Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAVIČAN SUDAR U NOVOM BEOGRADU

GSP: Tramvaji koji su učestvovali u udesu bili ispravni!

Autor: Tanjug | 12.03.2014 - 15:03:00h | Komentara: 0

Tramvaji koji su učestvovali u saobracjajnoj nesreći pre dva dana u Novom Beogradu bili su tehnički ispravni, rekao je danas v.d. direktora GSP "Beograd" Dragomir Spasić.

Nesreća kamion i tramvaj Foto: Oksana Krutenjuk

Mesto nesreće / Foto: Oksana Krutenjuk

"Mi imamo komisiju koja ispituje slučaj. U tramvajima postoji crna kutija, koja je u ovom slučaju pokazala da su oba tramvaja bila tehnički ispravna", rekao je Spasić novinarima, prilikom obilaska Saobraćajnog pogona "Centrala" na Novom Beogradu gde se odvija redovno održavanje tramvaja.

Prema njegovim rečima, tramvajski saobraćaj u Beogradu je izuzetno dobar i pozuzdan, a rezultati kojima raspolaže GSP "Beograd" pokazuju da su vozači tog preduzeća napravili mali broj saobraćajnih nesreća, i da su odgovorni u samo četiri odsto slučajeva.

On je objasnio i da CAF-ovim tramvajima, koji su u Beograd iz Španije stizali sukcesivno, od 2009. godine, počinje da ističe garantni rok, i da komisija tog preduzeća prati njihovu ispravnost.

"Pokazalo se, za sada, da ima dosta nedostataka, i mi smo reklamaciju već uputili Agenciji za investicije koja je u obavezi da se obrati španskom proizvodjaču koji bi, po ugovoru trebalo da dostavi rezervne delove", rekao je Spasić.

Govoreći o bezbednosti u javnom saobraćaju član Privremenog organa grada Beograda Andrija Mladenović istakao je da je izuzetno važno da se tramvajski saobraćaj posmatra kao jedan od bezbednijih vidova javnog prevoza.

Mladenović je, medjutim, istakao da je GSP u velikim finansijskim problemima i da će grad u narednom periodu posvetiti pažnju finansijskoj stabilizaciji tog preduzeća. "Zatečeni dugovi prelaze 4,8 milijardi dinara i to je ogromno opterećenje, uzimani su krediti sa ogromnim kamatama od 17, 20 odsto. U prošloj godini iz gradskog budžeta je za subvenicje GSP-u isplaćeno 7,5 milijardi dinara, i to je nedostižna cifra u ovoj godini. Mi ne možemo u ovoj godini izdvojiti toliko saredstava", naglasio je Mladenović.

Prema njegovim rečima, prihodi u gradskom budžetu su manji za oko 20 odsto, a to znači da će biti smanjene i subvencije za GSP.

"Ušli smo u pregovore za preuzimanje sistema naplate i kontrole karata, to bi trebalo da se završi narednih dana i na taj način ćemo sigurno povećati prihode", rekao je Mladenović.

"Razmišlja se i o nekim novim investicijama - kombi vozila za prevoz dece sa posebnim potrebama i djake iz škola. Takodje, očekuje se 28 tramvaja koje treba da dobijemo kao poklon grada Bazela i ta donacija će biti dobrodošla da se dodatno poboljša prevoz u glavnom, gradu", poručio je Mladenović.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP