Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SAHRANA

Iz provoda u smrt!

Autor: Biljana Nenković | 09.10.2012 - 07:02:00h | Komentara: 1

Miloš Radisavljević (24) i Darko Simović (21) iz Kamenice kod Kragujevca, koji su u nedelju ujutru poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, biće sahranjeni u istom danu u svom rodnom selu, u kome su zajedno odrasli.

Darko Simović

Darko Simović | Foto: N. Raus

Drugovi iz detinjstva ostali su na mestu mrtvi u “pežou” u selu Drača, kod Kragujevca, kada su automobilom koji je vozio Darko sleteli s puta, a od siline udara armirana bandera je prepolovljena.

Miloš Radisavljević

Miloš Radisavljević | Foto: N. Raus


Prvi rezultati istrage pokazuju da je uzrok nesreće prevelika brzina kojom je Darko uleteo u krivinu. Kazaljka na satu u smrskanom automobilu zakucala se na broju 140. Porodice poginulih mladića u podrudničkom selu Kamenica juče su spremale sahranu mladićima koji su se tog jutra oko 2.30 vraćali iz provoda. Svratili su u selo da ostave druga Živana Vasovića i nastavili put u Kragujevac, gde su obojica radili i živeli kao podstanari.

Zakucali se u stub: Mesto nesreće

Zakucali se u stub: Mesto nesreće | Foto: N. Raus

Sveće na mestu nesreće


Miloš je radio kao vozač u trgovinskom preduzeću “Morava” u Kragujevcu, gde je kao podstanar živeo sa bratom i sestrom. Darko je bio čuvar u preduzeću “Trnava”. Kobne večeri bili su u provodu u Stragarima. Na mestu gde su obojica poginuli u trenu, juče su paljene sveće.

- Nije Darko bio pijan. Celo veče je pio sok. Vraćali smo se iz provoda u Stragarima. Mene su ostavili u selu i zvao sam ih da prespavaju kod mene. Nisu hteli jer su morali rano ujutru na posao. Sutradan mi je zazvonio telefon... Rekli su mi da su obojica mrtvi. Mnogo mi je teško... - priča za “Alo!” Živan, koji je iz automobila smrti izašao svega petnaestak minuta pre pogibije dvojice najboljih drugova.

U porodičnom dvorištu Radisavljevića juče se okupila mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije kako bi bar malo ublažili tugu Miloševim roditeljima, sestri Ani i bratu Nikoli.

Majka i sestra nastradalog Miloša

Majka i sestra nastradalog Miloša | Foto: N. Raus


- Nema utehe za nas... On je bio profesionalni vozač... Imao je devojku Ivanu. Uvek jak, sve je u životu radio kako treba - priča otac Siniša, dok majka Snežana nemo drži sliku svog sina.

Nekoliko stotina metara dalje je kuća Darkove familije. U dvorištu je njegova baka Vidosava (80), koja nam priča da su roditelji otišli u Kragujevac da preuzmu telo mrtvog sina.
“Odneli su odelo za mog unuka”, jedino je što je mogla da izusti baka Vidosava.
Poslednji komentari
  • slobo Vreme: 09.10.2012 08:09h

    Saucesce porodicama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP