Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SARA MARJANOVIĆ (17) O NESREĆI U KOJOJ IH JE POKOSIO NEPOZNATI VOZAČ

„Kada nas je udario, odletele smo u vazduh“

Autor: E. A. | 14.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

„Sa drugaricom Milicom i četiri prijatelja sam se šetala kada smo čuli zvuk automobila koji nam se približavao velikom brzinom. Okrenuli smo se i videli da ide prema nama. Zapamtila sam da mu nije radio jedan far.

Ima polomljen  palac i  hematome

Ima polomljen palac i hematome | Foto: Jelena Vučetić

Odmah smo pokušali da se sklonimo s kolovoza. Tada sam se ponovo mahinalno okrenula i videla kako je vozač počeo da skreće ulevo prema nama. U sledećem trenutku, Milica i ja smo odletele u vazduh“, ispričala je juče za „Alo!“ Sara Marjanović (17), koju je bahati vozač preksinoć udario u Skopljanskoj ulici, u Surčinu, u blizini kuće Ljubiše Buhe Čumeta (50).


Umesto da stane i ukaže im pomoć, nepoznati vozač, koji je udario i teško povredio i Sarinu drugaricu Milicu Spirić (17), dodao je gas i pobegao ostavljajući tinejdžerke da leže na asfaltu! Povređenim učenicama u pomoć su odmah priskočili njihovi drugari, kao i stanovnici Skopljanske ulice. Vozača su, inače, snimile kamere sa obližnjih radnji, te se očekuje da će biti brzo uhapšen.

| Foto: Jelena Vučetić

„Samo da nam se vrati živa“


Roditelji povređene Milice Spirić kažu da su u šoku i da im je najbitnije da im se ćerka oporavi.
- Da li će biti uhapšen ili ne, u ovom momentu me ne zanima. Bitno mi je da mi se dete vrati živo kući. Postoje nadležni i oni neka se bave njime. Znam da mi je ćerka uvedena u veštačku komu jer ima povrede mozga. Video sam je nakon nesreće kako je lekari guraju na kolicima, ali nisam mogao da joj priđem niti bilo šta da joj kažem. Ostaje mi da se nadam da će sve biti u redu sa njom - rekao nam je Zoran Spirić, otac teško povređene Milice, i dodao da se njegova ćerka šetala sa drugovima iz osnovne škole.

- Ustala sam i osetila kako mi krv curi niz glavu. Tada sam na suprotnoj strani ulice ugledala Milicu, koja je nepomično ležala. Nisu se videle povrede, ali je bila u nesvesti. Mnogo sam se uplašila za nju jer sam mislila da ima unutrašnje krvarenje. U tom trenutku dotrčao je mladić iz ulice, koji je nas dve odmah stavio u auto i prevezao do Zemunske bolnice. Tamo je Milici konstatovano nagnječenje mozga i lekari su je uveli u veštačku komu da bi se lakše oporavila - rekla nam je Sara, kojoj je polomljen palac desne ruke, a ima i brojne hematome.

Ona kaže da se najviše brine za Milicu, koja se nalazi u KBC „Zemun“.
- Doživeli smo veliki šok. Danas su drugovi bili u policiji i dali su izjave o automobilu i nesreći. Ne znam koja je boja i model auta, ne znam jer nisam mogla da ga vidim od velike brzine. Kada sam se okrenula, videla sam kako automobil naglo skreće u našem pravcu. Ne znam da li je hteo da izbegne rupu ili da se našali sa nama - dodaje povređena učenica Srednje medicinske škole.

U veštačkoj  komi: Milica  Spirić

U veštačkoj komi: Milica Spirić


Njena majka Živka dodaje da je za nesreću saznala kada je pozvala ćerku.
- Nije mi se javljala na telefon, pa sam pozvala jednu njenu drugaricu. Ona mi je rekla šta se dogodilo i odmah sam otišla do mesta nesreća, a onda sa Miličinim roditeljima do bolnice. Šta da vam kažem? Volela bih da se ta osoba iskreno pokaje i da shvati šta je učinila - kaže Sarina majka.

Nesreća se dogodila u ponedeljak, oko 21.30, dok se grupa od šest tinejdžera šetala ulicom, kada je na njih naleteo za sada neidentifikovani automobil. Pored saobraćajne policije, u potragu za bahatim vozačem uključili su i inspektori kriminalističke policije. Oni su odmah preuzeli snimke sigurnosnih kamera, na kojima se vidi kako se automobil kojem je neispravan jedan far kreće velikom brzinom. Zbog dalje istrage, podaci o modelu i boji još nisu dostupni javnosti. Nezvanično se saznaje da je u pitanju stariji tip automobila, a sumnja se da je počinilac iz Surčina.

Čuo zapomaganje: Gojko Kišić pokazuje  mesto udesa

Čuo zapomaganje: Gojko Kišić pokazuje mesto udesa | Foto: Jelena Vučetić

Kamere sve snimile


„Čuo sam zapomanje i odmah sam istrčao na ulicu. Ugledao sam dve devojke kako leže jedna nasuprot druge na asfaltu i njihove drugare kako im pomažu. Pokušao sam da im pomognem, ali je komšija bio brži i odvezao ih je u bolnicu. Ubrzo su došli policajci, koji su uzeli snimke video-kamere i koliko znam, na njima se vidi kako auto velikom brzinom ide ka deci - ispričao nam je Gojko Kišić.

Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 14.01.2015 08:06h

    Stvarno za ovakvo divljastvo treba ruke seci da ne moze volan nikada u ruke vise da stavi. Ali takodje ne mogu da se ne zapitam, STA CE PESACI NA KOLOVOZU, A TROTOAR POSTOJI I PRAZAN, ZBOG CEGA .

  • ljakse Vreme: 14.01.2015 18:44h

    Aleksandar napisa: "Stvarno za ovakvo divljastvo treba ruke seci da ne moze volan nikada u ruke vise da stavi. Ali takodje ne mogu da se ne zapitam, STA CE PESACI NA KOLOVOZU, A TROTOAR POSTOJI I PRAZAN, ZBOG CEGA ." Aleksandre, pogledaj sliku mesta događaja. Vidiš li negde trotoar?

  • .. Vreme: 15.01.2015 01:11h

    Ova devojka Sara Marjanović i ovako sva izlomljena izgleda prelepo :) Nadam se da će identifikovati krivca i privesti ga pred lice pravde!

  • curki Vreme: 15.01.2015 13:12h

    @ljakse bato postoji trotoar s leve strane samo sto se ne vidi na slici, nemoj da napadas coveka prolazim tuda i znam :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP