Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PORODICA OPTUŽUJE BOLNICU ZA SMRT LJUBIVOJA PAJIĆA (52)

Gledala sam kako mi doktori ubijaju oca!

Autor: M. Lončar | 28.02.2013 - 00:19:00h | Komentara: 23

Ivana Ceman (25) iz Šida ispratila je svog oca Ljubivoja Pajića (52) na jednostavnu laparoskopsku operaciju uklanjanja kamena u žuči u bolnicu u Sremskoj Mitrovici.

Bolnica krila pravo stanje pacijenta: Ivana sa ocem

Bolnica krila pravo stanje pacijenta: Ivana sa ocem

Dve nedelje nakon operacije, naočigled doktora Nikole Radojčića, koji ga je operisao, i celog osoblja bolnice, on je preminuo u toj istoj zdravstvenoj ustanovi od sepse!


Ista bolnica radi i obdukciju!

Porodica Ljubivoja Pajića podnela je policiji u Sremskoj Mitrovici tužbu protiv dr Nikole Radojčića zbog brojnih neregularnosti tokom lečenja i neprofesionalnog ponašanja medicinskog osoblja u bolnici u Sremskoj Mitrovici u nadi da će oni rasvetliti ceo slučaj. Njima je tada rečeno da obdukcija tela nije smela da se radi u bolnici u Sremskoj Mitrovici, a obdukcija se upravo tamo radi.

- Tata je primljen 16. januara u bolnicu u Sremskoj Mitrovici zbog najobičnije procedure uklanjanja kamena u žuči. Isti dan po prijemu je operisan i čim se probudio iz anestezije osetio je jake bolove. Sutradan je njegovo zdravstveno stanje bilo pogoršano. Loše je izgledao, bio je naduven i jaukao je od bolova - kaže za „Alo!“ njegova neutešna ćerka Ivana.

Pajiću lekari ubrzo posle hiruruške intervencije počinju da daju jake lekove protiv bolova i četiri dana nakon operacije zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja rade mu ultrazvuk i sondiranje stomaka kroz rupe na rani. Zatim ga hitno operišu i nakon intervencije dežurni lekar njegovoj porodici potvrđuje da je oboleo od sepse, da mu je očišćena trbušna duplja i da je stanje veoma kritično.

- Od tog trenutka tata se nalazio u veštačkoj komi i na aparatima. Doktora Radojčića našli smo tek treći dan od druge operacije i on nam je tada rekao da se prilikom prve hirurške intervencije pomerio dren i da se izlila neka crevna tečnost, ali da je tatino stanje sada dobro - kaže Ivana i dodaje da uprkos doktorovim uveravanjima njenog oca tada počinju da šalju na dijalizu pošto su bubrezi počeli slabije da rade, a ni temperaturu od 40 stepeni medicinsko osoblje nije uspelo da mu spusti.

Ona navodi da se dijaliza u ovoj bolnici nalazi u podrumu, a da je njen otac ležao na intenzivnoj nezi u prizemlju te je svaki dan zbog transporta među spratovima skidan sa veštačkih pluća i aparata, što je on veoma teško podnosio. Nedeljom nije ni mogao na dijalizu, jer tada aparati za dijalizu ne rade u ovoj bolnici.

Bez odgovora: Bolnica u Sremskoj Mitrovici

Bez odgovora: Bolnica u Sremskoj Mitrovici

- Trinaesti dan po prijemu u bolnicu tata je preminuo. Tada su nam ponudili obukciju njegovog tela i mi smo pristali na to. Nakon što smo preuzeli tatino telo, predali su nam i otpusnu listu, na kojoj je pisalo da će rezultati obdukcije biti gotovi 11. februara. Začudila sam se kad sam videla da na tom dokumentu nigde nema potpisa dr Nikole Radojčića, koji je operisao mog oca, a ni pomena o jakim lekovima protiv bolova koje je tata primao dok je boravio u bolnici. Takođe, iz otpusne liste prvi put smo saznali da je prilikom druge operacije tati ušivano tanko crevo - kaže Ivana Ceman i dodaje da, iako je februar na izmaku, još čeka obdukcijski nalaz.

Bolnica ćuti!

Novinari redakcije „Alo!“ su u više navrata kontaktirali sa bolnicom u Sremskoj Mitrovici, ali su se svi naši pokušaji da dobijemo komentar oko slučaja Ljubivoja Pajića završili bezuspešno. Portparolka ove bolnice Biljana Sremčić obećala je da ćemo dobiti odgovore na sva naša pitanja, ali odgovori i posle višednevnog čekanja nisu stigli u našu redakciju. U Ministarstvu zdravlja rečeno nam je da je slučaj Ljubivoja Pajića predat zdravstvenoj inspekciji i da se očekuju rezultati istrage.

Poslednji komentari
  • Sanja Vreme: 28.02.2013 00:45h

    Bolnici u Sr .mitrovici ovo nije prvi put.Moja svekrva je operisala pre 7 god zucnu kesu .Taj dan kad su je otpustili kuci , to jutro su joj vadili konce.Vracena je u katastrofalnom stanju .Kontrola posle operacije je bila posle 20 dana. Lose uradjena operacija je nakon toga prouzrokovala 3 infarkta , 5 slogova .Nikad vise se nije oporavila.Da bi pre mesec dana , CT nasao u zucnom kanalu kamen.Trenutno lezi u NS na Gastroenterologiji .Slucajeva njivovih propusta imate na stotine.No, rogati se ne bodu .Sve ostaje ispod tepiha.

  • БЛАФФФ Vreme: 28.02.2013 01:31h

    То су страшне и срамотне приче,тако су и мог очуха убили ,у оној главној болници у Новом Саду.Страшно,нестручни људи,и има их у србији вазда.

  • oOo Vreme: 28.02.2013 03:24h

    Malo-malo pa u bolnici u Sremskoj Mitrovici neko umre ili ima teske posledice zbog nemara lekara. Javna je tajna da vecina lekara prima mito. Radojcicu je ovo ko zna koji slucaj.

  • bagi ns Vreme: 28.02.2013 06:53h

    i treba da tuzite sve te djelate koji drugima upropascuju zivot!!!

  • sandra ns Vreme: 28.02.2013 09:33h

    Draga moja Ivana,isto sam i ja prosla sa mojim ocem u bolnici PARKS U NOVOM SADU,primljen,operisan mu tumor na debelom crevu,umro 23 dan od operacije od sepse.Ja sam tuzila bolnicu i podnela krivicnu prijavu protiv lekara ali NIŠTA!!! Drze se ko sekta,nemozes im nista osim ako imas brdo PARA i onda mozda. Zelim ti sve najbolje i drzi se.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP