Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAVIČNA NESREĆA TURSKIH DRŽAVLJANA KOD VELIKE PLANE

Izginuli dečaci od tri i devet godina!

Autor: B. Jelovac - E. Sadiku | 29.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Trogodišnji Ismail Tuzuner i njegov devetogodišnji brat Mustafa su poginuli, dok je osam osoba, takođe turskog porekla, teško povređeno u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 4.30 dogodila na autoputu Beograd-Niš u blizini Velike Plane.

Povređena  deca u  bolnici u  Smederevskoj  Palanci

Povređena deca u bolnici u Smederevskoj Palanci | Foto: A. Stanković

Devojčica Sumejige Calacar prebačena je sa teškim povredama mozga u Urgentni centar u Beogradu, gde je hitno operisana, ali je i dalje u kritičnom stanju i lekari se bore za njen život.


Do nesreće je došlo u kolovoznoj traci ka Beogradu, na oko 500 metara pred isključenje za Veliku Planu, kada je “mercedes” holandskih registarskih tablica udario u “hjundai” franuske registracije, koji se kretao neposredno ispred njega, i nabacio ga na levu bankinu.

Oba vozila su se prevrnula na autoputu, a prizor je bio jeziv - na mestu nesreće ostale su na sve strane razbacane pelene, garderoba, „mišići“ za plivanje, hrana, termoprekrivači, ali i delovi automobila. Na lice mesta ubrzo su stigli pripadnici policijske stanice u Velikoj Plani, vatrogasno-spasilačka jedinica i Hitna pomoć iz Velike Plane.

Razbacane pelene i dečja garderoba  pored autoputa

Razbacane pelene i dečja garderoba pored autoputa | Foto: A. Stanković

Iz potpuno smrskanog “mercedesa” spasioci su izvukli beživotno telo Ismaila (3), koji je podlegao povredama na mestu nesreće, dok je njegov stariji brat Mustafa (9) preminuo na putu ka bolnici „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci. Njihov sedmogodišnji brat Sevgi smešten je na odeljenje ortopedije sa povredama glave, dok je njihova majka Fatima (36) zadobila prelom kičmenog stuba. Selkimi Cetin (36), koji je bio za volanom “mercedesa”, zadobio je povrede glave i stopala. Svi su turski državljani, osim Cetina, koji ima holandsko državljanstvo.
Od članova porodice Calacar, sa francuskim državljanstvom, koja se nalazila u “hjundajiu”, najteže je povređena devojčica Sumejige, koja je prebačena u Beograd, dok će njena sestra Melisa biti podvrgnuta ginekološkoj operaciji zbog povreda u predelu međice. Zajneb (15) i Sumei Calacar (20) takođe su zadobili povrede glave.
Njihova majka, koja je bila za volanom “hjundaija” u trenutku nesreće, i otac, koji je bio na mestu suvozača, prošli su bez povreda i oni su smešteni u hotel. „Svih sedam povređenih koji su smešteni kod nas imaju teške povrede. Mi smo dežurni na tom delu autoputa i bez obzira na to što uglavnom radimo traumatološke povrede, ne može čovek nikako da ogugla na tragedije, kaže za „Alo!“ Periša Jovanović, direktor bolnice u Smederevskoj Palanci.

Zaspao za volanom?


Uviđaj o uzrocima stravične nesreće juče su obavili pripadnici jagodinske policije i istražni sudija Osnovnog suda u Smederevu. Prema nezvaničnim informacijama, vozač „mercedesa“, holandski državljanin Selkimi Cetin (36), najverovatnije je zaspao za volanom i nakon toga udario otpozadi u „hjundai“ kojim je upravljala majka mališana sa prezimenom Calacar.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP