Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U NOVOM SADU POGINULA ANĐELA MUMINOVIĆ IZ ALIBUNARA

Gledale kako im sestra (11) gine!

Autor: Nikola N. Travica | 19.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Kuća porodice Muminović u novosadskom naselju Bangladeš zavijena je u crno, nakon stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila na nadvožnjaku između Novog Sada i Rumenke, kada je život izgubila 11-godišnja Anđela Muminović iz Alibunara. Na nju je, dok je pretrčavala nadvožnjak, naleteo „fijat brava“ kojim je upravljao M. N. (30) iz Kisača.

Uviđaj posle  tragedije

Uviđaj posle tragedije

Osmočlana porodica Muminović još uvek ne može da poveruje kakva ih je tragedija zadesila. Majka Nataša čitav dan gleda u sliku svoje mezimice, koju je u ponedeljak poslednji put videla, i to pre nego što je krenula sa svojim sestrama da se igra. Čekajući supruga Dragana da stigne iz Beča, gde je pre nekoliko dana otišao da radi, neutešna porodica priprema se za poslednji ispraćaj.


Porodica se tek doselila u Bangladeš


Porodica Muminović sa šestoro dece selila se nekoliko puta po raznim gradovima. Najstarija Glorija udata je u Sremskim Karlovcima, dok ostala deca žive u kući koju su roditelji iznajmili u naselju Bangladeš. Pre 17 dana su iz Beograda došli u Novi Sad, gde su iznajmili kuću. Iako su deca školskog uzrasta, zbog katastrofalno teške situacije niko ne pohađa školu, niti imaju bilo kakva primanja. Žive od onoga što im otac zaradi na robi koju donosi iz Austrije u Srbiju.

- Još uvek ne mogu da poverujem da je ovo što nam se događa istina. Anđela je bila moje mezimče koje sam volela najviše od sve dece. Svi su znali koliko je volim i to nikada nisam krila. Ne mogu da prihvatim da mi se nikada više vratiti neće, da je još jednom neću zagrliti i poljubiti – brišući suze za “Alo!” priča majka Nataša.

Slomljena bolom, siromašna deca ne prestaju da plaču. Tragedija je najviše potresla 21-godišnju Gloriju, koja ne može da sakrije suze i tugu. Pored toga što joj je jako teško, ona ipak uspeva da brine o mlađim sestrama i bratu, koji još uvek nisu ni svesni šta je zadesilo njihovu porodicu.

- Zvala sam ih na večeru nešto pre 22 sata. Rekle su mi da se igraju kod obližnjeg nadvožnjaka. Krenula sam sa sinom prema tom mestu, kada se iznenada začuo tup udarac i vrisak. Čula sam da neko od dece viče „Anđela, Anđela“. Odmah sam znala da se dogodilo neko zlo. Kada sam prišla, imala sam šta da vidim - prepričava neutešna majka.

Anđela Muminović (11)

Anđela Muminović (11)


Nataša priča da je njeno mezimče ležalo na asfaltu, obliveno krvlju, a da njoj nisu dali da priđe. Druge dve sestrice koje su bile sa Anđelom svu strahotu su videle svojim očima.

- Hitna pomoć je jako brzo stigla. Anđela se trzala nekoliko puta, ali kažu da joj spasa nije bilo. Od jačine udarca su joj stradali vrat i glava. Izdahnula je na licu mesta. Sećam se još samo da me je Hitna pomoć prevezla u bolnicu, gde su mi dali nekoliko injekcija da se smirim - svoju tužnu priču završava Nataša, gledajući u telefon na kome joj stoji fotografija mezimice koju je izgubila.

Policija je na licu mesta izvršila alko-testiranje vozača M. N., čime je utvrđeno da nije imao alkohola u krvi. Na Rumenačkom nadvožnjaku ne postoje ni pešački prelazi ni staza za pešake. Protiv vozača “fijata” biće podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
Poslednji komentari
  • sladjanapopovic Vreme: 19.06.2013 13:05h

    iskreno saucesce porodici Muminovic, od porodice Popovic iz Petrovaradina...

  • MILAN Vreme: 19.06.2013 14:24h

    TRAGEDIJA JE STO JE IZGUBLJEN JEDAN ZIVOT,ALI ŠTA TRAŽI DETE OD 11 GODINA NA NADVOŽNJAKU I TO BEZ RODITELJA.NAJLAKSE JE OKRIVITI VOZAČA,JES SU ONI DEŽURNI KRIVCI,A DA LI ĆE ODGOVARATI RODITELJI DETETA.UKOLIKO SE UTVRDI I NJIHOVA KRIVICA,TREBA IM ODUZETI DECU I DATI IH USTANOVI KOJA ĆE VODITI BRIGU O NJIMA,A NJIH SMESTITI U ZATVOR.

  • maki Vreme: 19.06.2013 15:48h

    sta ce dete na nadvoznjaku od 11 god ja nisam gledao sto imam 10 godina i auto mi je nogu zgazio nego je vozac vido mene isva sreca nije mi celu zgazio ,,,,,morate roditeljii vise brinuti o svojoj deci.................

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP