim sleteo s puta. Kamion je još pedesetak metara leteo niz strminu, rasipajući uz put balvane, i zatim završio u koritu reke ispod samog mosta.

- Ne znam šta se tačno desilo. Čuo sam da je nešto otkazalo na kamionu. Fićo sigurno nije kriv. Bio je dobar momak, vredan, pametno je vozio, nije pio niti spavao za volanom. Pre 25 dana nam je umro brat, a sada nas zadesi nova teška tragedija - rekao je za naš list Bogoljub Dučić, Filipov stric iz Budve.
Filipov otac Milenko, majka Zora, nekoliko godina stariji brat Mladen i dve godine mlađa sestra Maja primali su juče saučešće u porodičnoj kući, gde je juče dopremljeno njegovo telo.

Filip Dučić / Foto: Privatna arhiva

  • Filip Dučić / Foto: Privatna arhiva | Foto:
  • Filip Dučić / Foto: Privatna arhiva | Foto:
  • Filip Dučić / Foto: Privatna arhiva | Foto:
  • Filip Dučić / Foto: Privatna arhiva | Foto:
  • Filip Dučić / Foto: Privatna arhiva | Foto:
- Ne znam kako će ovo preživeti. Filipov stariji brat Mladen je završio Ekonomski fakultet u Beogradu i nadamo se da će uspeti da nađe zaposlenje. Naš Fićo je igrao rukomet, a koliko znam, imao je i devojku. Dolazio je preko leta da radi u Budvu kod mene - ispričao nam je neutešni Filipov stric Bogoljub.
Inače, Filip je na svom Fejbuk profilu podržavao akcije protiv brze vožnje, pa je tako u novembru prošle godine postavio statuse: „Ne brže od života“ i „Brzina ubija“.

U kuću Miroslava Ljujića juče je sjatilo celo Prijepolje da izrazi saučešće njegovoj supruzi, bratu, roditeljima, dvema maloletnim ćerkama i sinu. Za Miroslava kažu da je bio ugledan privrednik u gradu i da se bavio preradom drveta.

Filip Dučić / Foto: Privatna arhiva

Filip Dučić / Foto: Privatna arhiva

- Pomagao je svima, i Crkvi takođe. Velika nesreća nas je zadesila - rekli su nam juče Ljujićevi rođaci.

Filip Dučić biće sahranjen danas u 13 sati u Keroševini, a u isto vreme na groblju u Prijepolju biće pokopan i Miroslav Ljujić.

Jedan poginuo, drugi povređen
Jedna osoba je poginula, a jedna teže povređena u saobraćajnoj nesreći u Vladimircima kod Šapca. Saobraćajna nesreća se dogodila u ulici Svetog Save, preksinoć oko 23.40, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. Kako se navodi, nesreća se dogodila kada je R. J. (25) sa područja opštine Vladimirci, vozač teretnog vozila „pežo bokser“ šabačkih registarskih oznaka, izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo sa kolovoza i udario u betonski stub. Vozač R. J. podlegao je povredama u Urgentnom centru u Šapcu, dok je putnik u njegovom vozilu M. P. (22) zadobio teške povrede.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP