Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NERAZDVOJNE DRUGARICE STRADALE JUČE U ŽABLJU

Izginule na Srpsku novu godinu!

Autor: N. N. TRAVICA | 15.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 18

„Zbog čega sam ti dao pare za izlazak? Ko će sada pse da nam hrani i neguje? Ti si ih volela najviše na svetu celome. Ništa ja ne mogu da kažem, jer znam samo jedno: Sestro moja, nema te više“, stegnutim glasom, brišući suze sa lica, jedva je izgovarao Nenad, brat Zorane Hornjak (14), koja je zajedno sa nerazdvojnom drugaricom Jelenom Bajt (16) stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Žablju.

Jelena Bajt,  Zorana Hornjak  i Milica Gerić

Jelena Bajt, Zorana Hornjak i Milica Gerić

U dvorištima porodica Hornjak i Bajt, koje deli samo žičana ograda u naselju Vinogradi u Žablju, juče su se čuli samo jauci. Ljudi spuštenih pogleda, skidajući kapu sa glave, ulazili su da podele bol i tugu za životima koji su se ugasili u noći kada se čekala Srpska nova godina.

Kuća u koju se  zakucao automobil

Kuća u koju se zakucao automobil


Nesreća se dogodila u ulici Srpskih dobrovoljaca kada je dvadesetogodišnji Ljubomir Milić iz Žablja, koji je vozio “golf 3” izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo udesno sa kolovoza i udario u drvo. Od siline udarca automobil je odleteo i udario u obližnju kuću. Na licu mesta preminula je Jelena Bajt, a njena, dve godine mlađa drugarica Zorana Hornjak podlegla je povredama na putu do bolnice. Ljubomir Milić, koji nije imao dozvolu, i Milica Gerić (15), koja je takođe bila saputnica, zadobili su teške telesne povrede, dok je Boško Vujić zadobio lakše povrede.

Ostao bez  sestre: Nenad  i Zorana Hornjak

Ostao bez sestre: Nenad i Zorana Hornjak


U Žablju o događaju koji je čitavo mesto zavio u crno, niko ništa ne progovara. Niko ništa ne zna. Jedna činjenica je neosporna - dve porodice su upropašćene za sva vremena i to u tragediji koja se dogodila u gluvo doba noći, oko 2.30 sata.

Vozio bez dozvole:  Ljubomir Milić

Vozio bez dozvole: Ljubomir Milić


U kući porodice Bajt muk, tuga i jauci. Stric Zoran kaže da je tragedija neopisiva i da niko ne može da poveruje da se tako nešto dogodilo.
- Jelena je došla kući, istuširala se, zvonio joj je telefon, spremila se i izašla iz kuće. Niko ništa ne zna, a najmanje znamo šta se dogodilo u trenutku nesreće. Jako je teško bilo šta reći – rekao je stric pokojne devojčice.

Stanari ulice Srpskih dobrovoljaca zastaju, kako bi videli gde se tragedija dogodila. O silini udara svedoče tragovi na drvetu, kao i mobilni telefon i lančić, ostavljeni na prozoru kuće u koju se zakucao automobil.

- Scena je bila više nego strašna, kada sam izašao iz dvorišta, devojke su najverovatnije ispale iz vozila, ležale su na zemlji, dok su dva momka šetala okolo – kaže za „Alo!“ stanar obližnje kuće.

Lakše povređen:  Boško Vujić

Lakše povređen: Boško Vujić


Hitna pomoć u Klinički centar Vojvodine prevezla je Ljubomira Milića i njegovog drugara Boška Vujića, kao i Milicu.

- Povređenim iz Žablja, pružena je urgentna pomoć. Njihovo stanje je stabilno, ali su i dalje pod stalnim nadzorom lekara. Dvadesetdvogodišnji mladić iz Žablja pušten je kući sa lakšim povredama – rekla je Jelena Jurišin, portparolka Kliničkog centra Vojvodine.

U toku je utvrđivanje svih činjenica i okolnosti ovog događaja, nakon čega će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom biti podneta odgovarajuća prijava.
Zorana Hornjak biće sahranjena danas u 15 sati, na mesnom groblju u Žablju.
Opština Žabalj donela je odluku da se 15. januar proglasi danom žalosti.
Poslednji komentari
  • Sale Vreme: 15.01.2014 07:51h

    Za ovakve stvari su najveci krivci roditelji.Djeca od 14 godina se vracaju kuci u pola tri nocu...a klincima se poklanjaju auta,umjesto knjiga....

  • majstor Vreme: 15.01.2014 08:04h

    Ovo je strasno I zalosno sta se desilo! Ko je kriv I sta se tacno izdesavalo utvrdice nadlezni za to! Po meni najveci krivci su roditelji koji svoju decu sa 14 I malo vise godina, smatraju velike tj. momcima I devojkama! Ipak to je malo rano! y1wdG

  • ljilja Vreme: 15.01.2014 08:42h

    Tuga i žalost i glupost je bilo šta reći, jer utjehe nema. Ali, šta je sa roditeljima? Gdje su zatajili? Šta jedna djevojčica od 14 godina radi u to doba? Kako mladić od 17 godine može da vozi auto bez vozačke dozvole?

  • seka Vreme: 15.01.2014 09:25h

    Današnje devojčice već od desete godine počinju da se oblače i ponašaju kao starlete. Roditelji, da li vi uopšte kontrolišete svoju decu ili je misija da se što pre puste u promet i nađu sponzora. Sve to uima danak. Jadna deca! Tek su trebale da zakorače u život, a već kraj. Nesreće moraju da se preduprede!

  • wtf Vreme: 15.01.2014 11:41h

    "Ko će sada pse da nam hrani i neguje?" ??

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP